Nasveti in napotki ter povpraševanja...

hippo
Poznavalec foruma

Re: Se še splača vzdrževati tega ali kupiti drugega?

Napisal/-a hippo Če jan 05, 2012 9:14 am

erikc3000 je napisal/-a:tudi odvisno kje boš kupoval dele, če želiš ti lahko pogledam kakšne so točne cene oziroma kakšne s popustom ;)

ker je konkurenca dobra stvar ti lahko tudi jaz dam kakšno dobro ponudbo ... ;)

boogle
Nov uporabnik

Napisal/-a boogle Če jan 05, 2012 12:15 pm

Jaz sem imel Clia 1.4 l2000 11 let, kot prvi lastnik in z njem naredil 245k km. Servisiral sem ga tri leta na uradnem, potem pa na več različnih neuradnih servisih. Devet let je avto delal bp, kot da nisem vedel da imam "star" avto. V tem času sem zamenjal par kompletov bremz, sklopko, kable pa cinšpulo in 2x jermen z pumpo na 100k km - v glavnem sami redni servisni posegi do 200k. Tudi klima je delala 9 let bp preden je začela puščati.

V desetem in enajstem letu so začele zadeve odpovedovati - predvsem utrujenost materjalov: spustil hladilnik, spustila je pečka za gretje, počila je leva sprednja vzmet, zadnje leto mi optike več niso mogli vredu naštimat, pri anteni je začela ob dežju kaplati voda v kabino, elektromotorčki so z težavo dvigovali stekla vrat... morda še kaj pa se sedajle ne spomnim. Sam motor pa je do konca delal skoraj kot nov - ni spil tudi deci olja med servisi in poraba je bila za pol litra večja kot takrat ko je bil nov - slabih 7l.

Skratka z kliom sem neverjetno zadovloljen in ga lahko le pohalim - le prodati bi ga moral dve leti prej tako kot ga je tvoj sorodnik :D

boogle
Nov uporabnik

Napisal/-a boogle Če jan 05, 2012 12:25 pm

mITJA122 je napisal/-a:Torej strošek okoli 500eur. Ampak res je da bom imel potem nekaj časa mir in bom vedel kaj imam.

To sem si jaz govoril zadnje dve leti po vsakem felerju ...ampak morda pa pri tebi ne bo tako, pravijo: "Če bi bil vedež, ne bi bil revež".

Glede miru: moje osebno mnenje in izkušnje pa so, da imaš zagotovljen mir le če imaš fabrško garancijo in za vsak slučaj še pravno asistenco ala arag.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Če jan 05, 2012 12:52 pm

mITJA122 je napisal/-a:
-Obnoviti bi moral komplet zavore(diski, ploščice, zadnje obloge…)
-Velik servis (opravljen je bil na 115.000km) vendar je zaradi let, zopet potrebna menjava zob. Jermena in usega kar spada zraven
-Menjati bi moral sklopko (ob popuščanju pedala avto trese, pedal skoraj čisto na koncu)
-Zbledele prednje luči
-Menjava prednjih amortizerjev, končnikov..

1. Pelji avto na test zavor, čez tehnični je šel?, ker meni je nekaj omenjal da zadnje desno kolo bolj prime od levega, pa ne mislim popravljat, ker ročna dobr prime in približno oba kolesa enako (test doma).

2. Če imaš 200.000km potem naredi velik servis

3. Če še dobr prime, naredi test daj v 2, če avto crkne je dobra, če drsi menjaj

4. To se da doma očistit

5. Amortizerje le te lahko stestiraš pri Dolinarju pri LJ brezplačno, končnike menjaj, če so zanič.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Napisal/-a mITJA122 Če jan 05, 2012 7:38 pm

Hvala za nasvete in priporočila! Vsako mnenje, tudi kar se cen materiala tiče prav pride.

Z popravili bom pričel naslednji teden. Večinoma bom vse opravil sam, vključno z menjavo zob. jermena.
Razen menjave končnikov, kjer je naknadno potrebna nastavitev stekanja koles, za kar pa nimam opreme.

Bom prilepil kakšno sliko, kako teče zadeva. ;)

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če jan 05, 2012 8:40 pm

Cene materiala za cliota so nizke.

Povprašaj v Motomatu, anet, avto roma in podobnih, ko ti pove ceno za vse skupaj vprašaj še za kak popust ali pojamraj da je drugje ceneje-imajo kar dosti "fora" da spustijo ceno.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov