Nasveti in napotki ter povpraševanja...

BprimoZ
Nov uporabnik

Hyundai Accent - ne delajo brisalci

Napisal/-a BprimoZ Po feb 20, 2012 8:46 am

V četrtek so mi začeli nekaj nagajati brisalci in sicer so ne glede na nastavljeno hitrostjo komaj lezli po šipi kot, da bi bil motorček povsem brez moči.
Potem sem kupil rabljenega in ga zamenjal in sem ugotovil, da je isto. Nakar sem šel preizkušati oba motorčka in ugotovil, da sta oba po občutku sodeč OK, saj sta zelo močna, ko sem poskušal na roke ustaviti ročico, ki poganja brisalce.
Sem potem poskušal premikati še same brisalce z odstranjenim motorčkom in so skoraj negibljivi, torej more biti nekaj narobe z mehanizmom, ki povezuje oba brisalca.

Sedaj me zanima kako se sploh prebijem do tega mehanizma, ker sem že odstranil plastiko pri šipi in ne vidim kako bi prišel zraven in pa kaj bi tam sploh lahko šlo narobe, saj zgleda stvar sila enostavno.
Je to že kdo popravljal in ima kake izkušnje s tem ?

combe
Novinec

Kraj: Logatec

Re: Hyundai Accent - ne delajo brisalci

Napisal/-a combe Po feb 20, 2012 8:52 am

Jaz sem menjal mehanizem od brisalcev na l. 2001. stane mislim da nekaj čez 60 eur original, dobiš pa komplet vodila od motorčka do brisalcev. Meni so kar naenkrat crknili, ker se je en del mehanizma snel iz drugega (požrta plastika),... Odstraniš plastiko pod brisalci, potem pa skozi dve malo večji luknji (ni za velike roke :D ) odviješ vodilo, pri motorčku in pri brisalcih (brisalce moraš prej dol odšraufat), zamenjaš vodilo in je... Če je pri tebi krivo vodilo seveda... :D

BprimoZ
Nov uporabnik

Napisal/-a BprimoZ Po feb 20, 2012 8:55 am

Glede na to, da motorček ni kriv si res ne predstavljam kaj drugega bi še lahko bilo poleg vodil. Si pa res ne predstavljam kako to zamenjati skozi oni dve luknji :S

combe
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a combe Po feb 20, 2012 9:04 am

Ne saj se da, saj ni tak problem, samo dobro luč rabiš ker je noter v tistem prostoru tema :D , pa ključ za odšraufat par vijakov :D . Potem pa samo ven potegneš stara vodila, in druga daš noter... Vse skupaj cca. 10 min dela :D

Mr_Petek
Nov uporabnik

Napisal/-a Mr_Petek Po feb 20, 2012 12:12 pm

Sem imel enako probleme na accentu ko sem si ga lastil pred nekaj leti. Stvar je sila enostavna za popravit. Odmontiraš dol brislce, in pod tistimi zobci, ko so gor nataknjene roke brisalcev, so take zaskočke (na vsaki strani ena). Te zaskočke previdno vzameš dol, nato na vijak (kjer so pritrjene roke brisalcev) daš matico in s kladivom rahlo tolčeš, da dobiš te zobce ven iz puše. Vedno ko se malo premakne z nečim pošpricaj (najboljše da z WD-jem). Ko jih dobiš čisto ven, pa počisti pušo in vseskupaj vredu namaži s kakšno mastjo in nato sestavi vse skupaj v obratnem vrstnem redu. Če bom je našel postopek, ti bom nalepil slikice.

LP
LP
Mr_Petek

Mr_Petek
Nov uporabnik

Napisal/-a Mr_Petek Po feb 20, 2012 12:24 pm

Verjetno ni od Accenta, vendar je postopek enak:
Slika

LP
LP
Mr_Petek