Napisal/-a Casper1 Po feb 27, 2012 10:59 pm
lep pozdrav
potreboval bi nasvet kaj narediti. najprej pa zgodba:
Leta 2008 sem kupil novo Hondo Civic. Avto je deloval brezhibno kakšno leto in sem bil z njim zelo zadovoljen. potem pa so se začeli problemi. najprej je bilo pokanje v amortizerjih, vendar so to menjali in sedaj je ok. potem so se pojavljale težave z zavorami.. točneje zadnje zavore. po prevoženih 25 000 km sem ugotovil da mi je pobralo zadnje ploščice in da bo potrebna menjava. ker je bilo to zelo prehitro sem šel do servisa in zahteval da stvar popravijo. po opravljenem popravilu so mi zagotovili da sedaj ne bo več problema in da bi moglo sedaj vse delovati brez problema, a glej ga zlomka po prevoženih novih 25000 km sej je znova zgodilo da je pobralo ploščice in da jih je potrebno menjati. zopet grem na servis in zahtevam popravilo. tokrat so rekli da bodo menjali diske ter ploščice, in ker sem pač zaupal v njihove sposobnosti ter strokovnost da pa bodo tokrat le odpravili napako sem na to pristal. po popravilu in ustnem zagotovilu da so sedaj naredili ter pregledali vse dele zavore in da more sedaj delovati brez problema sem se nadaljnih 29 000km vozil z namehom... po prevoženih 30000 km pa zopet šok... ploščice so fuč... tudi tokrat se odpravim na servis in jim povem da tudi zanje popravilo ni bilo uspešno.
Ker je bil avtomobil star 3 leta in 5 mesecev mu je potekla garancija ( da v 3.5 letih sem moral zamenjati 3x ploščice zadi. spredaj pa mogoče 1x) dobim od servisa hladen tuš, ker avto ni več v garanciji ne morejo oni nič urediti brez mojega plačila. mi je pa obljubil da bo glede na razmere, da napaka ni bila odpravljena v garanciji, vprašal gospode v lj. iz Lj so sporočili da ker je avto star več kot 3 leta in ni več v garanciji popravilo ne more biti izvedeno kot reklamacija. ker sem bil zelo razočaran nad odgovorom sem se odločil da sam pokličem in se poskusim nekako dogovoriti. gospod ( imena se žal ne spomenm) mi je po 30 minutah pogovora povedal da oni vedo da imajo pri tem modelu težave z zavorami vendar v mojem primeru so jo popravili. in bolj kot mu jst razlagam da oni v času ko je bila še garancija niso odpravili napake bolj je on trdil da so. po mojem mnenju bi morali menjati čeljusti vendar je to velik strošek za mene zato me zanima če še obstaja kakšna možnost da mi to popravijo preko garancije...
kakorkoli že... zanima me kaj mi priporočate da naredim. po mojem mnenju bi morali to urediti neglede na to da ni več garancije, ker avtomobil tako nikoli niso popravili tako kot bi mogli.
p.s.: se oproščam če sem dolgovezil
lp