hinČ je napisal/-a:Avto je pa Volkswagen Golf 4 1.6 motor 75kw...
Sam da crknjejo trije kompresori v 10mesecih je nemogoče!
Hvala za odgovor
Domen008 je napisal/-a:Se opravičujem avtorju, ker ne bom podal konkretnega odgovora, vendar imam vprašanje glede klime.
Zanima me kako v teh mrzlih dneh preverim, če ročno nastavljiva klima sploh deluje. Se klima sploh vklopi ali je potrebno počakati na višje temperature za dejanski test klime?
Hvala za odgovore.
čare je napisal/-a:Najdeš senzor zunanje temperature (italjani jih imajo v stranskih ogledalih),ta senzor pogreješ (vžigalnik,fen,ali preprosto gor držiš roko) da tem na notranjem displayu preseže 5 stopinj in klimo probaš.
hippo je napisal/-a:čare je napisal/-a:Najdeš senzor zunanje temperature (italjani jih imajo v stranskih ogledalih),ta senzor pogreješ (vžigalnik,fen,ali preprosto gor držiš roko) da tem na notranjem displayu preseže 5 stopinj in klimo probaš.
Čare, kako booš pa vedel a hladi al ne, če je zunaj -2°C?!
hinČ je napisal/-a:Ja tukaj se strinjam klima baje ne dela pri takih stopinjah! Ampak v klima kompresorju tako ropota, da se ve da nekaj ni vredo in seveda posledično se uniči tudi napanjalec "španer" Kot je bilo rečeno saj neveš ali hladi klima? Meni je klima hladila že pri prvi orginalni ampak je ropotalo po komresorju tako koda ga bo razneslo. Zraven pa ropota še "španer". In to delalo pri drugem in seveda pri tretjem! Zato sem mislo da je napaka nekje drugje ne na kompresorju ali pa posledično potem crkne tudi kompresor?
hippo je napisal/-a:hinČ je napisal/-a:Ja tukaj se strinjam klima baje ne dela pri takih stopinjah! Ampak v klima kompresorju tako ropota, da se ve da nekaj ni vredo in seveda posledično se uniči tudi napanjalec "španer" Kot je bilo rečeno saj neveš ali hladi klima? Meni je klima hladila že pri prvi orginalni ampak je ropotalo po komresorju tako koda ga bo razneslo. Zraven pa ropota še "španer". In to delalo pri drugem in seveda pri tretjem! Zato sem mislo da je napaka nekje drugje ne na kompresorju ali pa posledično potem crkne tudi kompresor?
Zgleda da si trofnu slabel kompresorje. Pri rabljenem nikoli ne veš, pri novih je pa tako slaba kvaliteta, da je boljš vzeri rabljeni original.
Teli kompresorji niso ravno bili sinonim za vzdržljivost, tako da ni to nič čudnega.
hinČ je napisal/-a:Saj sedaj imam namen uzel novega originalnega na Porcheju in da seveda oni vse to zmontirajo skupaj! Zaradi tega da bom imel vse v garanciji pri njih. Ampak kaj če potem spet crkne ta klima kompresor tega me je najbolj strah ker ta orginalni stane okoli 800€ in to seveda ni mali danar.
hippo je napisal/-a:čare je napisal/-a:Najdeš senzor zunanje temperature (italjani jih imajo v stranskih ogledalih),ta senzor pogreješ (vžigalnik,fen,ali preprosto gor držiš roko) da tem na notranjem displayu preseže 5 stopinj in klimo probaš.
čare je napisal/-a:hippo je napisal/-a:čare je napisal/-a:Najdeš senzor zunanje temperature (italjani jih imajo v stranskih ogledalih),ta senzor pogreješ (vžigalnik,fen,ali preprosto gor držiš roko) da tem na notranjem displayu preseže 5 stopinj in klimo probaš.
Pošlataš cevi v motornem prostoru menda a??Ena topla ena ledena,sicer je že dovolj da vklopi kompresor a ne.
čare je napisal/-a:Ja kaj boš druzga naredu če recimo zdaj kupuješ rabljen avto,lastnik ti sveto garantira da klima dela probat pa nemoreš??Ja točno to a ne.
Pa še malo OFF
Najjače so mi pa fore na avtonetu da klima deluje samo jo je potrebno nafilat....Ja yebenti če bi jo bilo treba res najbrž samo nafilat bi prodajalec najbrž to naredil in avto brez opomb prodal al kako??
~toMmy~ je napisal/-a:čare je napisal/-a:Ja kaj boš druzga naredu če recimo zdaj kupuješ rabljen avto,lastnik ti sveto garantira da klima dela probat pa nemoreš??Ja točno to a ne.
Pa še malo OFF
Najjače so mi pa fore na avtonetu da klima deluje samo jo je potrebno nafilat....Ja yebenti če bi jo bilo treba res najbrž samo nafilat bi prodajalec najbrž to naredil in avto brez opomb prodal al kako??
Klima dela, treba jo je samo napolnit, avto zalaufa normalno, samo akumulator je že slab, gume so dobre še za tri sezone, samo nove je treba kupit...
Avtor: Poišči sposobnega serviserja, preden zmečeš v avto več, kot je vreden! Ni vrag, da se ne da preverit, kaj je narobe.
Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 7 gostov