Nasveti in napotki ter povpraševanja...

kloby
Nov uporabnik

Vklop DPF filtra regeneracija Volkswagen?

Napisal/-a kloby Ne jan 29, 2012 11:22 am

Živjo,

imam čisto novega caddy-a 1.6tdi, 102km, sedaj ima na števcu 2000km. Od kar ga imam se mi je včeraj tretjič pojavil naslednji problem. Naenkrat začne ropotati med vožnjo auspuh, kot da bi bil preluknjan zadnji lonec tisti zvok. Če se takrat ko se to pojavi ustavim in pustim v leru se na mestu sliši kot da bi imel športni filter, pojavi se tudi smrad in če odprem pokrov motorja se mi zdi da je vse skupaj zelo vroče.

V tem času od kar imam avto sem res da večinoma delal kratke relacije. Zanimivo je to, da ko se avto shladi se to ne dogaja več. Mehanik mi je nekaj govoril da ima avto nek dpf filter trdih delcev, ki naj bi se sam obnavljal. Ima kdo izkušnje s tem? Lučka za dpf se mi ne prižge.

LP
Zadnjič spremenil kloby, dne Sr feb 01, 2012 8:54 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Re: Vklop DPF filtra regeneracija Volkwagen?

Napisal/-a fare Ne jan 29, 2012 11:33 am

Mašine z DPFjem se res da bolj segrevajo kot tiste brez. Za uspešno zaključen proces regeneracije je potrebno iti na ac pa da ga nateraš nad 2000rpm za nekaj časa da saje v filtru zgorijo. Tao probaj pol pa naprej ugotavljaj. lp.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Ne jan 29, 2012 11:40 am

Ko se izvaja regeneracija, je poraba goriva večja, avtomobil ima drugačen zvok in zunaj ponavadi res smrdi. Ne vem kako zelo opazno naj bi bilo pri VW-ju. Pri meni ni tolk hudo.. Jaz opazim edino po povečani porabi goriva nekih 15-20 km in pa malenkost bolj intenziven zvok je. Aja, pa če greš ven iz avta med izvajanjem regeneracije, res smrdi. Ampak to opaziš res le če spremljaš, drugače niti ne. Do sedaj se mi je regeneracija izvajala kakih 10x (naj bi se, glede na kilometre), pa sem opazil 3x.

kloby
Nov uporabnik

Napisal/-a kloby Ne jan 29, 2012 11:51 am

Zanimivo je da sem včeraj res šel potem na AC za nekaj km in sem se peljal 150kmh in se mi zdi, da zvok res ni bil potem več tako globok, čeprav malo se je še vedno slišalo. Vbistvu me sploh ne bi motilo če takrat ne bi bil zvok kot da bi imel preluknjan zadnji lonec ko posprešujem. Sem se pa rešil tega zvoka samo tako do sedaj da se je vse skupaj ohladilo (ker tudi nisem imel relacij)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po jan 30, 2012 10:33 am

Ja to je vse značilno za tvoj DPF filter - ne sekiraj se in pazi raje da takrat voziš kot piše v servisni da čim bolj opravi svoje ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Po jan 30, 2012 2:39 pm

Kolkor jaz vem DPF nima nobene veze z ropotanjem sploh pa ne auspufa ,dokler dela dela ko crkne crkne no ja prej te še malo opozarja da bo ...... Kolegu je tak ropotal auspuf na Golfu vzrok je bila neka gumica al nekaj takega na nosilcu s katerim je izpušna cev pritrjena ,ker naj bi le to blo iz slabih materialov in ko se zagreje se zmehča in ropota ,ko je mrzla je ok .... od menjave dalje vse štima in nič ne ropota več!

kloby
Nov uporabnik

Re: Vklop DPF filtra regeneracija Volkswagen?

Napisal/-a kloby Sr feb 01, 2012 8:56 pm

Na potovalnem računalniku ko imamo 2 programa. Enka od zagona motorja in dvojka dokler se ne resetira oz. nekaj tisoc km. Ali je možno, da se mi takrat ko se opravlja regeneracija dvojka sama resetira na 0, ker se mi je to zdaj 2 krat zgodil brez da bi sam resetiral??

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Sr feb 01, 2012 9:43 pm

kloby je napisal/-a:Na potovalnem računalniku ko imamo 2 programa. Enka od zagona motorja in dvojka dokler se ne resetira oz. nekaj tisoc km. Ali je možno, da se mi takrat ko se opravlja regeneracija dvojka sama resetira na 0, ker se mi je to zdaj 2 krat zgodil brez da bi sam resetiral??
Hmmm,pomoje delovanje dpfja nima nič za opraviti s podatki na bcju.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr feb 01, 2012 9:50 pm

resetira se po 2500 km.kar jaz vem
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 8 gostov