Nasveti in napotki ter povpraševanja...

izza
Nov uporabnik

dušilna loputa

Napisal/-a izza To feb 28, 2012 8:34 am

pozdravljeni! zanima me,če se lahko dušilna loputa očisti ali jo moraš menjat.pravijo da naj nebi škodovalo motorju,avto se mi namreč strese ko ga ugasnem.preveril sem nosilce in ti so ok.a naj enostavno preslišim zvok in tresljaj in vozim dalje :)

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: dušilna loputa

Napisal/-a zlica22 To feb 28, 2012 8:46 am

Nisi že odpiral neke teme okoli tega?? Loputo lahko očistiš, ne pomaga pa vedno.

izza
Nov uporabnik

Napisal/-a izza To feb 28, 2012 9:37 am

se pravi,če ne gre očistit pač vozim dalje.meni je samo važno da nima kaj bit narobe.lp

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka To feb 28, 2012 10:08 am

Dobi se prav spray za ciscenje lopute
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

yani
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a yani To feb 28, 2012 10:13 am

Kateri avto, katera mašina?

Meni je to delalo na 1.4 TDI in bi jo moral menjat ( na servisu je rekel da je to edina varianta :D ).
Na koncu sem jo sam razstavil, kjer sem ugotovil, da so obrabljeni plastični zobniki, popravil zobnike, jih namazal, očistil loputo in nazaj skup sestavil, je delalo ko urca :)

izza
Nov uporabnik

Napisal/-a izza To feb 28, 2012 12:04 pm

gre za motor 1.9 tdi.kje se dobi sprej, ker jo imam namen očistit pol pa ,da vidimo :)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To feb 28, 2012 4:08 pm

Pozdravljeni

Te spreje imajo v večini trgovin z avtodeli ( primer: http://www.foerch.si/product.aspx?p=172 ... c2e4b81a10 ), vendar ne priporočam čiščenje brez demontaže.......................seveda, če nočete postati pešec

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

izza
Nov uporabnik

Napisal/-a izza To feb 28, 2012 7:09 pm

torej v poštev pride samo demontaža in nato čiščenje .hvala za odgovore.lp :)

habiii
Nov uporabnik

Napisal/-a habiii Sr feb 29, 2012 3:02 pm

1-Odmontiras zadevo,2-ocistis(z raznimi spreji),3-sestavis nazaj ter peljes skalibrirati loputo, to ti pa usak avtoelektricar nardi oz tist k ma tester.

izza
Nov uporabnik

Napisal/-a izza Sr feb 29, 2012 3:29 pm

a je nujno,da se skalibrira.lp

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr feb 29, 2012 3:52 pm

Nujno ni nič, tudi čiščenje ne.........................vendar postopek je tak, potem se pa vsak sam odloča kaj bo delal in ali bo odkrival toplo vodo.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Sr feb 29, 2012 5:39 pm

Prvo kot prvo: čiščenje te lopute je nesmisel, ker ni neke umazanije tam, mogoče kakšna kaplja olja. Za tvoje simptome je krivo nekaj drugega. Sem ti napisal, da preveri, če daje ventil podtlak v cevki. Snemi cevko in z usti potegni, če membrana dela, če ne moreš, daj babi za potegnt.

Drugo kot drugo: ta loputa se ne kalibrira, ker ima samo 2 poziciji, ON in OFF. Ni to loputa od bencinarja.

Zgoraj našteto drži za dušilno loputo od TDI-ja, če je avto drug, smatraj post kot brezpredmeten.
Sex turns gay people into Mexicans.

robig
Nov uporabnik

Kraj: žegar

Napisal/-a robig Sr feb 29, 2012 8:06 pm

primozek68 je napisal/-a:Prvo kot prvo: čiščenje te lopute je nesmisel, ker ni neke umazanije tam, mogoče kakšna kaplja olja. Za tvoje simptome je krivo nekaj drugega. Sem ti napisal, da preveri, če daje ventil podtlak v cevki. Snemi cevko in z usti potegni, če membrana dela, če ne moreš, daj babi za potegnt.

Drugo kot drugo: ta loputa se ne kalibrira, ker ima samo 2 poziciji, ON in OFF. Ni to loputa od bencinarja.

Zgoraj našteto drži za dušilno loputo od TDI-ja, če je avto drug, smatraj post kot brezpredmeten.

se strinjam s tem postom tako, da bolj se nebi mogo.
Mislim, da je že bilo vse razloženo kaj preglej in kaj je potrebno zamenjat.
francozi uporablajo eiflov stolp za to, da gledajo v NEMČIJO kak se avti delajo :)

yani
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a yani Sr feb 29, 2012 8:52 pm

primozek68 je napisal/-a:Prvo kot prvo: čiščenje te lopute je nesmisel, ker ni neke umazanije tam, mogoče kakšna kaplja olja. Za tvoje simptome je krivo nekaj drugega. Sem ti napisal, da preveri, če daje ventil podtlak v cevki. Snemi cevko in z usti potegni, če membrana dela, če ne moreš, daj babi za potegnt.

Se strinjam! Dodal bi še:

Če je tvoja loputa takšna http://trgovina.kruno.si/catalog/produc ... image/797/
potem je najmanjši problem ugotovit, kaj je narobe. Snemi cev, eden naj ugasne avto, ti pa medtem glej, če se je čisto zaprla. Pri meni se ni in posledično mi je pri ugašanju motor zatresel. Če se ne zapre do konca, jo snami ( 3 šraufi), preveri mehanski del, če slučajno umazanija ne blokira pot. Naslednji korak je da odpreš plastični pokrov, kjer je motorček in zobniki. Meni je pobralo zobnike na nihajni roki in je prekakovalo, zato ni zaprlo lopute kot bi moralo. V glavnem loputa sama je čisto simpl za preverit, nič šreveč zakompliciranega.

Torej, moj post upoštevaj, če imaš takšno loputo kot na sliki, drugače preskoči ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov