Nasveti in napotki ter povpraševanja...

grinta
Nov uporabnik

mazda6

Napisal/-a grinta Ne mar 04, 2012 7:50 pm

pozdravljeni
Mi lahko, kdo pomaga?
Imam Mazdo 6, star 8 mesecev, avto že 5x na servisu zaradi (klime) zaudarjanja po zatolhnem.
Celo zimo sem se vozil brez klime, sedaj pa smrdi še pri navadni ventilaciji.
Sedaj pa to toplo vreme in vklop klime je pa nevzdržno smrdi smrdi.
na servisu je za njih vse normalno, mi pa se vozimo počasi že z maskami za kisik.
Zanima me,če se kdo sodno ukvarja z takimi stvarmi, ker počasi mi zmankuje poterplenja?
hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: mazda6

Napisal/-a zlica22 Ne mar 04, 2012 7:56 pm

Najprej menjava filtra. Za odpravo smradu in "čiščenje" pa se kupi namensko čistilo-ponavadi v spreju. Najbolje, da to odpraviš sam... Klima bi se morala vsake toliko časa vklapljati, pa čeprav je zima...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne mar 04, 2012 10:06 pm

x2

in to vam lahko naredi vsak pooblaščen servis ali servis kjer se ukvarjajo s klima napravam, seveda proti plačilu, to ni zajeto v garancijo. Kar se tiče sodnega postopka......................vsak odvetnik, vam uredi po pravni poti.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Ne mar 04, 2012 11:23 pm

Je pa še nekaj... Sicer malo nenavadno, pa vseeno. Dobro preglejte vse kanale za zrak in prostor okoli motorja, zračnega filtra itd.
Že nekaj časa nazaj, mi je stara gospa pripeljala avto, ker ji je strašno smrdelo v kabino ko je vklopila ventilator. Stvar sem raziskoval, ko sem nazadnje v ohišju zračnega filtra našel celo gnezdo poginjenih miši... Samo predstavljate si lahko ta vonj :huh:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov