Nasveti in napotki ter povpraševanja...

audirs6
Nov uporabnik

vžig audi a6 2.8 v6 l 98

Napisal/-a audirs6 Če jan 26, 2012 9:26 pm

pozdravljeni. imam težave z vžigom na audiju a6 2.8 v6 bencin l 98.
avto ko je mrzel neverjetno teško vžge, ga verglam tud po 5-10min da sestavi obrat motorja da se zalaufa medtem pa močno smrdi po bencinu v avtu in okoli njega ampak potem normalno dela, takoj po vžigu par sekund sicer avto zelo močno trese vendar ko malo pritisnem na gas je potem vse uredu, pri vožnji pa potem opazim čisto rahlo cukanje skoraj neopazno ampak se čuti. avto pa topel normalno vžiga. pred enim mesecem sem zamenjal senzor temperature očistil dušilno loputo in luftmeser, po tistem mi je avto delal lepo kot že dolgo ne ampak hitro po tem pa spet j***a kokr zdele. osebno sicer sumim na svečke ker jih edino povežem s teškim vžigom in rahlim cukanjem med pospeševanjem in vožnjo ampak bi rad ali potrditev za svojo misel ali pa kak nasvet strokovnjaka.

čare
Mojster foruma

Re: vžig audi a6 2.8 v6 l 98

Napisal/-a čare Če jan 26, 2012 9:34 pm

Tester bi po vsej verjetnosti kaj pokazal.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če jan 26, 2012 9:38 pm

Jaz imam svečke že tudi na koncu, ampak avto vžiga tako kot more, tako hladen kot mrzel, težava je edino tistih prvih nekaj metrov ko se začnem peljati in ko je mrzlo, nima prave moči ko pritisnem na gas.

audirs6
Nov uporabnik

Napisal/-a audirs6 Če jan 26, 2012 9:43 pm

no sej moj tud nima prave moči dokler se malo ne zagreje, ampak potem ko zagreje ga pa bol cuka kokr mrzlega ampak se pa sprosti moč iz njega. ali kdo ve kaj bi še lahko šlo narobe pri vžigu razn akumulator in starter kar je preverjeno vredu in svečk. kable sm tud preverju in vsi dajejo iskro. kaj še sodeluje pri mehaniki in elektroniki za vžig in da se lahko poveže z mojimi simptomi.

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m Če jan 26, 2012 10:29 pm

audirs6 je napisal/-a:no sej moj tud nima prave moči dokler se malo ne zagreje, ampak potem ko zagreje ga pa bol cuka kokr mrzlega ampak se pa sprosti moč iz njega. ali kdo ve kaj bi še lahko šlo narobe pri vžigu razn akumulator in starter kar je preverjeno vredu in svečk. kable sm tud preverju in vsi dajejo iskro. kaj še sodeluje pri mehaniki in elektroniki za vžig in da se lahko poveže z mojimi simptomi.

črpalka <- ugibanje iz moje strani
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če jan 26, 2012 11:25 pm

Pozdravljeni

Kakšno znamko senzorja ste vgradil - ponaredki zelo radi hitro umrejo.
Preverite:
- med vožnjo počasi dodajajte plin in v koliko ne bo cukanja........................je napaka na: svečkah, kablih, elektriki ( senzorji ) - tester

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 9 gostov