Nasveti in napotki ter povpraševanja...

gtr35
Nov uporabnik

ABS senzor

Napisal/-a gtr35 Sr mar 14, 2012 11:36 am

Pozdravljeni !

Danes sem padel tehnični pregled, ker mi ne dela levi ABS senzor !

Pregledal sem že cel net in nikjer ne najdem senzorja za moj avto. Gledu sem tudi herkulesu, avto net itd.. , kjer mi napiše da za moj avto ne najde delov.

Gre za Nissan Primero 1.6, 1998 letnik ( levi sprednji senzor ). Tudi če najdem senzor je ali 400 eurov ali pa ni taprav oz. je desni itd...

Ali mi lahko prosim poveste kje se da dobiti NEoriginalne senzorje za nissan primero !!!!! Prosim za vse naslove spletnih strani, ki jih poznate oops

Za odgovore bom zelo vesel

blazkom
Stalni uporabnik

Re: ABS senzor

Napisal/-a blazkom Sr mar 14, 2012 12:24 pm

Kaj pa uni k nimajo abs-a uni pa nardijo tehničnga

Volvo-s60
Novinec

Napisal/-a Volvo-s60 Sr mar 14, 2012 1:09 pm

Tudi meni se zdi da nedelovanje abs sistema ni pogoj za priti čez tehničnega so poa strožji pogoji o odstopanju zavorne sile med levo in desno stranjo vozila. Namreč kolegu že kakšne 2-3 leta ne dela abs ravno zaradi senzorja, prav tako gori lučka na armaturki pa niso nikoli komplicirali na tehničnem.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr mar 14, 2012 1:11 pm

Ja oni naredijo tehničenga, ker avto nima v originalu ABS-a on ga pa ima in mora biti avto ispraven :)
Lp

gtr35
Nov uporabnik

Napisal/-a gtr35 Sr mar 14, 2012 1:12 pm

Ja sej jst sm mu to tud reku, pa mi je rekel da če ima avto serijsko vgrajen ABS mora ta brezhibno delat, in če bi bilo še malo po starem je rekel, da bi me spustu ampak ker so imel ene inšpekcije zadnje čase ( tist k je blo po poročilih ) mi je rekel, da na žalost ne more spustiti :huh: .

Sej vem da me je jebu v glavo ampak kaj mu pa moreš, on odloča a te spusti a ne :evil: :evil: :evil: :evil:

A se da, da bi šel zdej na ker drug tehnični pregled ? Če me tam spusti :lol:

Ne res iščem po netu, ej senzorjev za Evropejce na tisoče, a za japonca nikjer ( pa tud če je, je 400 eurov :twisted: ), avto pa vreden 1500 eurov :cry:
Očitno se Evropejci res tolk kvarjo :lol:

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr mar 14, 2012 1:38 pm

Pozdravljeni

Ja, res je, za nekatera vozila so lahko rezervni deli nehumano dragi.
Vozilo priklopite na tester, ugasnite ABS ( tudi opozorilna lučka ne gori ), opravite tehnični pregled. Spotoma ko je že priklopljen na tester, vam naj mojster preveri kateri senzor je, po podatkih lahko najdete ekvivalent, ki bo občutno cenejši.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a matey18 Sr mar 14, 2012 2:55 pm

kolegu na accentu gt ne dela abs pa smo pred tehnicnim vzel zarnico ven iz stevca pa niso nic opazil da serijsko ga ima pa da ne dela

gtr35
Nov uporabnik

Napisal/-a gtr35 Sr mar 14, 2012 3:54 pm

Drugače je pa sprednji levi senzor ! In na netu se dobi skoraj vse druge sam levega ne dobiš, ko ga potrebuješ :evil:

Drugače pa ja, če nebo šlo pa lučko ven !

Aha pa če smo že tu, bi prosu še to : A se servis dela na toliko xxx kilometrov oz. če ne narediš xxx kilometrov potem pa ko mine 1 leto ! Ali se gleda samo na kilometre.

Men bo 1 leto minilo aprila, do xxx kilometrov mi pa manjka še 6000 kilometrov, ampak preden jih bom toliko naredil, bo minilo 1 leto in pol ?

kamerad
Nov uporabnik

Kraj: dežela cvička

Napisal/-a kamerad Sr mar 14, 2012 5:14 pm

Enkrat na let mu boš pa ja privošču tiste štiri litre olje pa olni filter :mrgreen:
Drugač pa velja za večino xxx km ali eno leto !! :pivo

LP

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr mar 14, 2012 10:07 pm

kako pa ves da je sprednji levi senzor zanic?
Ni vse res kar napišem

pustivsek
Novinec

Napisal/-a pustivsek Sr mar 14, 2012 10:20 pm

odklop oba senzorja, notr pa nalepko čez lučko če se ti mudi z tehničnim pa pol bol nacajt porihtaš...

gtr35
Nov uporabnik

Napisal/-a gtr35 Če mar 15, 2012 9:30 am

Ja kako vem, da je levi senzor fuč ;) , ja prključili smo ga na računalnik, ki je izpisal napako delovanja levega sprednjega senzorja, potem smo ga probali spucat ( če bi bila slučajno umazanija kriva ) pa je pač bil čist lep, vsi spoji dobri, torej je senzor zanič. Zadevo smo že rešili, in sicer tako da smo lučko od ABS-a izključili :lol:

Drugače sem tud jst hotu eno črno nalepko dat čez lučko, sam mi niso priporočal, ker bi se dokaj hitro opazilo !

devilkin
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a devilkin Če mar 15, 2012 7:25 pm

http://www.ebay.de/itm/PRIMERA-P11-WP11 ... 35b8ac25b4

Pri moji Primeri je tudi crknil levi prednji ABS senzor. Baje so ga zabrljali mehaniki ko so menjavali kolesni ležaj na sprednjem levem kolesu.
Senzor niso takrat odšravfal stran ( ali pa niso mogli ker je bil zaradi umazanije zapikan na nosilec).
Seveda so mi to na servisu gladko zamolčali da so mi kaj zjebali... :roll:
Imel sem božjo srečo da sem dobil nerabljenega original od nekega možaka iz LJ. Zelo dolgo se je pred kakim letom prodajal na Bolhi.
Ceno je takoj dal 250 eur vendar sem ga brez težav prepričal da mi ga je prodal za 150 Eur, kljub vsemu mislim da sem poceni prišel skozi,ker ti senzorji za Primero so nehumano dragi.
Čim več uspeha pri iskanju ti želim ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 45 gostov