Nasveti in napotki ter povpraševanja...

voznik10
Nov uporabnik

Renault Scenic-elektrika

Napisal/-a voznik10 So feb 04, 2012 2:19 pm

Lep pozdrav,
imam Renault Scenic-a 1.9 dci letnik 2003. Problem je ta, da ko se vozim se mi avto odklepa ter zaklepa, ko parkiram avto ter ga zaklenem notranja osvetlitev ne ugasne. Posledično temu sem moral že tudi menjati akumulator saj mi ga je čez noč izpraznilo. Avto je bil tudi na računalniku, a ni javil nobene vidne napake. Po tem je 1 mesec vse delovalo potem pa spet isto. Včasih se mi tudi pojavi problem, da na bencinskem servisu ne morem odpreti pokrova, saj ostane zaklenjen.
prosim za odgovor z informacijam kaj bi lahko bilo narobe.

Lp voznik10

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Renault Scenic-elektrika

Napisal/-a Fan So feb 04, 2012 4:02 pm

Pozdravljeni

Kaj je bilo mišljeno s tem: Avto je bil tudi na računalniku, a ni javil nobene vidne napake.
Torej je tester kaj našel ali nič....................s kakšnim diagnostičnim orodjem ste pristopali in ali ste pregledovali na splošno ( kar je izguba časa ) ali se je pregledalo konfortno elektroniko??

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

voznik10
Nov uporabnik

Napisal/-a voznik10 To feb 07, 2012 4:05 pm

avto smo priklopili na računalnik,sam ni nič javil. Ne spoznam se veliko na to use skupaj. zato sem pa tukaj vrpašal!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To feb 07, 2012 6:30 pm

Pozdravljeni

Noben tester sam nič ne kaže in ker nimam podatka s kakšnim orodjem ste pristopali ECUju, bom podal navodila za namenski tester.
Priklopite tester - univerzalec ne bo dober, pojdite v komfortno elektroniko in naredite test komponent. V koliko vam pokaže test OK, je napeljava dobra, nato prverite kaj pravi avtomatsko zaklepanje ( potrebno znanje branje protokolov ), preverite mikro stikala v ključavnicah in če je vse tako kot je potrebno.................zbrišite program in ponovno naložite novega - zgodi se lahko da se je "usu" program - pri odklopljenem akumulatorjem ali pri pomankanju elektrike,

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov