Nasveti in napotki ter povpraševanja...

teja1979
Nov uporabnik

Po nesreči volan vleče v levo

Napisal/-a teja1979 Ne mar 25, 2012 12:22 pm

Zdravo,

sem v tujini, kjer se mi je pripetila majhna nesreča, in sicer me je avto zadel v sprednji desni blatnik, ki ga je krepko upognilo proti desni gumi (dejansko je upognilo samo 40 cm, preostali del blatnika je OK).
Maska malo poškodvana na desni strani ob kolesu, isto malce upognjena proti gumi. Se pa pojavlja sledeči problem; pri vožnji avto vleče v levo. Kaj bi v tem primeru lahko bil problem in kako naj postopim? Morda potrebna optika ali je poškodovano kolo ali morda kaj drugega (avto je Audi A3)? Avto nameravam popravljati v tujini. Hvala za vse vaše predloge, LP, T.

kamerad
Nov uporabnik

Kraj: dežela cvička

Re: Po nesreči volan vleče v levo

Napisal/-a kamerad Ne mar 25, 2012 12:59 pm

K vulkanizerju pa bo mojster mal pregledal pa naredil optiko pa bo vse ok !!!
Pa ne preveč odlašat ker bodo šle še gume papa :?

LP

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Ne mar 25, 2012 9:21 pm

Zvit je eden od vitalnih delov podvozja in terja takojšnje popravilo. Optika samo ugotovi, kakšno je stanje nastavitev. Včasih tudi malenkostni udarci lahko zamaknejo šasijo in je treba izvajati še kleparska dela z raztegovanjem na mizi.
Avto ki vleče, je strahovito nevaren, ker je stalno našponan. Pri prihodu na spolzek teren, se te napetosti v hipu sprostijo in lahko nenadzorovano katapultirajo avto. Vsi, ki vam kakorkoli vleče avto, imejte to stalno pred očmi in se nikakor ne smete navaditi na tako napako, ker je to zelo draga šola. Zamislite si kratkotrajni aquaplanning na AC pri 130 in posledice lovljenja.

teja1979
Nov uporabnik

Napisal/-a teja1979 Po mar 26, 2012 4:09 pm

Hvala za vse dobre nasvete. Bom opozorila, da še to popravijo. Lp, Teja
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov