Nasveti in napotki ter povpraševanja...

gtr35
Nov uporabnik

Številka za avtovleko ?

Napisal/-a gtr35 Ne mar 04, 2012 11:02 am

Živjo !

Situacija je sledeča. Lastim si 13 let staro Nissan primero, s katero se poleti nameravam odpraviti v Nemčijo ! Avto je v odličnem stanju, nobenih problemov z njemu, vsakodnevno pa naredim okrog 40 km, max. hitrost 100 km/h . Enkrat mesečno ga peljem na avtocesto, da ga malo prebudim :lol: , tm do 170 km/h sam ne dolgo, tolk da ne postane zamorjena mašina.

No ker grem v Nemčijo, pot bo dolga 800 km v eno smer, bo za 13 let star avto velik šok, še posebej ker bo skoz peljal 140 km/h ali več :( .
Ker se pri takem starem avtu nikol ne ve kaj se lahko pri taki poti pokvari, me zanima ali obstaja kakšna mednarodna številka za avtovleko ali kaj podobnega ( čist preventivno to sprašujem ). Oziroma kaj svetujete glede tega, če bi se mi mogoče pokvaril avto ?

Bom pa avto par dni prej še peljal k mehankarju da ga preventivno pregleda ( spoje cevi itd.... )

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Re: Številka za avtovleko ?

Napisal/-a mire Ne mar 04, 2012 11:12 am

Postani clan AMZS-ja.
Poglej na njihovi spletni strani.(Dobis kupone za ˝slepanje˝ en je mednarodni).
Lp
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Ne mar 04, 2012 11:17 am

Ali pa si pri svoji zavarovalnici doplačaš asistenco, mednarodno. Če kaj crkne, samo pokličeš in počakaš, nekje maš krito tudi nastanitev. Vem za človeka, ki je koristil asistenco iz Romunije in je prišla avtovleka po 2 dneh. JTD Alfa BTW. Sicer pa ne vem, zakaj bi bila to obremenitev za avto, isto je kot 8x po 100 km.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Ne mar 04, 2012 11:39 am

Zakaj je treba tiščat, če sumiš, da bo avto škripnu? (140 kmh in več...)

Prej ga pelji na servis (pregled), med potjo preverjaj olje in vodo, napumpaj gume.
800 km ni neka huda razdalja; jo mora držat vsak normalno vzdrževan avto.

Glede amzs/asistenc - dobro preberi kaj nudijo; da ne bo npr. avtovleka le do 1000 km (šteje se pot v obe smeri), ti boš pa 750/1500 km stran.
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

gtr35
Nov uporabnik

Napisal/-a gtr35 Ne mar 04, 2012 11:48 am

Aha hvala za odgovore :)

Glej za obremenitev sem napisal zato, ker se bo avto ustavljal na vsaki 2-3 ure oz. ko bo treba tankat ali pa za WC ( avto je navajen kratkih razdalj in majhnih hitrosti ( 100 km/h max. na dan ). Glej sej ga ne bom lih tišal, povprečna hitrost bo 140 km/h. Bom mal pogledal tole pri AMZS-ju, če ma pa kdo še kej, naj pa kar napiše :)

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Ne mar 04, 2012 11:54 am

GorazdO je napisal/-a:Zakaj je treba tiščat, če sumiš, da bo avto škripnu? (140 kmh in več...)

Zato, ker je treba sprobat Deutsche Autobahn :mrgreen:

Drugače pa če ti avto normalno fukncionira doma in ga redno vzdržuješ, ne vem zakaj bi te bilo strah, da se v tujini kaj zgodi.

MaRko81
Novinec

Napisal/-a MaRko81 Ne mar 04, 2012 12:09 pm

gtr35 je napisal/-a:Aha hvala za odgovore :)

Glej za obremenitev sem napisal zato, ker se bo avto ustavljal na vsaki 2-3 ure oz. ko bo treba tankat ali pa za WC ( avto je navajen kratkih razdalj in majhnih hitrosti ( 100 km/h max. na dan ). Glej sej ga ne bom lih tišal, povprečna hitrost bo 140 km/h. Bom mal pogledal tole pri AMZS-ju, če ma pa kdo še kej, naj pa kar napiše :)

...pa pazi da vzameš članstvo AMZSplus(65€), kjer je krita tujina + možnost pridobitve hitrega kredita v sili 1.000 € :!:

gtr35
Nov uporabnik

Napisal/-a gtr35 Ne mar 04, 2012 12:32 pm

Čeprav sem najdu tud številko od ADAC , ki je pač tko kokr AMZS, sam da je v Nemčiji. Pa se magar une pokliče v primeru okvare ! Brezveze dajat 65 eurov za članarino, samo zato ker bom za 1 dan šel v Nemčijo :?

Drugače pa sej zaupam avtu, da bo zdržal. Sam to je isto kokr bi 80 let starmu gospodu rekel, naj preteče 16 km ( ko ne boš vedel a bo zdržal al ga bo prej kap zadela :lol: ). Pač bolje imeti preventivno kakšno številko, kokr pa da nič ne pričakuješ polj se pa nekaj zgodi in si v riti, k ne veš kaj narediti :)

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Ne mar 04, 2012 12:47 pm

Lahko si zrihtaš asistenco tudi pri zavarovalnici, kjer je avto zavarovan. Razširjene asistence krijejo tudi tujino, pa so običajno cenejše od amzs.
Sicer pa 13 let stara primera ni lih star ata. Sem se kam dlje spravil z avtomobilom, starim več kot 20 let, brez kakršnihkoli asistenc :)

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Ne mar 04, 2012 1:26 pm

Edino AMZS je kaj vreden, zavarovalnice se izvijajo do konca. Ne grem v tujino brez AMZS+tujina, me je izkušnja izšolala. Iz Münchna nazaj mi je pri Rosenheimu pri 220 na uro v klanec razneslo glavno cev hidravlike sistema za ravnanje avta, bremze in volan. Pri 5l olja sem imel še komaj čas do prvega izvoza in do Post hotela. V Nemčiji popravljati hidravliko Citroena, nora zamisel. Od doma (LJ) iz moje kleti dobiti rezervno kovinsko lajtungo, enako stroškom vleke. Tako sem naložil j***a na vleko in odpeljal domov. Če bi takrat imel AMZS, bi prišparal še tistih 500€, pa mi je vozil kolega, saj po ceni prevoza vidite. Drugače pa 5l bencina, 5l vode, cevi in elementi za štukat, škatla orodja in znanje, pa se vse izide. Očitno res ne poznaš ADAC in njihovih cen, še manj plač.

gtr35
Nov uporabnik

Napisal/-a gtr35 Ne mar 04, 2012 1:37 pm

Kaj torej si potem takrat ADAC klical ? :? Ne vem iz posta sem težko razbral kdo je kej naredil ?

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Ne mar 04, 2012 2:01 pm

Mislim,da prijatelja z avtovleko. :D
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
mihouca
Novinec

Napisal/-a mihouca Ne mar 04, 2012 3:09 pm

Asistenca se splača...

Sam imam od Triglava asistenco za tujino (nekje 750km daleč te pridejo iskat) in mi je pri vračaju iz korzike strgalo jermen alternatorja pri Benetkah.
Avto je bil vzdrževan kot se zagre ampak lahko se kaj zgodi čisto po naklučju. Prišli so me iskat v roku 2ur, naložili odpeljali do ljubljane, avto raztovorili pri mehaniku ob 5h zjutraj, nato me je pa še zapeljal domov na drugi konec ljubljane.

Tisti možakar na klicnem centru je svoje delo opravil zelo korektno in nimam niti ene pripombe čez postopek.
Sem pa siguren da bi me takrat prišla vleka 600-700eur.

Tako da nikamor več negrem brez asistence. Pa tudi teh 60 eur ni nek velik denar da bi imel pomisleke.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Ne mar 04, 2012 8:02 pm

Za 500€ iz Münchna do Lj je seveda kolega. Mislim da v Nemčiji že zelo veliko košta, če ti bencin dostavijo, če ga zmanjka.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne mar 04, 2012 9:42 pm

V petek je bila moja starkica (13 let) na poti na dunajsko letališče in nazaj. Več kot 900 kilometrov. Pred potjo sem preveril tekočine, dolil vitrex, preveril in dopumpal gume.
Zmontiral Montano. In sploh nisem dvomil v avto. Če je redno in kvalitetno vzdrževan .... kakšen šok neki.

Pri 11. letih je naredil 25 tisoč kilometrov v treh mesecih po skoraj vsej Evropi. Brez vsakršnega problema. Samo olje je bilo vmes menjano.

Za tankanje pa preveri najprej če imaš v Avstriji kje spotoma AustroPetrol (http://www.austropetrol.com/) in če imajo bencin, ne samo dizel. Na poti na Dunaj imajo samo dizel.

Imam pa tut sam AMZS Plus.

Bil foter manj zmatran kot v LJ in nazaj. :)
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov