Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Kraj: No Adress

Clio zamenjan motor problemi

Napisal/-a Clio_16V Po jan 02, 2012 5:25 pm

Na prejšnem motorju mi je skurilo ventile. Odločil sem se za menjavo motorja iz drugega clia s prevozenimi 40 000km, opravljen komplet veliki servis, menjane svecke, bencinski filter, vzigalna tuljava, obe lambi sondi...problem ostaja. Avto nenadoma zgubi moc, odvzame mu gas, kot bi ga nekaj dusilo. Vrze napako na zgornji lambdi sondi. Napaka na original renaultovem testerju je DF207 nekaj v zvezi z zgornjo kisikovo sondo in kratek stik na +12 voltih.

Obstaja kak mehanik, ki bi se poglobil v zadevo oz svetoval cesa naj se najprej lotim? Sit sem ze servisov, kjer bi menjali nepotrebne stvari in priklapljali na testerje. V zadnjem casu sem za vse zgoraj nastete dele + delo porabil cca 1800€ a napaka ostaja.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Re: Clio zamenjan motor problemi

Napisal/-a mr.ramo Po jan 02, 2012 5:31 pm

kaj pa katalizator,si ga kj pregledal? kaj pa napeljava? je cela in ni nikjer ksn kabl prebit?

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Napisal/-a Clio_16V Po jan 02, 2012 5:34 pm

Katalizator naj bi bil ok...merjenje plinov je ok. Vem, da so nekateri clioti imneli probleme z napeljavo, kjer pridejo kabli na racunalnik, ampak pri meni te napake ni.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po jan 02, 2012 6:55 pm

Pozdravljeni

Priklopite vozilo na tester, pobrišite napake, priklopite na vozilo čitalec in se vozite. Ko se napaka pojavi, jo čitalec zabeleži in od mehanika/mojstra/popoldanca je da analizira posnete protokole in ugotovi napako. V koliko je napaka na napeljavi................................. se to lepo vidi. Ali ima na stopalki za plin potenciometer ali samo žico in električno loputo??

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Napisal/-a Clio_16V Po jan 02, 2012 8:20 pm

Avto ima elektronski gas in elektr. loputo. To, da bi bila napaka na potenciometru pedala za plin smo preverili in izkljucili to moznost. Obcutek ko avto izgubi moc je tak kot bi ga nekaj zadusilo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov