Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
damek1a
Novinec

pokanje podvozja

Napisal/-a damek1a So nov 08, 2008 9:57 am

imam en čuden problem na passatu l98
ko začnem speljevati (0-20km/h) se sliši spredaj kot da se nekaj premika - rahlo pokanje. Med vožnjo je vse tiho. Ko se avto ustavlja se prav tako sliši nekaj pokanja/premikanja. In tako dalje. Kot da bi se nekaj premikalo naprej in potem spet nazaj.

Zamenjal sem vse končnike, stabilizatorje, itd. tako da to očitno ni bil problem.
Ma kdo kako idejo?

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Napisal/-a sandek So nov 08, 2008 10:08 am

mogoče počen most :?:

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline So nov 08, 2008 10:29 am

Golf 4 od moje sestrične je imel podobno težavo.
In smo potem ugotovi da je težava bila pr sprednjih vilicah.
Iz neznanega razloga so šraufi k držijo vilice na šasijo spodaj malenkost tokli verjetno ker je nosilc kjer so pršraufani gor dvoplastni in so se malenkost dotikal notrajnega dela stebra. In je zato pokalo pr speljevanju in bremzanju. Smo dal mal debelejše podloške gor na šraufe in začuda pol je bilo vse ok. ne morš verjet. Pa je sestrična hodila okol pr 5 mehanikov in nobeden ni ugotovil kaj je okvara oz se jima ni dalo čarat.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom So nov 08, 2008 12:03 pm

Hrošči so znani po težavah z nežnejšo premo, neprilagojeno DARSU. Dostikrat vidim sliko v priponki
Priponke
Isoster%20au.pdf
(181.65 KiB) Prenešeno 370 krat

Uporabniški avatar
damek1a
Novinec

Napisal/-a damek1a So nov 08, 2008 12:21 pm

joztom je napisal/-a:Hrošči so znani po težavah z nežnejšo premo, neprilagojeno DARSU. Dostikrat vidim sliko v priponki

hehe, takšen 12 delni komplet je bil monitran pred tremi tedni, menjal sem še oba homokinetična zgloba. Vendar to ni rešilo situacuje... Bom preveril še okrog šraufov vilic kot je predlagal valvoline.
sem pa opazil še eno zadevo, ki je morda povezana s tem: ko ga pohodim do konca (npr v 2.) se občasno zasliši pokanje pri desnem kolesu. Pa na avtocesti se občasno prižge lučka za abs.
No, saj itak planiram obisk mehanika, vendar če ima kdo še kakšne ideje naj kar pove, da bo lažje diagnosticirati težavo...

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline So nov 08, 2008 12:41 pm

Če se občasno pržge lučka za abs to pomen da je kakšn senzor pr enem kolesu preveč umazan al pa ima slab stik. Zdej kokr vem eni so optični senzorji eni so magnetni.
Kolesa dol vzet in sensorje spucat,mislim da gre fajna z alkoholom ampak raje vprašaj kakega majstra prej.

Uporabniški avatar
drift.king
Nov uporabnik

Re: pokanje podvozja

Napisal/-a drift.king So nov 08, 2008 2:35 pm

damek1a je napisal/-a:imam en čuden problem na passatu l98
ko začnem speljevati (0-20km/h) se sliši spredaj kot da se nekaj premika - rahlo pokanje. Med vožnjo je vse tiho. Ko se avto ustavlja se prav tako sliši nekaj pokanja/premikanja. In tako dalje. Kot da bi se nekaj premikalo naprej in potem spet nazaj.

Zamenjal sem vse končnike, stabilizatorje, itd. tako da to očitno ni bil problem.
Ma kdo kako idejo?

enako je pri meni golf 4... pokanje se sliši pri sprednjem levem kolesu

Uporabniški avatar
Miha Gorišek
Novinec

Napisal/-a Miha Gorišek So nov 08, 2008 4:07 pm

lahko je tud nosilec motorja...

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal So nov 08, 2008 4:32 pm

Prijatelj je imel isto težavo na passatu 1.8T. Na pooblaščenem servisu so mu menjali ne vem točno kaj. Ne vem ali vijake roke ali celo roko in to v "garancijo", ker je to tovarniška hiba avtomobilov. Bom probal dobit od kolega kopijo servisnega naloga, da točno vidimo kako in kaj. Pokalo pa mu je spredaj levo, predvsem te ko je na mestu zasukal volan v obe skrajnosti.

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So nov 08, 2008 4:38 pm

drift.king je napisal/-a:

Ma kdo kako idejo?

bi blo fino pogledat salcko kjer feder pa amortizer upet.pa uno gumico zamenjat,pa bo verjetno nehalo...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
drift.king
Nov uporabnik

Napisal/-a drift.king So nov 08, 2008 11:00 pm

abbe je napisal/-a:
drift.king je napisal/-a:

Ma kdo kako idejo?

bi blo fino pogledat salcko kjer feder pa amortizer upet.pa uno gumico zamenjat,pa bo verjetno nehalo...

ja men se zdi da gumica poka tak zvok je kokr da gumica poka...drgač volan mi ne nese niti u desno niti u levo pa peljem se normalno k sm se že navadu na to pokanje pa čist pozabm da poka :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne nov 09, 2008 1:19 pm

polosi so zategnjene??

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Ne nov 09, 2008 1:42 pm

bolj verjetno je da imajo puše v rokah luft ,to če boš avto dvignil in probal niti ne boš ugotovil ker stabilizator drži našpanano vse.najbolj se opazi ko počasi spelješ z mesta.da bi pa fedra pokala to manj verjetno ker se tak v ležaju zasukne cel den na amortizeru.......

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 Sr feb 01, 2012 12:55 am

Da si malo sposodim temo.

Pri Octavii (1,9TDI,2008), mi ob nižjih hitrostih ( do 100km/h) ,nekaj poka na levi strani podvozja...sumim da je nikje pri kolesu. Poka mi ko vozim po kakih grbinah,jamah na cesti,neravni cesti in ko grem skozi ležeči policaj. Sliši se pa bolj kovinski,plehnat zvok... a kdo ve kaj bi lahko bilo??? Hvala.

lp
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr feb 01, 2012 1:08 am

Najbolje, da posnameš. Poka tudi, če je pod obremenitvijo - npr v ovinku? Enako v levem ali desnem?
Verjetno kak zglob, a to se kdaj oz kateri zglob je krivec ugotovi (dokler samo poka) šele, ko mehanik s kakšnim vzvodom "premika" zglobe.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Sr feb 01, 2012 10:22 am

Preglej zračnost volana, stabilizatorja, vzmetne noge, vilic...

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr feb 01, 2012 12:24 pm

Tomas666 je napisal/-a:Da si malo sposodim temo.

Pri Octavii (1,9TDI,2008), mi ob nižjih hitrostih ( do 100km/h) ,nekaj poka na levi strani podvozja...sumim da je nikje pri kolesu. Poka mi ko vozim po kakih grbinah,jamah na cesti,neravni cesti in ko grem skozi ležeči policaj. Sliši se pa bolj kovinski,plehnat zvok... a kdo ve kaj bi lahko bilo??? Hvala.

lp

Najverjetneje končniki stabilizatorja.

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 Sr feb 01, 2012 12:59 pm

Hvala vsem za odgovore. Ko grem čez ovinke nič bolj ne ropota, ko je neravna cesta samo... če je ovinek in gladka cesta ne ropota... Sem pa naročen u četrtek pri mehaniku za menjavo zavornih ploščic, pa bo še to pogledal... sam tolk me je zanimalo približno kaj bi lahk bilo... Aja pa naj omenim da je bil avto znižan za 3 cm,a bi lahk bil tukaj kakšen problem?? lp
Slika

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Sr feb 01, 2012 1:04 pm

Preveri še nosilce motorja....pri meni je bil to problem...sicer ne isti avto, simptomi zelo podobni.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 10 gostov