Nasveti in napotki ter povpraševanja...

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Izklop funkcij follow me home in avtomatski zaklep

Napisal/-a peters Po feb 20, 2012 11:31 pm

Kako pri Seat Altea 2005 izklopim funkcijo "follow me home" (prižgane luči po izklopu motorja in prižgane luči po zaklepanju) in avtomatsko zaklepanje vseh vrat, ko se avto začne premikati?

V soboto dobim računalnik z VAG comom, vendar nisem ravno domač s tem, zato prosim za nasvete.

Vnaprej hvala.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Izklop funkcij follow me home in avtomatski zaklep

Napisal/-a Fan Po feb 20, 2012 11:57 pm

Pozdravljeni

Preprogramira se v konfortni elektroniki ( ECU ), to vam naj naredi negdo li ve kaj dela, v nasprotnem primeru imate lahko več škode kot koristi - postanete pešec
Točen opis dela pa si lahko ogledate: http://www.ross-tech.com/vag-com/

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Izklop funkcij follow me home in avtomatski zaklep

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 21, 2012 6:22 am

VCDS ni tako kompliciran za uporabo, če se prej malo podkrepiš s (spletno) teorijo. Upam, da vmesnik deluje isto/podobno kot pri Golfu V, saj je Altea narejena na njegovi bazi. V tem primeru je zadeva zelo enostavna.

Tukaj imaš "guide" za Golfa V, prenesi si PDF datoteko od tukaj:

http://www.golfmkv.com/forums/showthread.php?t=7410

Za zaklepanje imaš napisano na 7. strani, greš pod "Central Convenience" in odkljukaš "Auto-Lock (automatic locking...)"

Za luči greš pod "Central Electronics" in odkljukaš "Coming-Home active" (stran 14/15 v vodiču).

Torej, če je podobno kot pri Golfu, bi moralo biti nekako tako. Obvezno si kopiraj "Current coding" številko, preden potrdiš novo, da lahko vse povrneš v stanje pred spreminjanjem. Drugače preštudiraj ta pdf in delaj po njem, pa ne bi smel bit tak problem. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov