Nasveti in napotki ter povpraševanja...

SkAoS
Nov uporabnik

Renault laguna Izpušni plini

Napisal/-a SkAoS Če dec 15, 2011 11:39 pm

Lep pozdrav!
Pred kratkim sem kupil laguno 1.8 letnik 1995.Na avtu deluje vse tako kot mora,moti me pa samo ena stvar.Med vožnjo pri odprtem oknu zasmrdi po izpušnih plinih in po bencinu ampak ni tak vonj kot bencin,ki ga tankaš ampak drugačen.Tako smrdi tudi iz izpuha,sedaj me pa zanima kako to pride v kabino.Po ventilaciji ni nikakršnega vonja ampak samo ko je odprto okno,vonj kot izgoreli bencin.Nekako tak vonj.Če mogoče kdo to ve,ali je možno da je izpuh kje preluknjan,ker pri mašini nikjer ne smrdi tudi bencin nikjer ne pušča,ampak samo tak vonj kot je iz izpuha.Hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Re: Renault laguna Izpušni plini

Napisal/-a xsara Pe dec 16, 2011 8:09 am

verjetno ti pušča pri izpušnem kolektorju, ali pa na kje na downpipu, zato ti pa potegne izpušne v kabino.........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

SkAoS
Nov uporabnik

Napisal/-a SkAoS Pe dec 16, 2011 8:50 pm

in kje je ta downpip,zjutraj ko sem malo gledal,ko se kadi iz izpuha prihaja dim se iz strani pri voznikovih vratih potem je verjetno kje kakšna luknja ali pa ta kolektor.Sedaj me pa še zanima glede centralnega zaklepanja,ki ne deluje na noben kluč imam sicr 2 ampak ne deluje na nobenega.Hvala za pomoč in odgovore.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe dec 16, 2011 9:59 pm

Pozdravljeni

Preverite tesnost okoli gibljive cevi na izpuhu

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Pe dec 16, 2011 11:18 pm

Jst bi pa prej rekel, da je problem v tem, da je motor malce slabši in je preveč olja zmetal čez oddušek v zračni filter.
Zato je nekdo snel cevko od odduška-iberlaufa ven iz cevi zračnega filtra in pustil da visi v motornem prostoru.
Od tu pride tisti smrad po prežganem olju pomešanim z bencinom...ponavadi hlapi, ki jih motor meče ven...

Predlog...cevko vtakni nazaj in kontroliraj zračni filter, koliko olja je noter...

Je pa ta smrad samo kadar stojiš kje na mestu??? Če je to to...potem sem ti napisal pravo verzijo.
FOLCIKA - SCIROCCO

SkAoS
Nov uporabnik

Napisal/-a SkAoS Pe dec 16, 2011 11:50 pm

WMB kadar je avtomobil na mestu,ni nobenega smrada,ampak samo med vožnjo,bolj pospešujem večji je smrad,olje je bilo menjano pred cca 1000km in ga je se vedno isto kolikor sem ga nalil.jaz sumim da je nekje pri izpušnem sistemu nekaj narobe,ker čez ventilacijo ne pride nič ampak samo,če je odprto okno,bom jutri malp pogledal in javil,kakšno je stanje.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: mnmn in 9 gostov