Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Zabartma
Nov uporabnik

Potenciometer za gas stopalko Audi A4

Napisal/-a Zabartma Po feb 20, 2012 1:08 pm

Živjo.

Imam težave z potenciometrom za gas stopalko Audi A4 1.9 tdi, l. 2000/01. Serviser je avto priklopil na tester, kjer je pokazalo napako na potenciometru gas stopalke. Stopalko je zamenjal z novo (110eur), ter napako resetiral in se ni več pojavila. Po cca 300 prevoženih kilometrih, se se znova pojavili podobni simptomi kot prej, se pravi, da motor v prostem teku in pri pristiskanju na gas deluje pri 1100 obratih, ter da je avto komajda vozen (max 10km/h).
Na forumih sem zasledil možnost, da je v stik s konektorji prišla voda ali kondenz. Na avtu je bil namreč nekaj dni pred okvaro potenciometra servisiran mehanizem brisalcev... morda je tudi tu kakšna povezava?

Hvala za morebitne odgovore.

LP

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Potenciometer za gas stopalko Audi A4

Napisal/-a Fan Po feb 20, 2012 5:12 pm

Pozdravljeni

In kaj sedaj pravi tester??

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand Po feb 20, 2012 5:21 pm

Poglejte PVC pokrov pod brisalci na levi strani. Imel podoben problem, ko sem vozil brez pokrova v dežju in se je isto zgodilo. Potem sem vse skupaj očistil in osušil in dal pokrov nazaj in je še sedaj vse OK.

LP

Zabartma
Nov uporabnik

Napisal/-a Zabartma Po feb 20, 2012 8:25 pm

Živjo.

Avto bo spet na testerju (upam) jutri. Je pa danes, ko sem ga po dveh dneh spet prižgal, delal čisto normalno, kot da nebi bilo nič narobe. Sem se pa spomnil pomemben detajl, namreč malo pred tem, ko so se ponovno pojavile težave, sem avto opral in verjetno je kriva voda, ki se je stekala od brisalcev. Tudi ko so se prvič pojavile težave so bile temperature po dolgem času nad ničlo (prejšnji ponedeljek) in sneg ki je bil zagozden med brisalci se je talil... Predvidevam torej, da je kriva voda, tako kot pravi hermand.

Zabartma
Nov uporabnik

Napisal/-a Zabartma To feb 21, 2012 11:38 am

Živjo.

Avto trenutno normalno funkcionira po danes prevoženi cca 30km. Avto je bil na testerju, kjer pa je ponovno pokazalo napako potenciometra na gas pedalu. Serviser je odprl tudi plastični pokrov računalnika kot je svetoval hermand, vendar je bila notranjost povsem suha. Suho naj bi bilo tudi v predelu samega pedala in konektorja. Zaenkrat napake še nismo odkrili, je pa serviser obljubil, da bo o napaki obvestil Porsche slo., da bodo zadevo vnesli v centralno bazo podatkov. Do takrat pa se vozim na milost ali nemilost mojega audija...
Javim, če bo kaj novega.

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov