Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
goc99
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Re: FIAAM akumulatorji

Napisal/-a goc99 Po dec 12, 2011 10:54 am

joztom je napisal/-a:Kot sem napisal, je Moll dober do prve izpraznitve, npr luči ipd. Potem si lahko ta Moll zatakneš za uho, ker se ne nafila do konca nikoli več in to je znana težava.

Sorry ampak s to trditvijo se ne morem strinjat,...
VSI akumulatorji, ki imajo Ca/Ca (Topla, Varta, Bosch, Banner,...) tehnologijo imajo težavo, da potem ko so se globoko izpraznili se ne morejo dopolniti nazaj na 100% zaradi svinčenega sulfida, ki se je vezal na kalcij v ploščah in s tem preprečuje dobro sprejemanje toka- pogovarjamo se o razliki pri novem akum. 5-10%, pri starejših pa tudi do 25%- v primeru da je akum. stal izpraznjen par dni. v kolikor je ta doba daljša je tudi ta % večji.
MOLL dela akumulatorje v hibridni tehnologiji torej Ca/Pb in je ta problem iz tega naslova občutno manjši, še manjši je pri klasični tehnologiji svinec antimon, ki pa ima drugje kašen minus več. In še enkrat, ta problem obstaja pa pri vseh akumulatorjih ne glede na blagovno znamko!

Tako da predlagam, da napišeš bolj podrobno zakaj imaš takšno menje, saj iz tehničnega vidika ni neke osnove, razen če se pogovarjamo o akumulatorju, ki je že iztrošen- tj star več let in se je električno izpraznil zaradi tega ker je nekdo pustil čez noč ali dalj časa prižgane luči ali kakšen drug večji porabnik toka in je s tem zadal "smrtni udarec" akumulatorju.
Važn da je turbo!

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Po dec 12, 2011 11:43 am

Po podatkih mehanikov s terena in pomoči na cesti in avtoelektričarja, s katerimi sem kontaktiral, imajo take izkušnje. Verjamem pa, da je vse podobno pri vseh akumulatorjih in da je največ odvisno od srečne roke pri nakupu. Torej imel sem Exide, Banner, Moll in zdaj Varto navadno, prej pa še nešteto drugih.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Po dec 12, 2011 12:21 pm

Imel sem varto prvo vgradnjo v novem avtu in mi je zdržala 7 let, in kolikor vem še vedno drži............nekaj je že na tem........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po dec 12, 2011 3:05 pm

Kdo rabi gledat limonade, ko jih lahko bereš real time na forumu ... 8)

devilkin
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a devilkin Po dec 12, 2011 7:18 pm

Malo z zamudo se pridružujem predlogu uporabnika Nejc1 , ker tudi sam prisegam na Fulmen akumulatorje.
Z njim sem imel dobre izkušnje. Uspešno so se pobrali tudi po spraznitvi (zaradi okvarjenega alternatorja)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov