Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Ford Galaxy močno cuka ko je hladen

Napisal/-a hp6715s To nov 24, 2009 11:44 pm

Pozdravljeni,
gre se za ford galaxy l.1997, 2.3, 16V. Ko je avto hladen, ob pritisku na plin začne močno cukati in sploh se ne da normalno pospešiti. Ko se motor malo ogreje začne delati dela brez problemov. Stvar je zelo moteča pri speljevanju na semaforjih. Mehanik pravi da je to verjetno elektronski čok (zaug) in da bi bi bilo dobro zamenjati senzor oz. to stvar ki to kontrolira. Je to to?
Hvala

LP

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s Sr nov 25, 2009 4:16 pm

Kdorkoli??

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če nov 26, 2009 12:06 am

Pozdravljeni

Za začetek priklopite vozilo na tester, takoj se bo videlo v katerem grmu tiči zajec.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s To dec 08, 2009 11:19 pm

Ali ima omenjeni model, tip motorja je Y5B, senzor temperature vbrizga. Želel sem ga naročiti a potrebujem kataloško številko, ki pa mi jo na uradnem servisu seveda nočejo posredovati. Senzor mislim da se nahaja na desni strani bloka motorja.

Hvala

LP

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Sr dec 09, 2009 8:03 am

Ta motor ima samo kombiniran senzor temperature, lahko je rjav ali črn. Copex v Šiški vprašaj.
Priponke
Galaxy_Senzor.pdf
(77.23 KiB) Prenešeno 152 krat
Galaxy_Senzor_2.pdf
(30.38 KiB) Prenešeno 129 krat

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Re: Ford Galaxy močno cuka ko je hladen

Napisal/-a hp6715s Sr dec 15, 2010 7:09 pm

No, ko sem nazdanje spraševal jebila kriva lambda, ki smo jo zamenjali. Sedaj je tu nov problem: že pred dobrim mesecem (odkar se je shadilo) je hladen avto ob pritisku na plin zelo počasi pospeševal nekaj sekund, nato pa v trenutku začel pospeševati normalno. Simptomi so ob segretem motorju manj pogosti, a se vseeno pojavljajo. Ko spustim plin (npr po hribu navzdol, pred križiščem) avto ves čas zelo rahlo cuka. V zadnjem času je pri konstantni vožnji ali pospeševanjem in pri hladnem motorju večkrat za trenutek cuknil, kot da ne bi imel goriva, iskre, ne vem. Prejle sem se odpravil od doma in sredi vožnje je začel avto rahlo cukati, občutek imam, kot da bi delal po treh cilindrih, vonj iz izpuha je drugačen, iz njega piha s presledkom, avto malo bolj trese. Svečke so bile menjane pred cca 31000 km, je pa res da smo se skoraj eno leto vozili s počenim izpušneim kolektorjem - je zaradi neprave mešanice skurilo svečke?
Prosim za nasvete in mnenja

LP

Uporabniški avatar
tedybisa
Nov uporabnik

Kraj: G.Radgona

Napisal/-a tedybisa Sr dec 15, 2010 10:10 pm

lahko da je katera svečka šla, pa malo poglej kable od svečk če kje iskra preskakuje ( to se v temi najlepše vidi )

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s To feb 08, 2011 2:15 pm

No da poročam za nazaj. Crknala je ena cinšpula. Tako da smo menjali obe cinšpuli, kable in svečke. Sedaj je vredu.

LP

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s To feb 14, 2012 8:40 am

Pozdravljeni,

Mi lahko kdo pogleda v Microcat ali kam drugam ali paše tale bencinska pumpa: http://www.herkules.si/index.php?productID=40759 v ford Galaxy l. 1997, 2.3 16V, tip motorja Y5B.

Najlepša hvala in LP

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s So feb 18, 2012 12:28 am

Zdravo,

potrebujem pomoč. Prejšnji četrtek mi avto ni vžgal. Pošlepali smo ga do prvega bližnjega servisa (ki naj bi imel kar dobro ime).
Težava: ob kontaktu se ni slišalo bencinske pumpe, avto je verglal v prazno. Na servisu so mi zamenjali bencinsko pumpo z originalno. Avto sem prevzel v torek zjutraj, plačal in se odpeljal v službo (3 km), ko sem se vračal mi je sredi poti ugasnil in klicat sem moral vleko (1 km do doma in servisa). Mehanik je nato naslednje jutro probal prižgati in avto je normalno delal. Tekom dneva ga je ničkolikokrat probal prižgati in vse je bilo vredu in včeraj mi je rekal da lahko danes že pridem iskat a me je tekom dneva klical da spet ne deluje kot bi moral. Električar je že včeraj pregledal vse kabla od pumpe do motorja in so vsi vredu. Tudi rele je vredu. Na nekem kablu ki gre do releja je tudi dioda, ki bi lahko bila kriva, a je zvezal direktno in med testno vožnjo mu je spet ugasnil. Na mestu avto ne crkuje.

Mehanik mi je menjal pumpo, ki pa očitno ni bila kriva za težave, čeprav sem jo (pre)drago plačal (original pumpa 130€ (sicer identična tele: http://www.herkules.si/index.php?productID=40759 ) + delo = 300 €). Kaj nas storim?

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr So feb 18, 2012 7:19 am

ima vozilo mogoče centralno zaklepanje+alarm? če ima, je mogoče vzrok v alarmu(blokada motorja) sem imel namreč podoben primer, ko mi je med vožnjo avto kar sam ugasnil, čez čas pa normalno delal naprej. je bila pa napaka ne enem releju :roll:
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s So feb 18, 2012 10:08 am

Ima naknadno vgrajeno daljinsko centralno zaklepanje brez alarma (znamke Gemini). Sicer ko dam kontakt se prižge rdeča lučka v vratih. Tako da ne vem ali bi lahka bla blokada motorja.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan So feb 18, 2012 12:06 pm

Pozdravljeni

Kot sem vam že napisal je potrebno vozilo priklopiti na tester in napraviti podrobno diagnozo...............................tako na pamet menjati dele ............... je najdražje popravilo. Tester lepo pokaže okvaro/težave črpalke.
Lahko vam nagaja, kakšen senzor ali pa samo stik/kontakt v konektorju ................................... ECU zabeleži napako in ugasne motor, da prepreči večjo okvaro.
Vaše vozilo lahko pregledate tudi z VAG-COMom, ki ga pa ima že vsak servis ( vsaj Kitajski izdelek )

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s To feb 21, 2012 8:30 am

avto je bil baje prklopljen in baje ni javlo nobene napake. Tudi zapeljat naj bi se šli z računalnikom in ni bilo nobene napake. Avto na mestu lahka laufa brez problem cel dan, čim se pa odpeljejo pa po par 10 m ugasne. Včeraj naj bi odstranili tepih in pregledali kablovje od pumpe do motorja.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov