Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

trafic skoraj poletel

Napisal/-a sporty To jan 24, 2012 12:49 am

Zdravo!

Pri renault traficu 1.9 dci je ocitno prislo do neke okvare, avto je na obvoznici nenadoma dobil pospesek ko formula :shock: . Zadeva popolnoma popizdi, gas samo pobozas in skoci ko nor. Ob tem pa zacne nekaj glasno ropotat, ko da bo vsak cas kako ojnico vtrgalo :? . Ko se umiri (ce se) je pa spet vse normalno...

Kaj bo narobe, je sel westgate na turbini? Ali je lahko kak senzor, mesalec zraka... pišuka avto sem ravno skupaj dal, ce ga hudic vzame me bo kar kap zadela :( .

Lp
RENAULT POWER - THE WAY OF LIFE

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: trafic skoraj poletel

Napisal/-a Fan To jan 24, 2012 6:38 pm

Pozdravljeni

Pametno bi bilo vozilo priklopiti na tester.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To jan 24, 2012 9:35 pm

da ne laufa na olje?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To jan 24, 2012 10:17 pm

sporty je napisal/-a:Zdravo!

Pri renault traficu 1.9 dci je ocitno prislo do neke okvare, avto je na obvoznici nenadoma dobil pospesek ko formula :shock: . Zadeva popolnoma popizdi, gas samo pobozas in skoci ko nor. Ob tem pa zacne nekaj glasno ropotat, ko da bo vsak cas kako ojnico vtrgalo :? . Ko se umiri (ce se) je pa spet vse normalno...

Kaj bo narobe, je sel westgate na turbini? Ali je lahko kak senzor, mesalec zraka... pišuka avto sem ravno skupaj dal, ce ga hudic vzame me bo kar kap zadela :( .

Lp

Preveri, da ti ni kdo dal nalepke GTI ali V-TEC na avto? Ok malo heca, se opravičujem.

Sem pa to prvič slišal in me res zanima razplet.. :shock:

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To jan 24, 2012 10:44 pm

Pozdravljeni

Kot je že @abbe omenil, lahko da zaradi potlaka potegne olje iz motorja v kompresijski prostor, ali pa nagajajo šobe................................v obeh primerih dobi motor čuden traktorski zvok, in nenormalno se motor vrti ( vsaj za dizla ) ....................... slaba stran tega je lom motorja.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty Sr jan 25, 2012 12:50 am

Hm... Tole s traktorskim zvokom bo kr prava, nekako tako zaropota ja. Zdej ce bi laufal na olje bi moral precej zakaditi iz izpuha? Ali se motim?

Vem da bo treba na tester priklopit, a se bojim peljat pa ceprav imam samo 5km. Zato vprasam ce je imel kdo podobne izkusnje, samo ocitno je ponavadi bol kontra, sepravi da avto ne gre :mrgreen: .

Temu torej sledi lom motorja, okej logicno da gre k vragu, samo verjetno ne kar ob prvih znakih oops ? Tole pa je jeba, ze tko sem prevec dnarja zmetal v avto. Je mozno da je le pocena kaka cevka za podtlak :mrgreen: ?? To bi bil poceni servis :mrgreen: ... Ali kaksna je ponavadi okvara v tem primeru da laufa na olje?

Lp

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo Sr jan 25, 2012 7:05 am

Lahko da ti ena od šob preveč nafte vbrizga v cilindre in zato dobiš tvoje simtome. Zmeri kompresijo na batih (normalna je okrog 20-22)
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty Sr jan 25, 2012 9:35 am

Hm, motor je na novo sestavljen, kompresija mora stimat ;) ... Tole mi ga je zacel srat malo da ne na testni voznji :roll: .

Lp

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Sr jan 25, 2012 10:25 am

Če je motor na novo sestavljen....
-Si sčistil cevi intercoolerja, in pa sam ic?

Če ti je prej metalo olje vse povsod, se je lahko nabral v icju, oziroma na ceveh, sedaj pa ga pošilja v cilindre...
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo Sr jan 25, 2012 10:56 am

sporty je napisal/-a:Hm, motor je na novo sestavljen, kompresija mora stimat ;) ... Tole mi ga je zacel srat malo da ne na testni voznji :roll: .

Lp

Šobe si dal nove mogoče, da use štima? :)
K če ne je tut tle lahko problem oz preveri kompresijo. Kolikor si rekel mora štimat, sm ni nujno če nisi preveru :)
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty Sr jan 25, 2012 12:05 pm

Te stvari smo preverili, drugace ima avto 160k km, ampak je zagrabila gred zaradi servisov na 50k + in take fore. Zdej dize, cilindri, glava, senzorji in take zadeve so bili ok... Ocitno bo turbina, spet zaradi razlicnih zlorab...

Ko je bilo razdrto sem pucal sproti vsak kos, vse cevi... Zdaj sem pa preveril in je olja po ceveh in intercoolerju malo morje. Tako da bo zgleda res tu problem. Zdej pa mene zanima samo, ce je zato kriva sama turbina ali je lahko kak senzor, karkoli drugega? Da grem kupit drugo turbino, pa delat spet dva dni in da bo na koncu kaka cevka z luknjico, pol pa sam v savo zapeljem vse skupaj. Aja btw, turbo je drugace bil na pogled ok, veternica brez lufta... Kar je ocem skrito pa spet ne vem :roll:

Pa se za konec, mogoce kdo ve ali je turbina ista pri vseh 1.9dci motorjih?

Lp

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand Sr jan 25, 2012 12:14 pm

Ko je gred zaribala je verjetno potegnilo opilke v turbino in je posledično uničilo turbino. Pred menjavo turbine je potrebno preveriti pritisk na dovodu olja do turbine, če je OK.
LP

Uporabniški avatar
DrinY
Novinec

Kraj: Dravograd

Napisal/-a DrinY Sr jan 25, 2012 3:27 pm

Napisal bedarijo oops oops oops oops oops oops
Zadnjič spremenil DrinY, dne Če jan 26, 2012 11:37 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Kar je čvavek naredo, vahko čvavek popraji!

Uporabniški avatar
no-body
Novinec

Napisal/-a no-body Sr jan 25, 2012 4:00 pm

preveč olja imaš v sesalnem sistemu...vse spucaj pa probaj te nima kaj koštat..če praviš da drugo štima

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty Sr jan 25, 2012 6:02 pm

Kako mislis da imam prevec olja v sesalnem sistemu? Saj pravim da je bilo vse spucano ko sem skupaj dal in se je po cirka 50km zacelo tole, verjetno se bo zgodba ponovila ceprav se enkrat prepucam vse.. Mogoce edino za double check, samo nekaj je itak povzrocilo te tezave in to je treba resit. Drugace je avto nepremicnina...

Morda kak nasvet pri lovu na rabljeno turbino? Na kaj naj gledam, kaj preverit? Ali je to cista loterija, ali bo drzala 200k km ali pa 20k :roll:

Lp

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr jan 25, 2012 7:30 pm

Rabljene za renoja ne kupuj pod nobenim pogojem.Obnovljeno dobiš za 400€ z garancijo in res bog ne daj obnovljene.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr jan 25, 2012 11:05 pm

DrinY je napisal/-a:Kolker jaz vem turbina sama vleče olje, tak da ni kakega pritiska za preverjat.... Bo pa najverjetneje kar držalo da je potegnilo opilke.
Je pa seveda treba preverit če je cev po kateri vleče olje ok.

turbina niti pod razno ne vlece sama olja niti ni tega zmozna niti pa ni tko narjena...no kokr kol že
ce mas vse cevi od olja ti avto laufa na olje.pac k das gas se nardi boost pa porine olje iz vseh cevi in icja v motor od tukaj mu tudi nenormalna moč in pa traktorski zvok(klenkanje zaradi prevec goriva ki se ne more vzgati)
tesnila na turbini so zanic.treba bo turbino obnovit pa je to to.
p.s. z avtom se pa ne cist nc vozit ker neves kdaj bo su u iberturo,ker ce gre bos bate pobial pocesti...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty Če jan 26, 2012 1:00 am

No tako, vse jasno 8) . Turbino menjat pa bo, verjetno bom res obnovljeno nabavil. Avto pa itak stoji, jutri zacnem delat...

Hvala vsem in Lp

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Če jan 26, 2012 2:22 pm

To je na našmu Ducatotu nardil, k je avto skos u iberture seku, blokade itak ni blo, pol pa na poti iz dirke je sam enkrat usekal pa pokadil po pa edina rešitev menjava motorja :roll: Tko da res to turbino zamenji k ni spet ''tok'', kokr da boš tut ti mogu pol motor menjat
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov