Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Probblem z brisalci

Napisal/-a Gregamax So sep 17, 2011 6:33 pm

Zdravo!

Danes se mi je pojavil problem z brisalci na mojem avto. Začelo se je tako, da ko sem pošprical šipo, da jo očistim, so se vklopili brisalci vendar niso pobrisali do vrha ampak so se spustili nazaj dol, vendar ne v končni položaj in ko bi mogli še 3x obrisat šipo so nekaj začeli trzat po šipi na kar so se spustili v končni položaj. Potem sem jih sprobal, če delajo, so delali, vendar samo v intervalih ampak tudi takrat niso brisali do vrha šipe niti se spuščali do konca dol, nakar sta se ustavila na sredini šipe, malo potrzala, se stepla med sabo in ostala na sredini šipe. Motorček je bilo slišati, vendar se brisalca nista odzivala. Ko sem razdrl in pogledal mehanizem brisalcev me je čakalo ne prijetno presenečenje, ker je bil mehanizem polomljen. Sedaj me pa zanima, če je bil vzrok za tako čudno delovanje poškodovan mehanizem ali je poškodba mehanizma vzrok katere druge napake?!. Nekje sem zasledil, da lahko motorček za brisalce pokvari xenon kit. Sicer jaz ga nimam imam pa diodice s canbusom, da mi ne javlja napake za pregorjeno žarnico, je lahko to vzrok za čudno delovanje brisalcev? Gre se pa za VW Jetta 1.9 TDI l. 2006!

Za odgovore se vam lepo zahvaljujem!

LP,

Grega
Priponke
17092011110.jpg

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Probblem z brisalci

Napisal/-a Fan So sep 17, 2011 7:37 pm

Pozdravljeni

Napaka se je zgodila ker je bil mehanizem blokiran..................nekaj zmeraj spusti, pri vas je mehanizem, drugje pa motorček.
Ta zgodba da motorček za brisalce pokvari luči..............ja, to pa ne pije vode.

lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 So sep 17, 2011 8:59 pm

Standardna okvara - "zarustan" mehanizem...
In res, ne verjeti vsem zgodbicam;)

Uporabniški avatar
vajenc
Nov uporabnik

Napisal/-a vajenc So sep 17, 2011 9:27 pm

To, da xenon kit brez Can Bus-a skuri motorček brisalcev pri določenih modelih avtomobilov verjemi, da res in preverjeno ni zgodbica.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So sep 17, 2011 10:18 pm

vajenc je napisal/-a:To, da xenon kit brez Can Bus-a skuri motorček brisalcev pri določenih modelih avtomobilov verjemi, da res in preverjeno ni zgodbica.

Na sliki od avtorja se že z lune vidi , da je mehanizem popolnoma zarustan in v celem življenju avtomobila, ga noben niti povohal ni kaj šele kaj podmazal.....Hja tudi mazanje takih in drugačnih komponent se opravi vsake toliko časa....pa čeprav to v navodilih ne piše servisi pa pozabijo....in pol se men vsi čudijo ko vsak mesec porabim par ur na mojem avtu....mazanje kljuk,tečajev vrat,različnih mehanizmov.....

Da bi pa eletronika uničla elektromotor pa ne verjamem.....Verjamem edino, da lahko elektronika zmeša elektroniko brisalcev (modul) in potem odpovejo brisalci.....Me pa zanima razlaga kako lahko xenon kit uniči enostaven elektromotor...edino , da xenon pošlje na motorček par tisoč voltov in ga skuri? :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

frosti
Nov uporabnik

Napisal/-a frosti So apr 14, 2012 11:53 pm

Mislim, da imam enak problem z odlomljenim brisalcem na vw Jetta letnik 2007, s tem da mi je še brisalec počil šipo. Kako si rešil problem z mehanizmom. Si nabavil novega, se ga da popravit, kolliko to stane. Za šipo bo že zavarovalnica poskrbela :).

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne apr 15, 2012 12:49 am

Pozdravljeni

Mehanizem se demontira, ščisti vodila, zamenja O ringe, po potrebi se odlomljeni del zavari nazaj

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov