Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
V koliko niste sam obnavljal zavore peljite reklamirat, saj ni bilo zastonj.
V koliko pa ste sam obnavljal zavore, pa preverite:
- zavorna tekočina ima oznako DOT3, DOT4, DOT5.1 in je rumeno do rjave barve, trpkega občutka ( nima mazalnosti ) in grenkega okusa. Zavorna tekočina ni naftni derivat, temveč kislina razrečena z alkoholom ( v grobem ) Nikakor ne sme biti magično zelena ( CItroenovo olje za zavore ) ali še slabše motorno olje. Če ugotovite, da ste nalil napačno olje ga takoj odstranite in v glavnem zavornem valju zamenjajte tesnila ( so napihnjena )
- zavorni valj odvijte in poskusite z roko kako se prilega servo ojačevalcu > v primeru da čutite kakšen milimeter upora in ne sede lahkotno na servo pomeni da je glavni zavorni valj kakšen lep ponaredek ( brez strahu ) nastavite vzvod v servo ojačevalcu ( torej privite vijak ki je v servu in gre v glavni zavorni valj - privijajte vijak po milimetrih ko ni več upora še milimeter )
- odvijte na bilokaterem kolesu ( razen rezerve ) prezračevalni vijak in nekdo naj "pumpa" pritiska zavoro > pri vsakem pritisku mara špricniti zavorna tekočina v koliko ne špricne pri vsakem pritisku zavorne pedalke vam blokira glavni zavorni valj ( ne vrača se v zadnji položaj ) zamenjajte tesnila v gl.zav. valju.
To kako ste obnovili ABS enoto pa nisem razumel, ker ni kaj za obnavljat ( notri je samo črpalka in nekaj ventilov ki so računalniško krmiljeni, torej to vam lahko v Sloveniji popravi okoli 4 mehaniki, kar pa sem prepričan, da noben od njih ni imel vašega vozila v popravilu )
Lep pozdrav
Naj se vam najprej lepo zahvalim za takšen odziv na moje težave.Kot prvo naj povem da mi je zavore popravljal mehanik ki je drugače zaposlen na WV AUDI servisu.Ko sem mu sedaj povedal kaj se dogaja z zavorami se mu sanjalo ni kaj bi lahko bilo,torej zadevo reklamirat pri nekomu ki ne ve kaj bi lahko bilo je malo smešno.Zavorno olje ne vem kakšno je,kupil sem ga na pumpi.Kar pa se tiče abs enote in obnove le te naj povem da sem pred kratkim ostal čisto brez zavor,pedalko je požrlo in sem stiskal v prazno.Mehanik je mislil da glavni zavorni valj in ga je tudi zamenjal a ni bilo kaj bolje.Kolikor vem je abs puščal in ga je moj mehanik dal obnoviti ne vem komu.Zadeva je nekaj časa delovala potem pa....zablokiralo L.P.