Pozabil sem še omenit, da sem nov (drugi) lastnik tega vozila.
abbe je napisal/-a:mogoce v tem da je avto star 13 let in ima samo 50.000 km prevozenih?
kaj je bilo narejeno od rednih servisev?
Točno to mi je rekel kolega, ki je avtomehanik in dela v avtotrgovini. Dal mi je "Injection Reiniger", citiram opis na pločevinki:: "Čistilo za vbrizgovalne sisteme. Sredstvo čisti in odstranjuje koks ter usedline iz delilnikov, vbrizgovalnih in vstopnih ventilov. S tem odpravlja težave, kot so težave pri zagonu, neenakomeren prosti tek, slabo odzivanje na dodajanje goriva, zmanjšana zmogljivost motorja in tresljaji motorja. Injection-Reiniger zagotavlja optimalno vožnjo in natančno vbrizgavanje pri manjši porabi goriva. Testiran na katalizatorju." V uporabi piše, da je potrebno dodat pri 3/4 rezervoarja. 3dcl pa zadostuje za 70l goriva. Tako, da poročam po porabi.
Iz servisne knjige sem razbral, da so bili servisi narejeni vsakih 12mesecev, torej menjava olja. Pri 14.000 je bila menjana zavorna tekočina, pri 28.000 pa je bil menjan zobati jermen. Torej pod dodatna dela (menjava zračnega filtra, menjava vžigalnih svečk, menjava klinastega rebrastega jermena, menjava zobatega jermena), je bil (po servisni knjigi sodeč) menjan samo zobati jermen.
Snoopy27 je napisal/-a:Na tvoje mestu bi pregledal injektore, in pumpo za bencin,.. Pumpo bi najležje očistil z pihanjem (komepresorjem), najlažje boš naredil pri b. filtru, imaš 2 cevi (ena cev za dovod, druga pa za odvod,..logično), pri tem odpreš pokrov tanka-rezervara (ker nesme bit pritist,..) Vzameš dol cev za dovod bencina, popihaš in priklopiš nazaj,.. Tak problem smo imeli na Mercedesu c-klasa 2001. Med vožnjo je skoz cukal + ugašal se je na AC in HC. Osebno mislim da imaš težave z dovod bencina. Preglej še svečeke in el.
Najprej bom poskusil varianto s čistilcem injektorjev. Hkrati bom pa tudi preveril svečke in podobne stvari, npr. zračni filter, saj v servisni knjigi sploh ni omenjeno, če je bil menjan.