Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
denzl_car
Nov uporabnik

Clio l. 98 - počena kljuka

Napisal/-a denzl_car Po apr 16, 2012 6:07 pm

Mene pa zanima, kje bi lahko najhitreje zamenjal desno kljuko na Cliotu letnik. 98, da mi ni treba to na original servis vozit?
Na kljuki mi je počila plastika, ključavnice so cele.

Iščem pa konkretno tole >> http://217.72.91.189/0/image/58043/5898 ... 4eae73.jpg

Mi lahko kdo priporoči koga v LJ ali CE, da ne vozim na original servis?

Hvala!

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Re: Clio l. 98 - počena kljuka

Napisal/-a Kegl Po apr 16, 2012 6:12 pm

lepo greš na odpad, poiščeš isti avto daš 5€ (tolk sm jst dal par let nazaj) in zamenjaš sam! jst sem menjal na starmu accentu in ni težko ;)

Uporabniški avatar
denzl_car
Nov uporabnik

Napisal/-a denzl_car Po apr 16, 2012 6:27 pm

Ne vem če je to pametna ideja, da se tega sam lotim, ker tega pa še res nisem nikoli počel :ne ;) Bi raje videl, če mi lahko kdo pomaga, ki ima s tem izkušnje. Verjetno je pa s tem kar nekaj dela, lahko mi pa pomagaš z svojo izkušnjo, kako si se ti tega lotil?

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Po apr 16, 2012 6:42 pm

tut jst sm takrat delal prvič, tko da sva (bila) na istem...vse je enkrat prvič :mrgreen:

zdej ne vem kako ma clio narejen ampak vrjetni ni dosti razlike.
enostavno daš dol notranjo tapeto (odviješ vse vijake), samo pazljivo dol potegni tapeto, ker včasih se če nekje drži, tko da ne na silo dol vlečt. Potem sm iztaknu zajlo iz kljuke (za odpiranje vrat) z notranje strani odšraufal staro kljuko in nazaj dal novo....in potem obratni postopek.

če pa ne upaš sam...potem pa peli k nekemu mehankarju. sej zamenju ti bo vsak, samo računaj da ti bo vzel cca 30€ (po moje).

Uporabniški avatar
denzl_car
Nov uporabnik

Napisal/-a denzl_car Po apr 16, 2012 6:48 pm

Če najdeš kje kakšen vodič, kako se to zamenja lepo prosim sporoči. A si pri svojem avtu rabil kakšne posebne izvijače?

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Po apr 16, 2012 6:53 pm

citirano iz reno foruma, ko je to že nekdo delu, mogoče ti bolj pomaga...je pa za clio l.97, tko da je pomojem isto ;)

Zadeva je cisto enostavna. Najprej odstranis rocaj od vrat(samo odvijes vijake) in kljukico za odpiranje vrat(odvijes vijake in staknes iz mehanizma-malo jo moras obracati). Potem odvijes se vse vijake na spodnji strani tapete(mislim, da jih je 5-6). Potem vzames olfa noz ali nekaj podobnega in potegnes tapeto na spodnji strani malo stran od vrat, slo bo na tezko, ker je prilepljena z neko maso, ki jo moras prerezati - ne se bat, s tem je ne bos unicil. Pocasi tapeto vleces stran in postopoma rezes maso dokler ne prides do vrha. Ko ta masa ne drzi vec tapete jo samo se dvignes navzgor in tapeta je odstranjena.
Ko bos tapeto odstranil pazi, da je ne polozis kam na lepilno maso. Ko bos tapeto vracal na vrata, jo le stisnes nazaj in masa se bo spet prijela. Pa ne pozabi odstranit kablov za zvocnike v vratih, ce jih seveda imas.
Aja se tole - tapeta ima tudi nekaj plasticnih nosilckov, ki jo drzijo. Samo pocasi in previdno potegni tapeto stran. Ko pa bos tapeto vracal na vrata lezisca teh nosilckon namazi z wd40 ali cem podobnim, da lazje zdrsnejo skupaj(ponavadi so bele ali svetlo sive barve).

Upam, da je kolikor toliko razumljivo napisano. Ni nic tezkega tko, da nc se bat.

LP Uros

ne rabiš pa nobenih posebnih izvijačev...tist kar se vsakmu doma valja :D

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Po apr 16, 2012 7:01 pm

mogoče kdo ve kako se odstrani "vinta" za ročni pomik stekel gor/dol pri cliu l.96?
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
denzl_car
Nov uporabnik

Napisal/-a denzl_car Po apr 16, 2012 7:15 pm

Najlepša hvala za informacije! Sicer sem pa med tem našel že neki podobnega na Youtube - to je za letnik 2002: http://www.youtube.com/watch?v=HI69NVAHhXI

Našel sem pa tale avtoodpad v Domžalah, upam da se najde kaj pametnega >> http://avtoagent.com/

Kdo pozna to?

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Po apr 16, 2012 7:17 pm

@eentox Pajsneš z izvijačem z zadnje strani, da popusti (se premakne naprej) plastična "objemka"
Zadnjič spremenil zlica22, dne Po apr 16, 2012 7:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Po apr 16, 2012 7:17 pm

denzl_car je napisal/-a:Najlepša hvala za informacije! Sicer sem pa med tem našel že neki podobnega na Youtube - to je za letnik 2002: http://www.youtube.com/watch?v=HI69NVAHhXI

Našel sem pa tale avtoodpad v Domžalah, upam da se najde kaj pametnega >> http://avtoagent.com/

Kdo pozna to?

haha točno na tem sm jst kupu kljuko. Prej pokliči in se pozanimej če jo imajo, da nauš đabe hodu ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov