marjan novak je napisal/-a:Najbrž je samo blokiral zaradi saj. Snami ga in očisti, zadeva ni pretežka.
lisko je napisal/-a:Približno takole zgleda EGR ventil.
pegueot407 je napisal/-a:pozdravljeni, mislim da imam problem z egr ventilom namreč.......pri voznji na avto cesti ko pritisnem na gas se mi prizge lucka za motor in seveda pokaze mi napako depollution sistem...itd... ta lucka ne gori zmeraj vsake toliko casa se pokaze ko pritisnem na gas. vcasih tudi avto slabo vleče na trenutke ....na avto cesti pa celo tudi vec kod 130kmh ne gre gas je do konca!!! Kolikor sem videl ze po forumih da se ga da ocistiti ali pa zamenjati ...me zanima kje kako koliko....bilo kaksna koristna informacija o tej zadevi da jo popravim??? hvala
cagacaga je napisal/-a:marjan novak je napisal/-a:Najbrž je samo blokiral zaradi saj. Snami ga in očisti, zadeva ni pretežka.
Zdej je že popravljen, so pač zamenal, samo me pa boli, ker se mi zdi da sem plačal čist preveč. Rekli so samo, da je bil čist zabasan. Zdej ne vem kako stvar zgleda in kaj to pomeni.
Kaj pa ta ventil sploh dela? Kako lahko preprečim ponovno okvaro?
Hvala.
Fan je napisal/-a:pegueot407 je napisal/-a:pozdravljeni, mislim da imam problem z egr ventilom namreč.......pri voznji na avto cesti ko pritisnem na gas se mi prizge lucka za motor in seveda pokaze mi napako depollution sistem...itd... ta lucka ne gori zmeraj vsake toliko casa se pokaze ko pritisnem na gas. vcasih tudi avto slabo vleče na trenutke ....na avto cesti pa celo tudi vec kod 130kmh ne gre gas je do konca!!! Kolikor sem videl ze po forumih da se ga da ocistiti ali pa zamenjati ...me zanima kje kako koliko....bilo kaksna koristna informacija o tej zadevi da jo popravim??? hvala
Pozdravljeni
Pri omenjeni napaki ni zmeraj kriv EGR.
Kakor je že uporabnik @zlica22 napisal, je lahko krivec filter trdih delcev ali kakšen krmilnik.
Pametno je priklopiti tester na vozilo in se zapeljati, kaj nagaja se hitro vidi.
Lep pozdrav
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov