binka je napisal/-a:No naj povem, da še kar nismo nič rešili. Mehaniku sem povedala, da menim, da je ta moder (no, v bistvu je tak belo-moder) dim posledica odstranitve dpf-ja oz. da morda ni bilo kaj v redu programirano, pa trdi, da to je vse tako kot mora biti. Sicer mi je stočil ven tisti aditiv za dpf (ki je bil še vedno not v rezervoarčku), ampak se mi je dim kasneje spet pojavil. Odkar sem nazadnje pisala v to temo, se dim ni več pojavil, a to najbrž zato, ker sem vozila zgolj kratke relacije, no včeraj pa se je pojavil spet. In spet sem potem, ko je že nekaj časa kadilo, ugasnila avto in ga takoj nazaj prižgala in ni več kadilo. Tisti aditiv smo izlili ven v torek, prav tako je bilo takrat menjano olje. Mehanik pravi, da ne ve več, kaj bi bilo, jaz pa še vseeno mislim, da to mora biti nekako povezano z odstranitvijo filtra. Ampak kaj mu naj, če mi trdi, da to ne more biti. Zdaj pravi, da možno, da kje antifriz čisto po malo uhaja, ampak ga nič ne zmanjkuje, tako da mi je ta njegova teorija malce bosa. Ni mi pa jasno, zakaj se tam dim pojavlja res kar naenkrat - ni nekega vzorca, res čisto naključno se pojavlja. Edino kar je, nikoli se ne pojavi pri hladnem motorju. Resnično bom ponorela zaradi tega.
Če boš ponorela že zarad avta potem ne vem kaj se bo zgodilo , ko boš imela moža....
Ne bi prvo peljala še kakemu drugemu mehaniko?