Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
Sicer mi je malo čudno, da so menjali samo eno svečko ( ponavadi se menja vse ). V koliko imate možnost, priklopite vozilo na tester, ter preverite DCE ( Diesel Control Electronik ), po potrebi ga preprogramirajte. Te težave že vrsto let uspešno odpravljajo pri Avtoelektroniki.
Lep pozdrav
tejkojazbec je napisal/-a:Pozdravljeni!
Na forumu sem opazil, da ste imeli enake težave z hladnim vžigom na golfu kot jaz. A ste zadevo uspešno rešili in prosim če mi sporočite kaj je bil vzrok težave. Tudi jaz se vozim od servisa do servisa pa mi nikakor ne odpravijo te težave....!!!
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem!
Lep pozdrav!
Sasqa je napisal/-a:Pozdravljeni
Vidim, da imate isto težavo, kot sem jo imel jaz pred časom. Osebno sumim, da gre za podoben problem, kot se je zgodil pri mojem 2.0 TDI-ju. Na vašem mestu, bi preveril O-ringe okrog šob. Slednji so bili ravno problem pri meni. Problem je v tem, da s časom otrdijo, k staranju pa še dodatno pripomorejo razni dodatki (žveplo ipd.) ter miksi z biodizlom, v naši 'super' nafti - povzemam razlago pooblaščenca. Ko je topel vžiga zato, ker se materiali začnejo raztezati, se pravi, da O-tesnilka začne opravljati svojo funkcijo. Ko avto stoji, in se ohlaja, se materiali krčijo, tukaj bi morala nastopiti tesnilka, ki pa zaradi otrdelosti in dotrajanosti ne opravlja svojega dela, in ne tesni. Posledica je, da pade pritisk med tandem pumpo in šobami, ter spronica mimo. Od tod problem pri hladnem vžigu. Če pa so tesnilke ok, pa je lahko vzrok tudi na tandem pumpi.
Moj primer hladnega vžiga (ko je nagajal - problem v o-tesnilkah): http://www.youtube.com/watch?v=jVcQqlln_Rg
Drug primer hladnega vžiga (problem v tandem pumpi): http://www.youtube.com/watch?v=hqLmkRYK5Jg
Tudi meni so pred odpravo težave na drugih pooblaščencih menjavali vse po vrsti, od grelnih svečk, čistilca nafte, nepovratnih ventilov, črpalke v tanku, celotne naftne napeljave (cevi) + da so mi nekateri hoteli kar zamenjati vse 4 šobeZ minimalnimi stroški pa so zadevo sanirali na Avto Jarc (g. Žuman) je seznanjen s tem problemom - ga je rešil tudi meni.
Ko se bodo preverjale te stvari, bi bilo pametno preveriti še število obratov zaganjača, kajti začetni letniki 2.0TDI-jev (od 2004 do 2005) so imeli probleme tudi s tem, da pri premalem številu obratov ne zažene - rešitev je preprogramiranje (kot je že eden predhodnik omenil).
Upam, da vam kaj pomaga...
Lp
Saša
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 45 gostov