Napisal/-a dodGily Pe feb 10, 2012 4:51 pm
Pozdravljeni,
dozdeva se mi, da imam dokaj velik problem z mojim avtomobilom. Pred kratkim (4 tedne nazaj) sem mi je izpraznil akumulator in sem ga zamenjal z novim. In tukaj se pojavi težava. Avtomobil ima od takrat naprej 1.5 L večjo porabo. Prej je 3 leta pisalo povprečna poraba okoli 7.5 do 7.7 L, sedaj pa že 1 mesec odkar sem menjal akumulator ne gre pod 9.2 L. Ob večji porabi pa se tudi sedaj prvič pojavlja dim iz izpušne cevi, ki se do tedaj ni nikoli v tako veliki meri, ne glede na zunanje temperature. Ta dim tudi zelo smrdi po olju.
Avtomobil je bil včeraj na servisu in so menjali filter za gorivo. Ko sem pa serviserju omenil povečano porabo goriva, mi je odgovoril da je to lahko povezano z resetiranjem računalnika (avto je bil star 2 leti, ko je bil kupljen) češ da jaz verjetno ko sem kupil avto sploh nisem dal resetirat računalnika in da mi je sedaj kao 3 leta kazal napačno povprečno porabo ter da je ta poraba, ki jo kaže display sedaj, pravilna.
Avtomobil je Toyota Avensis 2.2 Executive, letnik 2006.
Sedaj me pa zanima kako se resetira računalnik v mojem avtomobilu (v navodilih za uporabo in po nekaj urnem prečesavanju tega foruma tega nisem zasledil) oziroma če jaz sam sploh lahko to naredim? Ob tem me še zanima ali se lahko računalnik, ko bi ga resetiral "zruši", ker je rekel serviser, če kao se, da je potem popravilo okoli 1k €?
Ali pa vsemu temu botruje kakšen drug vzrok, ki ga serviser ni navedel? Ali pa obstaja tudi kakšna druga rešitev za odpravo tega problema?
Hvala in lep pozdrav,
dodGily