Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Lavrih
Nov uporabnik

Vw golf pod 2000rpm len

Napisal/-a Lavrih To feb 28, 2012 3:46 pm

Imam golfa IV tdi 130km. Težava je v tem da avto vleče šele od 2000rpm naprej. Posebaj pri prehitevanj moram prov pri visokih obrati vozt, da kaj nardim. Na testerju baje ni pokazal nič, LMM smo probal je vredu, z egr baje tudi ni nobenga problema. Pa da omenim še to da me je pred tem matral še to če sem malo bolj obrememenil avto (v kašen hrib bolj pritisnil) mi je vrglo v zasilni program. Vzrok naj bi bil da mi je v turbino preveč filal 2,6bara namest 2.4bara (to mi je razlagal mehanik) in naj bi bila neka loputa preveč zapacana. Od takrat ko mi je spucav avto ne gre nikamor. Po negovih besedah naj bi šel nek ventil na turbini pa še posebej se ga ne da dobit. Zdaj ali je to težava ali kaj drugega jaz nevem? Najraje bi dobil kakega mehanika (dolenjska regija najraje) da bi ugotovu če je res turbina ali kaj drugega da nebomo po nepotrebnem menjali vse samo tist ne kar blo treba. Da ne pozabim avto ima 326000km :mrgreen:
Zadnjič spremenil Lavrih, dne To feb 28, 2012 5:05 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Sendx
Novinec

Kraj: Posavje - Dobova

Re: Vw golf pod 200rpm len

Napisal/-a Sendx To feb 28, 2012 4:17 pm

Poglej malo V erg ventil. 8)
Jaz sem tako bogat, da ne poližem pokrovčka od jogurta.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Vw golf pod 200rpm len

Napisal/-a Fan To feb 28, 2012 4:22 pm

Pozdravljeni

Najprej preverite potlačne cevi pri motorju ( počena, sneta, preparela....................... ), ter z manometrom pomerite potlak

Vozilo priklopiti na tester, ter preveriti pravilno delovanje ( posnamite med vožnjo parametre ):
- EGR ventila
- turbine

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov