Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Scorp84
Stalni uporabnik

Tresenje sklopke v speljevanju.

Napisal/-a Scorp84 Po mar 15, 2010 6:26 pm

Torej imam Peugeot 307, bencinarja 1.6. V štartu avto sicer lepo speljuje in ko pridem čisto na koncu z sklopko avto mal zatrese. Tak občutek imam kot bi vztrajnik bil, ki se nam je pri dizlu pokvaril in so čisto isti simptomi. Avto lepo speljuje in na koncu mal zatrese. Kolikor vem moj nima dvomasnega vztrajnika in to nebi mogel biti problem. Pa še to ko je zunaj hladno avto redkokdaj zatrese, no zdej je bolj očitno ko so se dvignile temperature. Nekdo mi je rekel da bi lahko bile hidravlične težave ali pa sam cilinder da popušča moč in zato tudi tresenje? Drugače sklopka nič ne spodrsava in avto se tudi na mestu z ročno ugasne, še preden do konca spustim sklopko.

Še to, če speljujem pod 1500 obrati je daljše tresenje in malce močnejše. Če okoli 2000 se to tresenje pojavi, sam precej manj moteče.

trio adio
Novinec

Napisal/-a trio adio To mar 16, 2010 7:58 pm

problem je v košari za sklopko,moraš menjati lamelo in košaro.isto je pri renaultu.

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Re: Tresenje sklopke v speljevanju.

Napisal/-a ales66 To mar 16, 2010 8:00 pm

@Scorp, koliko ima pa avto prevoženih km?

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To mar 16, 2010 8:02 pm

Ma pusti tako kot je, menjava lamele pride draga. Naučiš se speljat tako, da čimmanj trese.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr mar 17, 2010 11:54 am

Preglej nosilce motorja, posebel spodnjega, ki še najbolj vpliva. V glavnem jaz speljujem s 1000 obrati, ker je pri 2000 avto prenevaren in je škoda gum.

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Sr mar 17, 2010 1:37 pm

Avto ima 113 tisoč km, začel je delat to tam pri 80 tisoč km. Blinder mislim da ni problem v mojem speljevanju, danes zjutraj ko je bilo mrzlo avto ni nič tresel. Je vse lepo delal. Danes ko so se temperature dvignile, okoli 9 stopinj, je že bilo začutit da spet začenja tresti, ampak zelo mal. Drugače počasi speljujem, da čim manj kurim sklopko nasploh pa zelo umirjeno vozim. Kar se mi pozna tudi pri zavorah, ker so še vedno original in večinoma mestna vožnja po lj.:)
Sem pa že lani opazil ko je začelo mrzlo vreme, da je bilo težje pritiskat sklopko, po 10 minutah pa je bilo ok. Če pa primerjam z drugim dvema avtomobilima, ki ga imamo doma, ima moj najbolj trdo sklopko. Sem bral drugje na forumu, da imam ziher problem z cilindrom pri sklopki.

Marek_
Poznavalec foruma

Re: Tresenje sklopke v speljevanju.

Napisal/-a Marek_ To mar 27, 2012 6:15 pm

Da ne odpiram teme, bom kar tukaj vprašal. Simptomi so enaki kot je napisal avtor, proti koncu speljevanja oz. spuščanja pedala sklopke precej zatrese, zadeva se ne spreminja, če je avto več ali manj obremenjen, ogret ali hladen. Na pedalu ni čutiti tresljajev, sklopka ne drsi. Avto je pa Megane II 1.6 s slabimi 30kkm, kak mesec izven garancije :jao:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov