Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Re: Občasen moder dim!?

Napisal/-a lisko So okt 15, 2011 10:45 pm

binka je napisal/-a:No naj povem, da še kar nismo nič rešili. Mehaniku sem povedala, da menim, da je ta moder (no, v bistvu je tak belo-moder) dim posledica odstranitve dpf-ja oz. da morda ni bilo kaj v redu programirano, pa trdi, da to je vse tako kot mora biti. Sicer mi je stočil ven tisti aditiv za dpf (ki je bil še vedno not v rezervoarčku), ampak se mi je dim kasneje spet pojavil. Odkar sem nazadnje pisala v to temo, se dim ni več pojavil, a to najbrž zato, ker sem vozila zgolj kratke relacije, no včeraj pa se je pojavil spet. In spet sem potem, ko je že nekaj časa kadilo, ugasnila avto in ga takoj nazaj prižgala in ni več kadilo. Tisti aditiv smo izlili ven v torek, prav tako je bilo takrat menjano olje. Mehanik pravi, da ne ve več, kaj bi bilo, jaz pa še vseeno mislim, da to mora biti nekako povezano z odstranitvijo filtra. Ampak kaj mu naj, če mi trdi, da to ne more biti. Zdaj pravi, da možno, da kje antifriz čisto po malo uhaja, ampak ga nič ne zmanjkuje, tako da mi je ta njegova teorija malce bosa. Ni mi pa jasno, zakaj se tam dim pojavlja res kar naenkrat - ni nekega vzorca, res čisto naključno se pojavlja. Edino kar je, nikoli se ne pojavi pri hladnem motorju. Resnično bom ponorela zaradi tega.

Če boš ponorela že zarad avta potem ne vem kaj se bo zgodilo , ko boš imela moža....
Ne bi prvo peljala še kakemu drugemu mehaniko?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So okt 15, 2011 11:30 pm

Pozdravljeni

Vaš mehanik naj še enkrat preveri, ali je ECU sprejel odstranitev DPFja ( čistilca trdih delcev ). Da vam ni bil čistilec samo odstranjen, brez popravka programa ali še slabše ............................ odstranjena je bila opozorilna lučka....................

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan So okt 15, 2011 11:36 pm

Brez panike, avto je le avto za nekater kup železja, pa čeprav smo od njega zelo odvisni, ker nimamo v radiu 9km nobenih trgovin, pošte, prva banka pa je 15km stran.
Pri meni se je te dni pokvarila sklopka, toliko časa sem se še vozil, dokler je šel avto, potem pa, niti klanca ni več šlo brez težav, samo tulilo je, premikal pa bolj švoh, diagnostika, zanič sklopka, menjava v dveh dneh in danes vozim dalje.
Mal se ozrite nazaj, kako so se včasih vozili v golf 2 in podobnih avtih, pa se je kadilo ko lokomotiva za njimi, nobene se ni kesal, vozilo se je dokler je šlo, potem pa že sam veš, da je zadnja vožnja pametno izkoristi samo še do mehanika, ko je res nekaj hudo narobe. Asistenco je pa vseeno danes pametno imet.
Član od leta 2004

binka
Nov uporabnik

Napisal/-a binka Sr dec 28, 2011 6:12 pm

No, da se spet malo javim. Naj vam povem, da še vedno, po več kot treh mesecih, rešujemo to težavo z dimom. ECU smo že 100x programirali na novo (zaradi tega odstranjenega FAP filtra), avto še kar kadi modro. Dela pa to po sledečem principu - kakšnih 300, 350 kilometrov je mir, potem se pojavi dim. Potem spet 300km mir, in spet dim. In tako dalje. Kadi potem kakšnih 20min, nato samo od sebe neha. Se je pa v zadnjem mesecu začelo dogajati, da kakšnih 400 pa tam do 800km ni nič kadil, ga je pa potem vrglo v servisni program. Jaz si to razlagam tako, da se še vedno izvaja regeneracija, če pa le-ta ne more biti izvedena po nekaj poskusih, vrže ECU avto v servisni program. Potem, ko sem prebrala ogromno "literature" na to temo, je to edina logična razlaga. Isto pravi tudi mehanik. Pa še to, recimo - prejšnji teden sem naredila 400km v miru, potem je avto vrglo v servisni program in tako je bilo 3 dni, včeraj mi je pa spet začel kaditi in ko sem potem znova prižgala avto, je bilo spet vse v redu. Tako da res ne vem, kako si naj drugače vse to razlagam. Sedaj res ne vem več, kaj naj naredim, a naj grem še h komu drugemu, da preprogramira ECU, ali naj nabavim drug filter ... Skrbi pa me, da je ta pojav mogoče posledica česa čisto drugega, čeprav je povezava z odstranitvijo FAP v bistvu edina logična. Pa naj povem, da je to res tak dim, ki ga še v življenju nisem videla na katerem avtu, res zelo nenavaden, živo moder dim (ki ima tudi zelo specifičen, smrdljiv vonj), včasih je tega dima toliko, da izgleda, kot da bi se avto vžgal, dobesedno. V glavnem grozljivo. In definitivno ni olje, to je sedaj 100% izključeno, voda tudi ni, pa po moje to ne more biti kakšna mehanska okvara. Kakšen nasvet? Čisto sem že obupala, ampak nekako je treba to rešiti.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Sr dec 28, 2011 7:06 pm

"avto še kar kadi modro. Dela pa to po sledečem principu - kakšnih 300, 350 kilometrov je mir, potem se pojavi dim. Potem spet 300km mir, in spet dim. In tako dalje. Kadi potem kakšnih 20min

Povsem značilno za regenracijo DPF-ja. ECU na toliko sproži regenracijo ki traja cca 10min.

Zgleda da ko so ti ponovno nastavljali ECU so končno izklopili DPF regenracijo, hkrati pa zgleda da niso vse naredili prav. Čas da zamenjaš nesposobneže pri delu.

Preberi tole mogoče ti bo v pomoč, pri iskanju rešitve: http://www.sinspeed.co.uk/blog/dpf-remo ... n-service/
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov