Nasveti in napotki ter povpraševanja...

lukenzzy
Nov uporabnik

Kraj: Vsepovsod

Cviljenje in rozljanje iz motornega prostora

Napisal/-a lukenzzy Pe mar 23, 2012 2:01 pm

LP! Stvar je taka, lastim si volvota 440 102 km letnik 95. Vse napake na njem sem uspesno odpravil, zacele pa so se pojavljati nove. Zadnje case iz motornega prostoa ko pricgem avto nekaj zacvili ce je zunaj hladno, npr zjutraj. Pregledal sem mikro jermen in zgleda ok, nisem pa ga se dal dol ker nisem meu casa. Mozno da je natezalec? Ali pa ležaj v alternatorju? Me zanima ce je ze gdo meu tak problem pa kaj je blo, ker zdej vsega povprek ne b razstavljal. Drugi problem pa je: nad 2000 rpm do nekje 3000 ko dam po gasu ga nekaj zarožlja not v motornem prostoru, ne tako slisno ampak ce poslusas slisis. Ko pride nad 3000 rpm pa to neha, sem pregledal jermene in so dobri. Bli so menjani 2leti pa pol nazaj z vsemi natezalci, vodna crpalka pa leta 2005 z mikro jermenom, nikjer pa ni videt sledi da pusca ker niti voda ne zmankuje.
ni vse tako kot izgleda...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Cviljenje in rozljanje iz motornega prostora

Napisal/-a Fan Pe mar 23, 2012 10:30 pm

Pozdravljeni

Nadležni zvok lahko proizvaja:
- premalo napeta mikro jermena
- obrabljena mikro jermena
- obrabljena jermenica - jermen drsi
- ležaj napenjalca
- ležaj/rolca
- alternator, vodna črpalka..................

Torej pojdite na izločanje, najprej preverite v kakšnem stanju so jermena in koliko so napeti, jermenice..............nato na zvok ležajev - slednje bo malo teže, če nimate izkušenj s poslušanjem z izvijačem ali stetoskopom. Osebno pa menim, da vam bi tudi lokalni mojster/mehanik/popoldanec povedal kaj vam greni življenje.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Pe mar 23, 2012 11:18 pm

Če zacvili wd-40 reši to ane preprodajalci, ko sem kupoval avto je tak prodajalec naredil in je rekel eto je popravljeno :lol:
Član od leta 2004

devilkin
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a devilkin Pe mar 23, 2012 11:39 pm

Kar daj zamenjat mikro jermene. Če so 2 leti pa pol stari so že kar zreli za menjavo. Mogoče niso najboljša kvaliteta. Malo poglej če že kaj reber manjka.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 45 gostov