Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Hanzi
Novinec

Isofix dodatno-meriva

Napisal/-a Hanzi Po jan 16, 2012 9:26 am

pri prejšnji merivi bi si rad omislil dodatno isofix.
A mogoče kdo ve, ali je to prišravfano na karoserijo, ali je privarjeno v originalu. Ker nekateri vidim da šravfajo, (opel vectra) sedajle gledal pri mazdi 3, ima samo prišvasana ušesa na karoserijo.
moram iti na servis vprašat če se da to naknadno vgradit in kak strošek j eto.
Sonce naj sveti vsak dan!

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Isofix dodatno-meriva

Napisal/-a joztom Po jan 16, 2012 4:12 pm

Ma zdrži tiste pol leta, otrok preraste sedež, pa tako kompliciraš. Res ti bo žal, ker tolikokrat ne jemlješ sedeža ven, pri usnju pa je vedno možno z vodili razparati sedež, jebeš ISOFIX. Jaz ga imam na vseh treh sedežih zadaj (Espace IV) in ti govorim iz izkušenj.

Hanzi
Novinec

Napisal/-a Hanzi Sr jan 18, 2012 12:15 pm

ne gre za pol leta. bo prej avto crknil kot pa otrok šel iz sedeža.
Kot vem je otrok v sedežu do 12 leta, oziroma 150'cm višine. in v pol leta ne zraste. (otrok je pa že skoraj tri leta v avtu s sedežem ki nima isofixa. Ampak do sedaj to ni bil problem, ker je bil sedež stalno pritrjen s pasom avta, otrok pa s svojim pasom. Sedaj pa se bo otrok vezal s pasom avta.
In brez izkušenj ti govorim, da se mi ne da vsakič ko otroka vzamem iz sedeža, sedež nazaj vezat s pasom.(sicer ga bom ob karambolu kot projektil dobil v svojo glavo)
Sicer pa tema odprta za brez veze.
Sem šel danes gledat merivo ki ima isofix in sem ugotovil da ga ima tudi moja. Samo je tako "spretno" pritrjen na sedež in skrit v pregibu sedeža (ni pritrjen na karoserijo), da ga sprva niti nisem opazil. Tako da problem rešen.

Hanzi
Novinec

Napisal/-a Hanzi Sr jan 18, 2012 4:51 pm

joztom je napisal/-a:Ma zdrži tiste pol leta, otrok preraste sedež, pa tako kompliciraš. Res ti bo žal, ker tolikokrat ne jemlješ sedeža ven, pri usnju pa je vedno možno z vodili razparati sedež, jebeš ISOFIX. Jaz ga imam na vseh treh sedežih zadaj (Espace IV) in ti govorim iz izkušenj.

Dobijo se posebna "vodila" v katere vtakšneš sedež in je potem lažje najti tisto zaponko.vodila vidiš recimo tule
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 9 gostov