Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Re: Menjalnik fuč?

Napisal/-a hribko Pe feb 17, 2012 6:40 am

Fan je napisal/-a:
- pri menjalniku, kjer je polos je snelo zaskočko

pomojem je to kot ti je fan napisal

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Kraj: Slovenija

Napisal/-a Komarček Pe feb 17, 2012 11:27 am

Kaj pa je to zaskočka? Ali je to enostavno popravilo ali komplicirano kot pes?

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Pe feb 17, 2012 12:57 pm

Varovalka ki drži polosovino not v menjalniku.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe feb 17, 2012 3:03 pm

To je šplenta, ki je zastonj. V osi je notranje ozobljenje, na menjalniku je zunanje ozobljenje in tako so sestavljeni ti kosi v nekaterih normalnih avtih. Natakneš nazaj in daš novo šplento. Če je res samo to, potem to itak vidiš, če nimaš nevem kako zaj**** deklc spodaj. Lahko je pa tudi bolj smotano skupaj dano, posebej desna stran z običajnm vmesnim ležajem in kakšnimi patentiranimi semeringi kot Renault na desni in lepljenje s privijanjem treh vijakov na levi strani.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe feb 17, 2012 4:55 pm

joztom je napisal/-a:To je šplenta, ki je zastonj. V osi je notranje ozobljenje, na menjalniku je zunanje ozobljenje in tako so sestavljeni ti kosi v nekaterih normalnih avtih. Natakneš nazaj in daš novo šplento. Če je res samo to, potem to itak vidiš, če nimaš nevem kako zaj**** deklc spodaj. Lahko je pa tudi bolj smotano skupaj dano, posebej desna stran z običajnm vmesnim ležajem in kakšnimi patentiranimi semeringi kot Renault na desni in lepljenje s privijanjem treh vijakov na levi strani.

:jao:

Je že kakšna diagnoza?

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Napisal/-a Komarček Pe feb 17, 2012 9:04 pm

Evo, da vam sporočim. Niso bile ne polosovine, ne kinetični zgolobi, ne špene al karkoli že, ampak je razneslo potisni ležaj ter lamelo. Mi bodo zastonj zamenjali, ker so mi komplet menjali vztrajnik, sklopko in kar paše zraven pred 2 mesecoma na uradnem. Samo nevem ali so mi to sploh zamenjali ali pa stlačili not kak ponaredek...naredil sem samo 2000 km.

Po skoraj 5 letih uporabe avta bo na srečo to še zmeraj moj 1. izredni strošek na avtu. Je pa moteče, da ostaneš ob cesti.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe feb 17, 2012 9:47 pm

Kako sem jaz vesel da vse na avtu naredim sam in točno vem kaj sem menjal.Po vsej verjetnosti ti niso menjali vsega in moli boga da so vztarjnik ti menjali da ne bo nekih besnih stroškov spet v kratkem.

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Napisal/-a Komarček Pe feb 17, 2012 9:49 pm

Hja imam pravico koristiti 12 mesecev od menjave vse kar so mi napisali na račun. Sem bil pa pri drugem mehaniku in mi je rekel, da močno dvomi, da so mi zamenjali vse kar so napisali ter zaračunali...

Oz. mi je rekel direkt v fris naj se zapeljem tja ter jim povem direkt naj zamenjajo vse kar so zaračunali.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe feb 17, 2012 10:17 pm

Pozdravljeni

Sicer sam ne odobravam polovičnosti, vendar je možno da je bila napaka v materialu, kar pa servis ni mogel vedeti v naprej. Vprašajte ali vam pokažejo kateri del je šel rakom žvižgat.................se vidi ali je nov ali pa star.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Napisal/-a Komarček Sr feb 22, 2012 9:59 pm

Hej bil sem na servisu...crknil je spet vztrajnik,ki so mi ga menjali pred 2 mesecoma in sedaj mutijo že en teden ter mi zadeve sploh niso še zamenjali. Imam račun ter garancijo 12 mesecev. Kako jih stisniti v kot, da dobim delujoč avto čimprej nazaj?!

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Napisal/-a Komarček To feb 28, 2012 7:03 pm

Konec dober vse dobro, zamenjali so mi vztrajnik ter avto deluje ponovno tako kot mora. Nobenih čudnih zvokov več, prestavlja se lepo, stopalka ne ostaja več na dnu. Skratka vse je OK, razen 1500 mam manj na računu pa nekaj požrtih živcev. ;)

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Pe mar 02, 2012 9:18 am

1500 evrov :? kake makine vi to vozte da tolk daste za popravilo....kaj domač mehanik pa ni dober.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Napisal/-a Komarček Pe mar 02, 2012 10:32 am

Je dober sam ma tudi kake cvetke na čase je pa pošten. Na uradnem jim sicer nestrokovnosti nemoram očitat samo kaj ko so nateguni. Ja v 1500 € je vštet dvomasni vztrajnik, ki stane okoli 550 € potlej sem pa še zamenjal sklopko, ki sicer še ni bila tako slaba ampak, ko je vse razdrto se splača zamenjati vse v kompletu z potisnim ležajim, dvomasnim, sklopko ter lamelo pa še delo prišteješ si pa na 1500 €. Sj to je za tak poseg kr normalna cena. Mogoče bi kaj ceneje skos prišel, če bi material sam naročil sam nedasemi biti več kot pol mesca brez avta ali še več...

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Napisal/-a erixon Pe mar 02, 2012 4:04 pm

Kaj pa se je zgodilo s tisto garancijo? Zakaj si moral plačati za material, ki se je pokvaril v garancijskem roku?
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Napisal/-a Komarček Pe mar 02, 2012 8:55 pm

Saj nisem nič plačal, pač ko se je vse uredilo imam še zmeraj 1500 minusa, ki sem ga plačal pred 2 mesecoma. To je bilo tko mišljeno. ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov