Napisal/-a ikvalita So jan 28, 2012 6:21 pm
Pozdravljeni
Sem nov na forumu, čeprav ga prebiram že precej časa. Odločil sem se, da se registriram, da Vam pojamram s svojo težavo, ki me na moji Oktaviji spravlja ob živce že od nakupa. Ker se zadeva nikamor ne premakne vas prosim za mnenje/nasvet/pomoč/rešitev.
Podatki o avtomobilu:
- Octavia II Combi FL Elegance, letnik 2009, 1,9TDi, 105KM
- avto ni več v tovarniški garanciji, ampak v podaljšani še cca 1,75leta
- ima prevoženih 74000km
Avto je bil kupljen nov septembra 2009, v Porsche Koper. Takoj po cca 5000km, so se začele težave, da se je začel pojavljati nek čuden zvok, drgnjenja/ropota pri spuščanju sklopke, kadar si prestavljal navzdol. Ta zvok, se je slišal predvsem, takrat, ko je bil avto na daljši vožnji po AC (cca 130-140km/h) in potem prides v mesto, ter začneš prestavljat. Sam zvok je postajal, čedalje pogostejši in daljši.
Opis zvoka: ko daš iz četrte v tretjo npr., ko se začne sklopka sklapljat, in še pedala nisi čisto izpustil, tako nekako potegne hrrrrr. Ni zvok, da bi leteli zobniki drug po drugemu…. Kasneje, se je zadeva začela pojavljati tudi po mestni vožnji.
Avto sem peljal cca 6x na servis na Porsche Ptujska Maribor (slabšega servisa še ne v življenju-ker lahko napišem par njihovih bistroumnih izjav), kjer so trdili, da to je normalno, drugic, da oni tega ne slišijo, da tukaj ni kaj za narediti, da so popravili čeprav niso naredili ničesar. Skratka do cca 50000km in 1,75leta niso naredili nič, zato sem se odločil avto peljati na drug pooblaščen servis in to je Porsche Maribor (Šentiljska).
Tam so mi zamenjali, celoten menjalnik, mi avto vrnili in zadeva je bila popolnoma enaka, kot, da niso naredili ničesar.
Je šel avto ponovno na servis, in so mi zamenjali, sklopko, ampak, z avtom ni bilo popolnoma nič boljše.
Sem šel ponovno na servis, kjer so mi zamenjali še vztrajnik. Po tem, ko je bil vztrajnik zamenjan, je avto cca 4000-5000km deloval tako kot mora – brez nadležnega zvoka, potem pa se je zadeva začela vračati v prvotno stanje.
Sem šel na servis ponovno, kjer so vložili reklamacijo na vgrajen material in mi ponovno zamenjali sklopko, vztrajnik in neko košaro. Avto je šel tako kot mora, vendar sedaj imam cca 6000km od takrat, ko je bilo to zamenjano in zadeva se ponavlja, kot je bilo prej – cedalje pogosteje in dlje časa.
Šel sem na servis, vprašat, kaj je za narediti in so rekli, da ne vejo, kaj je to in da je to očitno normalno. S tem se nikakor ne morem sprijazniti, ker sem sprobal drugo Octavio z enakim motorjem in cca 120Kkm in ni nikakršnega zvoka.
Avto je sicer super, nimam pripomb, ohranjen (z njim se dela res lepo), vendar me vedno servis ze dobri dve leti spravlja ob živce in ne vem kaj naj naredim in začenjam ta avto in servis sovražiti, čedalje bolj.
Mnenje/izkušnje/nasvet/predlog … česarkoli bom vesel…