Nasveti in napotki ter povpraševanja...

cagacaga
Nov uporabnik

Peugeot 407, EGR ventil

Napisal/-a cagacaga Če jun 11, 2009 8:40 pm

Ok. Danes sem avto peljal na servis, ker je svetila lučka za motor z napisom "Depollution sistem failure". Me pokličejo nazaj in povejo, da je crknil nek EGR ventil in da sam ventil stane 270€, popravilo pa še ene 50-70€. A je to res tako drago al so me nategnili? Mogoče kdo ve zakaj bi stvar sploh crknila, nebi dal še enkrat tolk za popravilo ...

Hvala.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Če jun 11, 2009 8:47 pm

blindiraj ga...strošek 0 evrov in nekaj minut prostega časa
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Če jun 11, 2009 8:47 pm

Najbrž je samo blokiral zaradi saj. Snami ga in očisti, zadeva ni pretežka.

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Če jun 11, 2009 8:49 pm

Depollution sistem failure - uporabi iskalnik nanetu. Kot kaže je to bolezen pežojev.

cagacaga
Nov uporabnik

Napisal/-a cagacaga Če jun 11, 2009 8:56 pm

marjan novak je napisal/-a:Najbrž je samo blokiral zaradi saj. Snami ga in očisti, zadeva ni pretežka.

Zdej je že popravljen, so pač zamenal, samo me pa boli, ker se mi zdi da sem plačal čist preveč. Rekli so samo, da je bil čist zabasan. Zdej ne vem kako stvar zgleda in kaj to pomeni.

Kaj pa ta ventil sploh dela? Kako lahko preprečim ponovno okvaro?

Hvala.

Uporabniški avatar
tads
Novinec

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a tads Če jun 11, 2009 9:08 pm

ta ventil vrača pline ki pridejo iz motorja, nazaj v motor, in s tem poskrbi za neko čistočo izpušnih plinov če se ne motim. če ga pa blokiraš, pa ni nič slabega za motor, kvečjemu bolše je

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če jun 11, 2009 9:20 pm

to je samo ventil za krmiljenje egr-ja.ni to egr
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če jun 11, 2009 9:57 pm

Približno takole zgleda EGR ventil.

Slika
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če jun 11, 2009 10:21 pm

lisko je napisal/-a:Približno takole zgleda EGR ventil.

Slika

Ne kaži totih jeter, še bo keri zamenjal za staro mehansko benz pumpo :lol:

Tu jih je par za lažjo predstavo
http://www.herkules.si/index.php?categoryID=633

cagacaga
Nov uporabnik

Napisal/-a cagacaga Pe jun 12, 2009 8:19 am

Hm ok hvala za slike. V bistvu me samo zanima ali so me nategnili pri ceni. Teli v zadnjem linku so bili precej cenejši ...

Rad bi vedel koliko lahko zaupam servisu kamor sem peljal avto.

pegueot407
Nov uporabnik

Re: Peugeot 407, EGR ventil

Napisal/-a pegueot407 So jan 14, 2012 4:17 pm

pozdravljeni, mislim da imam problem z egr ventilom namreč.......pri voznji na avto cesti ko pritisnem na gas se mi prizge lucka za motor in seveda pokaze mi napako depollution sistem...itd... ta lucka ne gori zmeraj vsake toliko casa se pokaze ko pritisnem na gas. vcasih tudi avto slabo vleče na trenutke ....na avto cesti pa celo tudi vec kod 130kmh ne gre gas je do konca!!! Kolikor sem videl ze po forumih da se ga da ocistiti ali pa zamenjati ...me zanima kje kako koliko....bilo kaksna koristna informacija o tej zadevi da jo popravim??? hvala

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 So jan 14, 2012 4:57 pm

Ste že čistili fap?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So jan 14, 2012 6:57 pm

pegueot407 je napisal/-a:pozdravljeni, mislim da imam problem z egr ventilom namreč.......pri voznji na avto cesti ko pritisnem na gas se mi prizge lucka za motor in seveda pokaze mi napako depollution sistem...itd... ta lucka ne gori zmeraj vsake toliko casa se pokaze ko pritisnem na gas. vcasih tudi avto slabo vleče na trenutke ....na avto cesti pa celo tudi vec kod 130kmh ne gre gas je do konca!!! Kolikor sem videl ze po forumih da se ga da ocistiti ali pa zamenjati ...me zanima kje kako koliko....bilo kaksna koristna informacija o tej zadevi da jo popravim??? hvala

Pozdravljeni

Pri omenjeni napaki ni zmeraj kriv EGR.
Kakor je že uporabnik @zlica22 napisal, je lahko krivec filter trdih delcev ali kakšen krmilnik.
Pametno je priklopiti tester na vozilo in se zapeljati, kaj nagaja se hitro vidi.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

bunny01
Uporabnik

Kraj: Nazarje Zadrečka cesta 9

Re:

Napisal/-a bunny01 Če jan 19, 2012 4:06 pm

cagacaga je napisal/-a:
marjan novak je napisal/-a:Najbrž je samo blokiral zaradi saj. Snami ga in očisti, zadeva ni pretežka.

Zdej je že popravljen, so pač zamenal, samo me pa boli, ker se mi zdi da sem plačal čist preveč. Rekli so samo, da je bil čist zabasan. Zdej ne vem kako stvar zgleda in kaj to pomeni.

Kaj pa ta ventil sploh dela? Kako lahko preprečim ponovno okvaro?

Hvala.

Upam, da ga niso samo dobro očistili in ga dali nazaj noter, tebi pa zaračunali novega!Preveri ali je res nov in naj ti dajo starega nazaj.Če je EGR ventil zabašen potem se ti iz dizla zadaj veliko kadi.

Preveri še enkrat ali je ventil res nov oziroma ali je star in dobro očiščen. Če imaš novega potem si pač dal znesek in sedaj imaš mir za nadaljnjih 100 tisoč.

Pusti ti te mehanike danes, js ko se avto popravlja -šraufa hočem biti zraven in da gledam od strani s tem da mehanika ne motim kaj se menjuje.Želim videti, da se dejansko nove komponente dajo v avto in stare v smeti.Oziroma pri mehaniku ki servisiram avto že leta sem ga dostikrat skrivno preveril tako da mu sedaj 100% zaupam, da ne počne tega.Sem pa velikokrat zraven avtomobila ko je na servisu, mogoče par krat ko mi čas ni dopuščal da nisem bil.

Primer iz prakse, da vidiš zakaj to pravim: Ženina Ibiza se je pokvarila sem jo dal mehaniku popravit, popravilo je trajalo cel teden z nekimi izgovori da ni še uspel, pa da išče dele itd... in glej ga zlomka js modela vidim v mestu se voziti z ženinim avtom. Zapeljem se za njim na distanci in ga opazujem. Gospod se je vozil po mestu iz trgovine v trgovino itd...
Nato ga pokličem po telefonu in ga vprašam kako je z avtom. Mehanik kao zadihan govori, da je avto na dvigalu in da glih montira neki del tako da ne more govoriti. On pa na parkirnem prostoru pred mano pred Intersparom!!!!!

Naslednji dan sem prišel po avto, mu plačal samo za rezervni del, ki ga je zamenjal(mehanski del ključavnice) in se odpeljal, ne da bi mu plačal za delo! Pred odhodom sem mu povedal kaj je naredil in kje sem bil ko sem ga klical, ta pa niti besede ni več rekel. ;)

pegueot407
Nov uporabnik

Napisal/-a pegueot407 Če jan 26, 2012 12:59 am

Fan je napisal/-a:
pegueot407 je napisal/-a:pozdravljeni, mislim da imam problem z egr ventilom namreč.......pri voznji na avto cesti ko pritisnem na gas se mi prizge lucka za motor in seveda pokaze mi napako depollution sistem...itd... ta lucka ne gori zmeraj vsake toliko casa se pokaze ko pritisnem na gas. vcasih tudi avto slabo vleče na trenutke ....na avto cesti pa celo tudi vec kod 130kmh ne gre gas je do konca!!! Kolikor sem videl ze po forumih da se ga da ocistiti ali pa zamenjati ...me zanima kje kako koliko....bilo kaksna koristna informacija o tej zadevi da jo popravim??? hvala

Pozdravljeni

Pri omenjeni napaki ni zmeraj kriv EGR.
Kakor je že uporabnik @zlica22 napisal, je lahko krivec filter trdih delcev ali kakšen krmilnik.
Pametno je priklopiti tester na vozilo in se zapeljati, kaj nagaja se hitro vidi.

Lep pozdrav

pozdravljeni....nekaj dni nazaj sem opazil da mi ena šoba lula...sicer ni tako strasno ampak izgleda da bo moral cim prej na servis!! Ali je mogoče da mi zaradi te šobe javlja tisto zgoraj ze omenjeno napako i da se avto zato tako vede kakor sem ze opisal zgoraj na postu???
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov