Nasveti in napotki ter povpraševanja...

123belt123
Nov uporabnik

tesnilo glave

Napisal/-a 123belt123 Ne apr 15, 2012 11:04 am

Zdravo!
Imam problem na Golfu 1.9 TDCL. Pred kratkim sem opazil na motorju da mi je verjetno prebilo tesnilo pri glavi motorja. Po zgornjem delu motorja tekeče rdeča tekočina ki je verjetno antifriz. Ali je možno to kako poraviti ker se menjava tesnila ne splača ker je predrago. Ali je možno da se glavo malo bolj pritegne da bolj stisne. Zanima me še če to lahko veliko vpliva na motor in koliko časa se bo dalo še voziti.
HVALA IN LP!

valvoline
Stalni uporabnik

Re: tesnilo glave

Napisal/-a valvoline Ne apr 15, 2012 1:02 pm

to ti verjetno spušča pr plastičnem ohišju za termostilkalo. Dostikrat poči zarad starosti.Če je tam težava se tole zamenja in fertik,stane par evrov.

Slika

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Ne apr 15, 2012 1:07 pm

Menjava tesnila na glavi res za seboj potegne menjavo olja in antifriza, ponavadi še menjavo vodne pumpe, napenjalcev in zobatega jermena, zato gotovo ni poceni - pač odvisno kje se kupi material in kdo dela.
Če drastično ne teče in če popraviti res ne misliš, potem pač voziš tako dolgo kolikor gre in dolivaš hladilno tekočino. S stalnim dolivanjem se bo začel nabirati vodni kamen (če bo antifriz mešan z navadno vodo), kar bo dokončno zadelalo hladilne kanale in se bo motor začel pregrevati.
Če ti je vseeno za motor, lahko poskusiš vliti v antifriz tisto "tesnilno tekočino", ki zadela manjše luknje, istočasno pa zmanjša pretočnost hladilne tekočine po motorju. Mogoče bo pomagalo. Zategovanje glave verjetno ne bi pomagalo nič.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne apr 15, 2012 1:22 pm

Pozdravljeni

V nobenem primeru dodatne ne zategujte vijake motorne glave.
Kot je bilo že napisano, dobro preverite kje pušča in v koliko ni na tesnilu se uredi za minimalni strošek. Če pa pušča na tesnilu....................je postopek znan. Napaka se lahko samo poveča in škode bo več - posledično tudi sam strošek popravila

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

123belt123
Nov uporabnik

Napisal/-a 123belt123 Ne apr 15, 2012 1:39 pm

Pozdravljeni še enkrat!
V kolikor se napaka povečuje nima nobene posledice na motor če sem prav razumel, razen da bo več vode pilo ker sem skoraj 100% da je šlo tesnilo. Zvečer bom verjetno dodal sliko kje pušča da bo bolj jasno. Kaj pa če bi dodal tekočino ki malo zamaši luknjice ali bi kaj pomagalo in zanima me če dolivam čisto vodo ali kaj bolj vpliva na to, in mi lahko pove kdo približno koliko časa bo še zdržala mašina.
HVALA in LP!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Ne apr 15, 2012 2:05 pm

Pozdravljeni

Tukaj se močno motite, vsako širjenje napake bo imelo še kako posledice na motorju............................... motor bo deloval na večji temperaturi, lom motorne glave, zmeša lahko ole in hladilno tekočino itd..........................
Koliko časa bo zdržal motor??? Ja prav sedaj je zrel za popravilo....................

lep pozdrav

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne apr 15, 2012 11:07 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Tukaj se močno motite, vsako širjenje napake bo imelo še kako posledice na motorju............................... motor bo deloval na večji temperaturi, lom motorne glave, zmeša lahko ole in hladilno tekočino itd..........................
Koliko časa bo zdržal motor??? Ja prav sedaj je zrel za popravilo....................

lep pozdrav

Ćist odvisno....Jaz sem v začetku februarja opazil pomankanje hladilne tekočine in pritisk v raztezni....tud vodo je znal vreč preko če mu nisi dal štopla vredu gor....Pa sem se tako (ob rednem spremljanju nivoja tekočine) vozil še do decembra (2500km/mesec). Motor je na koncu še vedno tekel enako kot v začetku februarja....Zmankalo je pa liter vode na 500km.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Po apr 16, 2012 11:15 am

Pozdravljeni

Se strinjam @Lisko, vendar je potrebno upoštevati da to niste izvajali na omenjenem motorju, VM motor je sicer smotan traktor, vendar je zelo vzdržljiv, seveda če spustimo kakšen lom glav, ki je posledica slabega hlajenja.

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po apr 16, 2012 3:40 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Se strinjam @Lisko, vendar je potrebno upoštevati da to niste izvajali na omenjenem motorju, VM motor je sicer smotan traktor, vendar je zelo vzdržljiv, seveda če spustimo kakšen lom glav, ki je posledica slabega hlajenja.

Lep pozdrav

Popravek.....šlo se je za "legendaren" F8M motor. (renojev 1.6 dizl). Med tem ko je VM-ov motor prižgal lučko za premalo hladilne tekočine 25km od doma (ni se pregrel). Do doma je v 25 km porabil 3 litre vode.....Med tem ko je drugi dan (ko se je motor ohladil) samo za prestavitev iz garaže in nazaj v njo (tako rekoč 20m) porabil 5 litrov vode.....iz izpuha je voda tekla na koncu....
Toliko o tem kako se motorji razlikujejo :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov