Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
StajercS
Novinec

Kraj: MB

Re: Menjava motorja

Napisal/-a StajercS Ne dec 18, 2011 10:41 pm

Kolikor vem, so vsi motorji 1.4 16 v golfu do vključno 2000 letnika žrli olje in razni problemi s termostatom, ki sem jih tudi mel. Olja pa ni pil 5 litrov na 10000 km, ampak sem moral vsaka dva tedna liter pa pol vlit noter. Torej na vsakih cca 300 km 1.5 litra. Če sem pozabil, sem se lahko že šlepal z rdečo lučko do tankštele. Motorji od 2001 dalje naj bi meli napake popravljene, v kar tudi verjamem, saj je 2001 letnik od bratranca delal dobro.
Po testni vožnji se občuti razlika. Nov motor je bolj odziven, ko pridem v grabo ne fukne več dimno bombo v avto za seboj :mrgreen: , ni zaspan kot star, termostat dela, hecunga že po kilometru pa pol greje (prej sem lahko celo Slovenijo prekrižaril, da je začelo gret).
Blo pa je nekaj razlike v motorju, sklopka je drugačna, tak da je ostala stara, ki je zelo dobro ohranjena. Pol par konektorjev je blo treba menjat, cevi so malo drugače napeljane, pa dve cevki sta drugače napeljani. Ena je bla že na prejšnem motorju, ena je nova, ki je nameščena na glavi motorja. Sesa pa odvečen zrak iz motorja in gre enosmerno v filter (po potrebi se avtomatsko odpira zapira). Tako da plastika,ko piše gor 1.4 ne paše direkt na glavo.

V glavnem pa mi je vseeno, če je blo menjano za enak motor. Verjamem,da je bolje ohranjen, pa tudi niti € me ni stalo. Vse so opravile domače roke.
Za kupca pa me ne skrbi. Bom skopiral servisno od prejšnega avta, shranil račun od jermenov, na motorju pa so tudi razlike, ki se že na oko vidijo. V prodajo pa verjetno še dolgo nebo šel. Bom ga kar jaz zvozil. :D

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Re: Menjava motorja

Napisal/-a tiguan Če dec 22, 2011 11:01 pm

1.5l/300km ta je pa zelo huda....meni ga na 1.4 16v potem takem pije še malo proti vašem bivšem motorju, moj tam tavelko kanto na 15.000km.
Član od leta 2004
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov