Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Re: Menjalnik problem

Napisal/-a tiguan Pe jan 06, 2012 10:23 pm

Če ti zaruži, ko spustiš gas (greš po klancu navzdol in zaviraš z menjalnikom) je ležaj v menjalniku.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Kraj: Slovenija

Napisal/-a Komarček Pe jan 06, 2012 10:33 pm

Ma sem se že toliko prevozil ob ugasnjenemu radiu, poslušal vsak zvok kar se je dalo, pa med vožnjo nisem zaslišal niti enega čudnega zvoka. Probaval sem vse, stisniti sklopko med vožnjo, po klancu, v klanec itd.

Kar se sliši se edino v prostem teku, pa v 1. ali 2. prestavi, ko gre avto naprej rine vztrajnost motorja. To je to.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe jan 06, 2012 10:40 pm

Komarček je napisal/-a:Sem prebral. Pred menjavo ni nič ružilo. Zadeva utihne, če dodam gas, zjutraj, ko je mrzel je veliko bolj tih kakor takrat ko je ogret. Med vožnjo je tiho, ko pa pride na tiste obrate npr. imaš v 2. prestavi pa obrate okrog 1100 ponovno malce zaruži. Razen tistega brez sklopke dati v 1. prestavo nisem naredil, ker pač neupam. ;)

@joztom, pomoje sva se malo narobe razumela. Jaz bi rabil, da se mi spravi v red cilinder za pedalo sklopke. Nevem kako se temu reče, mogoče sekundarni cilinder (sklepam, da je primarni tisti pri menjalniku).

Aja pa še to. Npr. avto mi teče v prostem teku, pritisnem in spustim sklopko isto ruži kot prej, zadevo ponovim enkrat ali dvakrat, potlej pa manj ruži, lahko to ponovim še parkrat pa bo spet enako močno ružilo, kdaj pa skoraj nič.

Lahko prideš poslušat mojega......100% sem , da boš rekel , da ruži potisni ležaj. Potem ti bom dal v brzino reduktor pa v nevtralni položaj ( da se bo vrtel samo menjalnik) in boš rekel, da ruži ležaj v menjalniku.....Ampak daleeeeeč od tega. Ruži to kar sem opisal.
Aja pa tudi meni se je pojavlo po menjavi sklopke.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Napisal/-a Komarček Pe jan 06, 2012 11:01 pm

Hmmm poj bi pa znalo biti to. Kaj naj sedaj? Grem zatežit tja na servis naj mi vse zamenjajo kar so mi menjali itak imam 1 letno garancijo. Sepravi so to zanič neki fedri v sklopki a kako?

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Pe jan 06, 2012 11:32 pm

Pusti pri miru, če bi ležaj tulil bi hitro ostal na cesti, vsaj tako mislim k smo imel doma težavo z menjalnikom in ga je blo potrebno menjat v kratkem.

Probaj še tisto, ko poskušaš dat v prvo, saj ne bo šlo kr tko, ker se zobniki vrtijo, z občutkom, če poneha so fedri, kot je Lisko omenil.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So jan 07, 2012 8:29 am

Komarček je napisal/-a:Hmmm poj bi pa znalo biti to. Kaj naj sedaj? Grem zatežit tja na servis naj mi vse zamenjajo kar so mi menjali itak imam 1 letno garancijo. Sepravi so to zanič neki fedri v sklopki a kako?

Kter komplet sklopke imaš sedaj noter? Jaz sem dal Aschiko. Se pa spomnim, da sem fedrce premikal z roko...
Verjetno se bodo pa otepali koliko je možno, ker je res taka specifična napaka katero sem jaz na prejšnem avtu gruntal 6 let....
Oćitno pa ima s takim ruženjem izkušenj zelo malo mehanikov....Ker vsakega sedaj, ko vprašam kaj bi lahko bilo reče drugač.
Enostavno je ružlo kot tebi. Avto je bil takrat kupljen z 140 tisoč km in je prodajalec zatrjeval, da je sklopka bila menjana. Nisem se preveč sekiral in vozu dalje. A vsak, ko je slišal je rekel, da avto ne bo šel več kot 5 tisoč km potem bo zaružo menjalnik.....Ko je imel avto 290 tisoč je šel v prafaktorje in ko sem sklopko vzel narazen mi je postalo jasno kaj je ružlo....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Napisal/-a Komarček So jan 07, 2012 9:54 am

Mislim, da so mi dali notri komplet Sachs, tako kot je bilo v originalu.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan So jan 07, 2012 11:49 am

Poskusi tole s prvo brzino pa poročaj, če bo razlika v zvoku potem ima Lisko prav.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Ne jan 08, 2012 4:29 pm

Še enkrat jasno in glasno. Pri dvomasnem vztrajniku ni na lameli nobenih fedrcev, ampak je lamela FIKSNA. Če z drugo iz ovinka pod nizkimi obrati potrese, vztrajnika NISO menjali, ali pa ne znajo uporabljati nastavitvenega orodja. preberi fabriška priporočila od LUKa, kjer se zahteva specialno orodje.

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Napisal/-a Komarček Po jan 09, 2012 3:53 pm

Ma meni ni treba brati nič, ker nimam pojma kako kaj zmontirati. :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov