Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Casper1
Nov uporabnik

Kraj: šentjur

Honda Civic (8.gen) zavore

Napisal/-a Casper1 Po feb 27, 2012 10:59 pm

lep pozdrav

potreboval bi nasvet kaj narediti. najprej pa zgodba:

Leta 2008 sem kupil novo Hondo Civic. Avto je deloval brezhibno kakšno leto in sem bil z njim zelo zadovoljen. potem pa so se začeli problemi. najprej je bilo pokanje v amortizerjih, vendar so to menjali in sedaj je ok. potem so se pojavljale težave z zavorami.. točneje zadnje zavore. po prevoženih 25 000 km sem ugotovil da mi je pobralo zadnje ploščice in da bo potrebna menjava. ker je bilo to zelo prehitro sem šel do servisa in zahteval da stvar popravijo. po opravljenem popravilu so mi zagotovili da sedaj ne bo več problema in da bi moglo sedaj vse delovati brez problema, a glej ga zlomka po prevoženih novih 25000 km sej je znova zgodilo da je pobralo ploščice in da jih je potrebno menjati. zopet grem na servis in zahtevam popravilo. tokrat so rekli da bodo menjali diske ter ploščice, in ker sem pač zaupal v njihove sposobnosti ter strokovnost da pa bodo tokrat le odpravili napako sem na to pristal. po popravilu in ustnem zagotovilu da so sedaj naredili ter pregledali vse dele zavore in da more sedaj delovati brez problema sem se nadaljnih 29 000km vozil z namehom... po prevoženih 30000 km pa zopet šok... ploščice so fuč... tudi tokrat se odpravim na servis in jim povem da tudi zanje popravilo ni bilo uspešno.

Ker je bil avtomobil star 3 leta in 5 mesecev mu je potekla garancija ( da v 3.5 letih sem moral zamenjati 3x ploščice zadi. spredaj pa mogoče 1x) dobim od servisa hladen tuš, ker avto ni več v garanciji ne morejo oni nič urediti brez mojega plačila. mi je pa obljubil da bo glede na razmere, da napaka ni bila odpravljena v garanciji, vprašal gospode v lj. iz Lj so sporočili da ker je avto star več kot 3 leta in ni več v garanciji popravilo ne more biti izvedeno kot reklamacija. ker sem bil zelo razočaran nad odgovorom sem se odločil da sam pokličem in se poskusim nekako dogovoriti. gospod ( imena se žal ne spomenm) mi je po 30 minutah pogovora povedal da oni vedo da imajo pri tem modelu težave z zavorami vendar v mojem primeru so jo popravili. in bolj kot mu jst razlagam da oni v času ko je bila še garancija niso odpravili napake bolj je on trdil da so. po mojem mnenju bi morali menjati čeljusti vendar je to velik strošek za mene zato me zanima če še obstaja kakšna možnost da mi to popravijo preko garancije...

kakorkoli že... zanima me kaj mi priporočate da naredim. po mojem mnenju bi morali to urediti neglede na to da ni več garancije, ker avtomobil tako nikoli niso popravili tako kot bi mogli.

p.s.: se oproščam če sem dolgovezil

lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Honda Civic (8.gen) zavore

Napisal/-a abbe Po feb 27, 2012 11:44 pm

jst kar vem je to standar pri civicu 8.gen in pri hondi accord.seprau to da se zadnje zavore zelo hitro obrabijo.
zj ce ti zadnje zavore ne blokirajo med voznjo kle nimas kj.ce ne blokirajo med voznjo oziroma se ne pregrevajo ali kakor koli drugace obrabljajo ko ne zaviras kle nimas kj.so pac zavore izpravne.resno tole pisem.
to da se tebi ploscice tko hitro rabijo je mogoce krivo to da so ploscice zelo mehke,probaj dat notr druge ploscice pa bos vidu ce bo kaj bolje
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To feb 28, 2012 10:51 am

Pozdravljeni

Kakor je bilo že svetovano, je potreben podrobni fizični pregled zavor, sprednjih in zadnjih, zmeriti silo zaviranja - sprednje 65 - 80% - zadnje 20 - 35%. preveriti pravilno delovanje zavornih cilindrov in na podlagi meritev in pregleda se lahko odloča ali je kaj v okvari ali ne.
Osebno pa menim, da je skoraj nemogoče, da se bo to uredilo pod garancijo. V koliko se ugotovi, da je z zavorami od novega vozila kaj narobe nastavljeno, se to popravi, na podlagi računa in izjave se terja povračilo stroškov - vendar to je dolg in mukotrpen postopek.
Pravilo je, da se menja dvakrat spredaj in enkrat zadaj, torej to je podatek za obrabo pravilno delojočih zavor.....................seveda pa vsaka napačna nastavitev ali okvara to pravilo spremeni.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Matko37
Novinec

Napisal/-a Matko37 Če mar 08, 2012 12:32 pm

Pozdravljen!

Sam imam enak avto. Ta avto ima posebnost, da je vsakih 20.000 km potrebno razdreti zavore (predvsem zadaj) in očistiti ter namazati vodila na čeljustih in same ploščice. Oni so ti vsakokrat verjetno menjali brez da bi karkoli namazali. Vržejo skupaj in greš, po nekaj 1000 km ti pa zavore počasi blokirajo. Zavore blokirajo, ker rahlo zarjavijo, potem pa ta rja v vodilu blokira vračanje ploščice. Meni se je 1x zgodilo, da niso spustile do konca (sem opazil na rahlem klancu, da se avto ni premaknil, ko sem zavoro spustil. Takrat sem šel s Seliču in mi je razdrl ter namazal in od takrat mažemo na 20.000 km. Rezultat - prvič sem menjal zadnje ploščice pri 100.000 km.

Kje servisiraš hondo? Čepin in AC v MB so šalabajzari, za ostale ne vem. Selič pa zakon!

Aja pa še to. Pri tej hondi se prej obrabijo zadnje zavore, ker so toliko manjše glede na prednje, da so prej fuč.

lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov