Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

dizelski zvok bencinarja

Napisal/-a xalfist Če feb 02, 2012 3:46 pm

Torej imam sledeče vprašanje, na kiji sephiji/shumi 1.5 16v, ima motor v prostem teku zvok kot dizel. Ko se doda plin zvok izgin, a ko plin spustiš se spet pojavi. Zanimivo je to, da se ta zvok sliši samo, ko si v avtu pa še to ko izklučiš ventilator in radio. Če pa odpreš pokrov motorja in tako poslušaš motor pa se tega zvoka skoraj, da ne sliši oz čisto malo. V čem je probem, so to ventili? Ampak ventili bi se slišali tudi, ko odpreš pokrov motorja ali ne?
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Re: dizelski zvok bencinarja

Napisal/-a Pavka Če feb 02, 2012 5:13 pm

Zamenjaj olje
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Pe feb 03, 2012 1:18 am

Pavka je napisal/-a:Zamenjaj olje

Zakaj naj menjam olje? Olje je takšno, kot je predpisno 10 - 40 od shella. Menjano je bilo pred 3 meseci oz pre 5000km tako, da to nebi smelo biti problem, prav tako nivo olja je ok to sem prvo preveril.
Je možno, da ropota motorček prostega teka, ali ta ne more tako ropotati? Ker ropota samo v prostem teku, kot sem že omenil.
Pa opazil sem, ko se peljem po hribo navzdol in spustim gas včasih malo cuka ampak res malo, je mogoče to kaj povezano z tem?
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Pe feb 03, 2012 1:29 am

če so hidravlični - 99% dročniki.
lahko da so zapacani, al pa znucani.
če prvo- včasih pomaga že menjava olja (magar 15W40 mineralno za 1000 km) oz. čiščenje (se jih sname ven in prešiba v oljni kopeli).

Če niso hidravlični je pa potrebno nastaviti ventile.
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Pe feb 03, 2012 3:11 am

GorazdO je napisal/-a:če so hidravlični - 99% dročniki.
lahko da so zapacani, al pa znucani.
če prvo- včasih pomaga že menjava olja (magar 15W40 mineralno za 1000 km) oz. čiščenje (se jih sname ven in prešiba v oljni kopeli).

Če niso hidravlični je pa potrebno nastaviti ventile.

Aha bom, sam doma pogledal da vidim, če znam kaj sam sčistit, če pa bo treba kaj nasvavlat pa bom peljal mehaniku tega pa ne znam. Morem malo pogoglat ko bom na rač, ker zaj preko telefona, ali ima hidravlične ali ne.
Najbol mi je zanimivo/čudno, da se ta zvok sliši samo, ko si v avtu. Če odpres havbo pa poslusas se ga ne sliši oz minimalno. Ker ventili se ponavadi slišijo, ko od zunaj poslušaš motor. Bom posnel zvok da boste lahko slišali to zadevo.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Pe feb 03, 2012 8:04 am

Zdajle v tem mrazu pa 15W40, to je korak in pol nazaj v sporazumevanju z železjem. Bolje je zagotoviti mazanje s 5W40 in dodati kakšen dodatek supermaziva (STP dodatek olju) naprimer.

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Napisal/-a GorazdO Pe feb 03, 2012 8:14 am

imaš prav.
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Pe feb 03, 2012 8:56 am

Sedaj sem se nekaj pogovarjal z fotrom in je omenil da je mogoče slaba kakšna svečka in da je od tega tak zvok. Je to mozno ali ne?
Ker pred kakim letom dni je bil zanic en kabl od svečk in je avto cukal v nizkih obratih in je mogoče to takrat načelo svečko, in je sedaj slaba? Ker takrat sem zamenjal tist kabl, svečk pa ne.
Alfa romeo 147

jason19
Novinec

Napisal/-a jason19 Pe feb 03, 2012 7:02 pm

Preveri oz. zamenjaj svečke in potem boš videl.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Pe feb 03, 2012 9:19 pm

jason19 je napisal/-a:Preveri oz. zamenjaj svečke in potem boš videl.

Saj razmišljam v tem smeri čeprav prve oz original so bile not 8 let in so bile prvič menjane na 110.000km in so delale brez problema. Na 110.000km sem dal delat velik servis, kjer so mi jih tudi prvič menjali. Sedaj pa vprašanje kakšne so dali oz kako kvalitetne oz če so jih sploh menjali, ker nisem dal tega delati na poobleščenem servisu. Je pa sedaj ravno nekje 40.000km po velikem servisu in v knjigi piše da bi moral na 40.000menjavat svečke.

Zanima me ali je res lahko tak "dizelski " zvok v prostem teku od svečk?
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Pe feb 03, 2012 10:04 pm

če zvok izgine ko odpreš pokrov motorja pol je tu kje težava da trese haubo ? :D

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Pe feb 03, 2012 10:33 pm

a4 je napisal/-a:če zvok izgine ko odpreš pokrov motorja pol je tu kje težava da trese haubo ? :D

Nisi dobro razumel ali pa jaz nisem dobro napisal :D
Zvok ne izgine, ampak sliši se ga najbolj v avtu, ko pa stopiš ven lahko pri zaprti havbi se ga skoraj ne sliši tako ,da havba nima nič z tem. Prav tako, ko odpreš pokrov motorja se ga ne sliši tako očitno se pa ga malo. Je pa zagotovo ta zvok iz motorja in ne od česa drugega.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Pe feb 03, 2012 11:42 pm

Lahko je marsikaj, daj posnami zvok pa daj sem. Mogoče imaš kakšnega črička. Se ne nanaša na tvoj primer, sem sam imel na polotu pri 60km/h neko žvižganje, pred to hitrostjo pa nič in sem ugotovil, daje bila počena plastika pod šipo oz. pod havbo :lol: sem polimal pa je bilo potem vredu.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Pe feb 03, 2012 11:56 pm

tiguan je napisal/-a:Lahko je marsikaj, daj posnami zvok pa daj sem. Mogoče imaš kakšnega črička. Se ne nanaša na tvoj primer, sem sam imel na polotu pri 60km/h neko žvižganje, pred to hitrostjo pa nič in sem ugotovil, daje bila počena plastika pod šipo oz. pod havbo :lol: sem polimal pa je bilo potem vredu.

Težko da bi bili kakšni črički, vem kak zvok spuščajo razne platike na motorjih, ampak je tist zvok povsem drugačen.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist So feb 04, 2012 3:33 pm

Nekako tako se sliši v avtu, je pa snemano z telefonom in se ne sliši zelo dobro razlike, ko je v prostem teku in pa, ko se mu doda plin in izgine ta dizel ropot. Ampak nekako za predstavo je ok. So to ventili, slabe svečke ali kaj drugega?

http://www.youtube.com/watch?v=PUv7-2tV ... e=youtu.be
Alfa romeo 147
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 10 gostov