Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
armando
Nov uporabnik

Kraj: kranj

Re: 1.8 turbo cukne

Napisal/-a armando Ne mar 11, 2012 1:53 am

pri moji octavii je bil kriv lmm
Šank, drš me, jst tem spustu !!

grexxxon
Nov uporabnik

Napisal/-a grexxxon Ne mar 18, 2012 7:25 pm

Jaz imam enak problem na Audijo TT quattro (225km cipiran na cca 260). to se mi dogaja pri polnem pospeševanju in avto med cca 3 in 6k obrati parkrat cukne... to se mi dogaja pri 50% pospesevanj, ne pa vedno. Najbolje da zamenjam LMM? Ima se kdo izkusnje pri 225km motorju?

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Po mar 19, 2012 3:06 pm

Pri nekaterih tdi masinah npr cuka na 2500-3000rpm zarad em ventilčka ki regulira tlak v turbini,oz delovanje turbine,spet pri nekaterih masinah ko je ta ventilcek hin ce motor stisneš cez 3000 obratov ga vrze v zasilni program. Mislim da 1.8T ima podobn ce ne enak em ventilcek za regulacijo tlaka. Izpravnost LMM preveris tako da ga izklopis,ce avto ne cuka vec potle je tam tezava. Seveda bo z izklopljenim lmm slabse potegnil in bo malce vec pil.

grexxxon
Nov uporabnik

Napisal/-a grexxxon Po mar 19, 2012 9:54 pm

Najlepša hvala za odgovor, ni druge kot da odklopim LMM in vidim pri čem sem... samo upam da bo normalno deloval avto, saj ko sem dal gor blow off mi je občasno prižgalo EPC lučko in zaslini program.

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule To mar 20, 2012 8:30 am

Avto priklopi na računalnik in spremljaj vžigalne tuljave (mislim da so to kanali 14, 15, 16). Sam sem imel podoben problem in na koncu mi je crknila ena vžigalna tuljava.

grexxxon
Nov uporabnik

Napisal/-a grexxxon Po apr 02, 2012 7:11 pm

ULE nisem ravno strokovnjak za diagnostiko zato mogoče smešno vprašanje: moram vžigalne tuljave spremljati med vožnjo, ko se to cukanje dejansko dogaja? ali bi mogu to vidt že v prostem teku ko avto laufa brez problemov? Ker pri normalnem scanu (samo kontakt) ne pokaže nobene napake...

hvala,

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Po apr 02, 2012 7:43 pm

no sele zdej vidm odgovore....

1.8T cukanje sem mislil ko spustis gas, da rahlo cukne, kar je cisto normalno .... moj bivsi oz zdej od punce ima ze 320k pa dela k urca (agu motor)....z nim sem prevozil cca 100.000km in vem kaj govorim... ne pa nekateri ki ste samo en krog zapeljali avto od kolega.

za tako cukanje kot se pa tukaj pojavlja je pa znacilno....tuljave, lmm in pa se nek senzor. Kar koli je, pokaze tester. Edino za tuljave smo tako ugotovili, da smo jih zamenjali in se zapeljai en krog. Meni ko je avto cukal, je cukal tako, da je delal takrat po treha ali dveh batih in seveda takrat nobene moci.... zanic so bilje tuljave (baje hiba 1.8T).

aja pa za BOW je tako... do prve polovice 2000 letnika so lahko imeli BOV normalno gor brez predelav. Po drugi polovici 2000 letnika, pa ni slo da bi ga samo zmontiral in bi delal avto. Avto ti zna cukat in metat v zasilni program. Nekje ima nek ventil ki preracuna vse in naenkrat nima vec povratka zato ga mede. Odstranis ta ventil pa avto zacne delovati normalno. Sprobano na golfu 4 gti in audiju s3, oba delovala normalno potem.
Slika

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule To apr 03, 2012 7:34 am

grexxxon je napisal/-a:ULE nisem ravno strokovnjak za diagnostiko zato mogoče smešno vprašanje: moram vžigalne tuljave spremljati med vožnjo, ko se to cukanje dejansko dogaja? ali bi mogu to vidt že v prostem teku ko avto laufa brez problemov? Ker pri normalnem scanu (samo kontakt) ne pokaže nobene napake...

hvala,

Ja motor mora delat, ker drugače ne vidiš. Pri meni se je videlo, že ko je motor delal na mestu. V enem od tistih merilnih kanalov je skupen missfire counter, kateri ima vrednost 0, če je vse vredu, če ni se vrednost povečuje. Imaš pa tudi za posamezno tuljavo. Drugače ti je pa že _B3yBo_ napisal, kako pa kaj.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To apr 03, 2012 6:43 pm

_B3yBo_ je napisal/-a:no sele zdej vidm odgovore....

1.8T cukanje sem mislil ko spustis gas, da rahlo cukne, kar je cisto normalno .... moj bivsi oz zdej od punce ima ze 320k pa dela k urca (agu motor)....z nim sem prevozil cca 100.000km in vem kaj govorim... ne pa nekateri ki ste samo en krog zapeljali avto od kolega.

Če bi v štartu prebral kaj je problem, potem ne bi neumnosti pisal...Vsak bencinar, ki mu med vožnjo odvzameš gas, cukne...eni bolj, drugi manj...in tu ni govora o tem.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov