Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

pritisk turbine

Napisal/-a fare Sr feb 22, 2012 8:16 pm

Torej,danes sem poservisiral mojega škodilaka(tdi,81kw,ASV) in mojster mi reče seveda po vseh lepih da je imel računalnik v spominu napako in sicer:
previsok pritisk turbine.
Meni seveda klecnejo kolena,mu rečem da nevem zakaj gre ker jaz v tem kratkem času kar jo imam nisem imel težav. Se pravi da zadeva mora biti od prej. Mi je svetoval da grem na Ptuj h Koranjaku ki se ukvarja s temi zadevami pa da dam turbo pregledati in očistiti ker lahko da je kaj zasajana pa da je kdaj nagajala. Me pa nebi čudilo da je zasajana pri teh kilometrih.
Kaj menite in ali so kakšne težave na vidiku?
Hvala.
lp.
Zadnjič spremenil fare, dne Ne mar 04, 2012 11:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

čare
Mojster foruma

Re: pritisk turbine

Napisal/-a čare Sr feb 22, 2012 8:22 pm

Dokler dela ne šlataj nič.Lahko je kdaj malo šteknila al pa je šteknil ventil ki jo uravnava.Zna bit da če jo boš vlačil po servisih te znajo nategnit da je tako zabita da se je ne da spucat in moraš kupit novo kar seveda ni res....V glavnem ne šlataj.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr feb 22, 2012 8:24 pm

Pozdravljeni

Vprašanje od gdaj in zakaj je bila ta napaka prisotna. Osebno bi samo pobrisal napake, prevozil par tisoč km ( cca 5 - 8 ) in še enkrat priklopil vozilo na tester. V koliko se napaka ne bi ponovila, se veselo vozite naprej, v nasprotnem primeru pa so na vidiku stroški.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Sr feb 22, 2012 8:30 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Vprašanje od gdaj in zakaj je bila ta napaka prisotna. Osebno bi samo pobrisal napake, prevozil par tisoč km ( cca 5 - 8 ) in še enkrat priklopil vozilo na tester. V koliko se napaka ne bi ponovila, se veselo vozite naprej, v nasprotnem primeru pa so na vidiku stroški.

Lep pozdrav
Stroški,uffff, recimo do 1000€ ali več?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr feb 22, 2012 9:08 pm

Obnovljeno turbino dobiš za 400€,pol pa bo še nekaj € za menjavo.Ni hudega,edin če ti jo raznese je mal več stroška,ker je treba sistem prepucat ampak zarad tega ti je ne bo.Itak te bo pa avto sam opozoril na težave ko ga bo začelo v zasilni program metat in potem so 4 opcije LMM,MAP,N 75 ali turbina(zaštekan variabilni del-lopatice) Stari to je 110 KM TDI,takega jim ne bo več ratalo naredit zato samo teraj.

MaRko81
Novinec

Napisal/-a MaRko81 Sr feb 22, 2012 9:12 pm

...evo tle so dokaj pocen turbine ;) http://www.turbos-hoet.com/turbos/

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr feb 22, 2012 9:23 pm

Pa men se ne zdijo ravno poceni.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če feb 23, 2012 7:41 am

Simptomov še ni. Sem sinoči dokaj pozno še do CE skočil pa ga teral(lepo ogretega) tak da me je prav bolelo pa je vse delovalo okej. Ne kadi, olja ne pije, ne zavija..... kaj pa vem. Zaenkrat naj bo tako pol pa vidimo. Bom pa vseeno dal turbino spucati! Kakšna priporočila razen Ptuja? lp.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če feb 23, 2012 9:20 am

Ma pusti stat, če ti dela.

Kaj misliš v turbini pucati? Misliš, da imaš zažgano olje noter?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če feb 23, 2012 10:19 am

Ne diraj miša dok piša i lava dok spava....
Naredi točno tako, kot je omenil Fan...in nič drugače. Če boš nekaj dal drkat po turbini raznoraznim mojstrom, te bi znali nategnt kot čigumi. Pusti pri miru dokler laufa!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če feb 23, 2012 2:09 pm

pobrisat napake in gasa. mene je izučilo pri audiju, ko sem za vsako malenkost skakal sem ter tja in so mi "mehaniki" zj**** turbino...

skratka ti sam vozi... :arrow:

Uporabniški avatar
stenlyt
Nov uporabnik

Napisal/-a stenlyt Če feb 23, 2012 7:42 pm

Če sem prav videl, jo že prodajaš?

TDI poWerr
Nov uporabnik

Napisal/-a TDI poWerr Ne mar 04, 2012 11:04 pm

Pozdravljen, je točno tako kot je rekel čare. Najbolje je da obiščeš avtoelektriko v grosuplju in ti bo tam povedal kaj je in tudi zamenjal oziroma poprevil. Js sm meu tut podobne probleme z golfom in sm hodu okol pocarju pa je usak kao neki najdu pa neki mau prekuku pa zaračunu skratka popravu pa nobeden nič. Tm ti pa lepona tester prklopi pa še spozna se dec na te stvari. lahko pelješ tudi v ljubljano sam tm pa nevem če ti bojo najdeno napako tudi odpravili. Za druge servise pa ti nevem povedat.
Lp

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po mar 05, 2012 2:31 pm

Sem dobil eno rabljeno, nedelujočo turbino pa jo je en k zna s temi stvarmi delat kompletno razdrl.
Imela je tako aksialno kot radialno preveliko zračnost, na eni strani imala zvite lopatice na veternici, šla nafta v olje + zaštekale variabilne lopatice. Torej nič lepega.
Ampak eno je videt kaj se zgodi na dejanski zadevi, drugo je pa nekaj govorit. Samo rečt zbriši napako in vozi dalje je malo tako... :roll:

mikimis
Nov uporabnik

Kraj: missing data...

Napisal/-a mikimis Po mar 05, 2012 2:55 pm

meni na vsakem servisu mehanik zbirše to napako, pa se ne sekiram - že cca. 50.000 km od kar ga imam. preventivno ne mislim menjat, crkne pa tud ne (ko bo, če bo, pa bo), bmw e90 320d.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Po mar 05, 2012 11:28 pm

hippo je napisal/-a:Sem dobil eno rabljeno, nedelujočo turbino pa jo je en k zna s temi stvarmi delat kompletno razdrl.
Imela je tako aksialno kot radialno preveliko zračnost, na eni strani imala zvite lopatice na veternici, šla nafta v olje + zaštekale variabilne lopatice. Torej nič lepega.
Ampak eno je videt kaj se zgodi na dejanski zadevi, drugo je pa nekaj govorit. Samo rečt zbriši napako in vozi dalje je malo tako... :roll:

Pozdravljeni

Ja to je edini pametni nasvet. Kot je bilo napisano v prvem postu...................z vozilom ni težav
Torej je lahko bila napaka že stara in ni bila po servisiranju zbrisana iz ECUja, v takšnem primeru bi bili stroški servisa stran vržen denar. Vsekakor pa se vidi veliko prej, da je nekaj s turbino narobe. Zgoraj opisan primer turbine pa je že dolgo časa proizvajal močno piskanje in tudi na odzivnosti motorja se je že nekaj časa poznalo.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov