Nasveti in napotki ter povpraševanja...

kbuzeti3
Nov uporabnik

VW Golf 4 1,9 tdi ne dela turbo

Napisal/-a kbuzeti3 So avg 27, 2011 7:29 pm

Pozdravljeni! Upam da mi lahko pomagate.

Danes ko sem zjutraj prižgal avto, sem opazil da mi je komaj vžgal, nato ko sem opravil nekaj metrov, sem opazil da avtu manjka moč.
Zdi se kot da bi odpovedal turbo. npr: do 100kmh moram kar nekaj časa tiščat nogo da dosežem to hitrost.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: VW Golf 4 1,9 tdi ne dela turbo

Napisal/-a Fan So avg 27, 2011 7:48 pm

Pozdravljeni

ECU je preklopil v servisni program, da se motor ne poškoduje................zakaj....................dobro bi bilo priklopiti tester na vozilo.
Preverite pa:
- potlačne cevi
- cevi na turbini

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

kbuzeti3
Nov uporabnik

Napisal/-a kbuzeti3 Ne avg 28, 2011 10:10 pm

Ja saj bom moral k mehaniku. Je možno da je šla turbina?

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po avg 29, 2011 8:21 am

Najverjetneje ne. Če ti gre turbina se sliši kovinski zvok .. in iz avspuha kadi belo. In to tako, da delaš dimno zaveso. Upoštevaj Fanov nasvet.

zvok: http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=GFSiMIYATjA
dim: http://www.youtube.com/watch?v=hZmYM1GyKqA
No escape from the mass mind rape...

kbuzeti3
Nov uporabnik

Napisal/-a kbuzeti3 Ne sep 04, 2011 1:27 pm

Urejeno!

Šla je varovalka :) (še sreča)

ChaMP|oN
Nov uporabnik

Napisal/-a ChaMP|oN Ne jan 08, 2012 8:38 pm

Mene pa zanima podobna stvar. Imam namreč golfa IV 19 TDI 116KM in pred kratkim mi je začel avto zelo cukati in to v manjših hitrostih, Ko sem ga spravil na okoli 90 km'h je delovalo kolko tolko vredu. Pri manjših hitrostih, recimo 50 km/h je avto konstantno cukal in slišalo se je kot da bi se enostavno turbina vklapljala in izklapljala, zvok motorja pa je bil ob "izklopu" turbine enak kot ga ima golf SDI (torej traktor style), ko se je vklopila je bil pa normalen, kot prej. Nato pa naslednji dan, ko sem spet zagnal motor, deluje vse okej, vsaj po zvoku, ampak problem je bil sledeč... Avto ni imel nikakršne moči, zvok pa je bil vredu, tudi turbina se je slišala kot prej. Je pa neverjetna stvar v tem, da če motor poženem do 2500 obratov, naenkrat pospeši oz. se začuti majhen pospešek in po tem avto malce bolj gre. Ponovno pa izgubi to moč, če ga ugasnem. In tudi če ga takoj zatem znova zalaufam, spet nima moči, če ne ponovim pospeška do 2500 obratov. Moram še omenit to, da je avto čipan nekje na 140 - 150 konjev. Tako da če bi kdo kaj približno vedel o čem se gre pri tej zadevi, bi prosil za nasvet. Vem da bi se verjetno moralo na računalnik priklopit in bom to tudi naredil, ampak vseeno me zanimajo mnenja.

Lp!

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Ne jan 08, 2012 8:54 pm

Imaš eno izmed mnogih okvar s podobnimi simptomi - lahko,da je samo baterija prazna, lahko je LMM, lahko senzor tlaka turbine,...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov