Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
madmax89
Novinec

Re: audi a3 1.6 par težavic

Napisal/-a madmax89 So jun 25, 2011 12:12 pm

ja zna bit marsikej kar si nasteu... Ampak ko sm malo premislu, mi je blo cudno zakaj se po nekem cajtu,ko se ogreje avto,to cukanje je se bol sunkovito! To mora bit povezano z zrakom in pa s celim dovodom zraka, drgace pa je bla loputa opucana pred kratkim. Nism pa izkljucu vzigalne tuljave,ki je lahko tudi vzrok.
A se je komu dogajala podobna stvar in kako ste resili ker sm cis iz sebe!

Hvala za odgovore

Uporabniški avatar
madmax89
Novinec

Napisal/-a madmax89 Ne jun 26, 2011 8:32 pm

kaj je meu gdo take podobne simptome... je možno d se tisto loputo mora malo bl spucat?

Leony
Nov uporabnik

Napisal/-a Leony Po nov 07, 2011 8:50 pm

Pozdravljeni, to je moj prvi prispevek na tem forumu. S pomočjo googla, sem našel to temo in se odločil, da se registriram in komentiram tudi svoje izkušnje.

Imam Audi A3 letnik 98, 1.6 AKL agregat in imam tudi probleme s tako imenovanim cukanjem. Cukanje se čuti predvsem pri majnšem dodajanju plina na začetku druge prestave in pa tudi v tretji prestavi. Avto ima narejene vse redne servise in prevoženih 50.000km. Tole cukanje je zelo moteče, saj onemogoča normalno vožnjo pri nižjih obratih.

Kje bi lahko bila težava?

Za vse odgovore in nasvete se vnaprej zahvaljujem.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po nov 07, 2011 9:01 pm

mogoce v tem da je avto star 13 let in ima samo 50.000 km prevozenih?
kaj je bilo narejeno od rednih servisev?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Snoopy27
Nov uporabnik

Napisal/-a Snoopy27 Po nov 07, 2011 9:35 pm

Na tvoje mestu bi pregledal injektore, in pumpo za bencin,.. Pumpo bi najležje očistil z pihanjem (komepresorjem), najlažje boš naredil pri b. filtru, imaš 2 cevi (ena cev za dovod, druga pa za odvod,..logično), pri tem odpreš pokrov tanka-rezervara (ker nesme bit pritist,..) Vzameš dol cev za dovod bencina, popihaš in priklopiš nazaj,.. Tak problem smo imeli na Mercedesu c-klasa 2001. Med vožnjo je skoz cukal + ugašal se je na AC in HC. Osebno mislim da imaš težave z dovod bencina. Preglej še svečeke in el.

Leony
Nov uporabnik

Napisal/-a Leony To nov 08, 2011 1:36 pm

Pozabil sem še omenit, da sem nov (drugi) lastnik tega vozila.

abbe je napisal/-a:mogoce v tem da je avto star 13 let in ima samo 50.000 km prevozenih?
kaj je bilo narejeno od rednih servisev?

Točno to mi je rekel kolega, ki je avtomehanik in dela v avtotrgovini. Dal mi je "Injection Reiniger", citiram opis na pločevinki:: "Čistilo za vbrizgovalne sisteme. Sredstvo čisti in odstranjuje koks ter usedline iz delilnikov, vbrizgovalnih in vstopnih ventilov. S tem odpravlja težave, kot so težave pri zagonu, neenakomeren prosti tek, slabo odzivanje na dodajanje goriva, zmanjšana zmogljivost motorja in tresljaji motorja. Injection-Reiniger zagotavlja optimalno vožnjo in natančno vbrizgavanje pri manjši porabi goriva. Testiran na katalizatorju." V uporabi piše, da je potrebno dodat pri 3/4 rezervoarja. 3dcl pa zadostuje za 70l goriva. Tako, da poročam po porabi.

Iz servisne knjige sem razbral, da so bili servisi narejeni vsakih 12mesecev, torej menjava olja. Pri 14.000 je bila menjana zavorna tekočina, pri 28.000 pa je bil menjan zobati jermen. Torej pod dodatna dela (menjava zračnega filtra, menjava vžigalnih svečk, menjava klinastega rebrastega jermena, menjava zobatega jermena), je bil (po servisni knjigi sodeč) menjan samo zobati jermen. :shock:

Snoopy27 je napisal/-a:Na tvoje mestu bi pregledal injektore, in pumpo za bencin,.. Pumpo bi najležje očistil z pihanjem (komepresorjem), najlažje boš naredil pri b. filtru, imaš 2 cevi (ena cev za dovod, druga pa za odvod,..logično), pri tem odpreš pokrov tanka-rezervara (ker nesme bit pritist,..) Vzameš dol cev za dovod bencina, popihaš in priklopiš nazaj,.. Tak problem smo imeli na Mercedesu c-klasa 2001. Med vožnjo je skoz cukal + ugašal se je na AC in HC. Osebno mislim da imaš težave z dovod bencina. Preglej še svečeke in el.

Najprej bom poskusil varianto s čistilcem injektorjev. Hkrati bom pa tudi preveril svečke in podobne stvari, npr. zračni filter, saj v servisni knjigi sploh ni omenjeno, če je bil menjan.

Leony
Nov uporabnik

Napisal/-a Leony Pe dec 16, 2011 12:55 pm

Po 2000km še je vedno enako, čistilo ni pomagalo. Sumim stabilizatorje mašine.

Uporabniški avatar
madmax89
Novinec

Napisal/-a madmax89 Pe dec 16, 2011 7:15 pm

Pardon... avto ima 150.000 km, stvar je v celotni loputi... loputa loputa in loputa :)
Zdej odvisno kako ti cuka ter kako si navajen na to cukanje

Leony
Nov uporabnik

Napisal/-a Leony Po dec 19, 2011 12:15 pm

madmax89 je napisal/-a:Pardon... avto ima 150.000 km, stvar je v celotni loputi... loputa loputa in loputa :)
Zdej odvisno kako ti cuka ter kako si navajen na to cukanje

Avto ima 50.000 km ne 150.000km, torej bil je malo vožen.

Torej, da še malo opišem: ko prestavim v drugo prestavo, mi na začetku pospeševanja cukne tri do štirikrat in tudi ko prestavim iz druge v tretjo prestavo mi cukne nekajkrat. To se zgodi če pospešujem normalno, če pa dodajam plin zelo počasi in z občutkom, potem se cukanje ne občuti. Sem pa tudi opazil, da pri vožnji vzvratno se čutijo sunki, ko odvzamem in sped dodam plin, kot bi bili nosilci motorja slabi. Opazil sem tudi, da motor v prostem teku malo cuka, kar se vidi tudi na priklazovalniku obratov, da malce zaniha. Amapak mislim, da to ni povezano s cukanjem pri pospeševanju v drugi in tretji prestavi.

Sedaj ko meni cuka, sem opazil, da tudi pri pri punci, ki ima BMW 316 "98, podobno cuka na začetku druge in tretje prestave.

Upam, da sem bil dovolj jasen, in hvala za pomoč.

LP

Leon

ABS123
Nov uporabnik

Napisal/-a ABS123 Po dec 19, 2011 4:13 pm

je kdo že popravljal sredinski naslon za roko za Audi A3 ??? Dvignil sem ga do konca gor in je ostal v tem položaju.
Maček za volanom.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov