Nasveti in napotki ter povpraševanja...

jaggy
Novinec

Kraj: Šentjur

EGR ali TURBINA

Napisal/-a jaggy Če mar 22, 2012 9:57 am

Lep pozdrav!
Imam Audi 1.9 TDI 131km AXW motor...
Namreč že mesec opažam da mi izpod sprednjega blatnika se pravi iz intercoolerja kaplja ven olje. Namreč kjer je avto parkiran je že kar nekaj mastnih flekov.
Avto mi ne kadi kot bi ponavadi če bi bila turbina hin (v vsakem primeru jo bo treba zamenjati ker včasih se mi zdi da mi po tihem zažvižga...)
No odkar sem pa avto kupil imam mastno okoli EGR ventila namreč kjer je neka zavita cevka ne bom trdil ampak mislim da ko gre nazaj v sesalni kolektor je pokjena... Slika je le simbolična in ni od avta se bom pa potrudil in poskusil slikati... Zanima me kje se da takšno cev kupiti da bo pasala ker je vsaka različna mel sem ono ki je malce daljša in je malo zavita ampak ni bila pravilno ukrivljena se pravi da ni bila od istega tipa motorja..
No v glavnem zanima me ali je možnost da bi bilo to krivo da mi gre olje v Intercooler ali je res kriva turbina? (Opažam ne da bi avto imel manj moči ampak včasih v drugi prestavi rahlo zacuka ko počasi dodajam plin...)
lep pozdrav
Priponke
CEVKA.jpg

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: EGR ali TURBINA

Napisal/-a TrijoAdijo Če mar 22, 2012 10:28 am

Če ti iz IC-ja kaplja olje, menda ne boš šel menjat turbine zato :roll: Poglej, kje točno olje kaplja...ali prav iz IC-ja (je počen) ali pa na kateri od cevi, ki sta pritrjeni nanj. Če na cevi, potem menjaj objmeko in po potrebi tudi cev, pa ne bo kapljalo. Cuka ti lahk ravno zaradi tega.
Tam okoli EGR-a pa ima vsak VAG mastno. Če je tista rebrasta cevka poknjena (tudi zaradi tega ti lahko pocuka), potem imaš dve varianti: Prva je, da jo zamenjaš (jo dobiš na pooblaščencu), druga pa je, da jo blokiraš na strani, kjer gre iz izpušnega kolektorja na EGR.
Največ olja pride do IC-ja ravno zaradi iberlaufa, ki je speljan iz karterja na cev pred turbino. To je itak pri vseh avtih, le da pri nekaterih gre manj olja skozi iberlauf, pri tistih, ki imajo malo bolj zdihan motor, pa malo več.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

valvoline
Stalni uporabnik

Re: EGR ali TURBINA

Napisal/-a valvoline Če mar 22, 2012 10:41 am

Če je plastični oddušek je ziher počen in tam spušča,standardna napaka pr Vagovcih,zamenjaš in greš dalje.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 45 gostov