Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Koral65
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana -Tacen

Re: Zakaj petka tok pije?

Napisal/-a Koral65 Pe apr 27, 2012 10:12 am

lisko je napisal/-a:
Koral65 je napisal/-a:Jutri bom za zacetek menjal svečke. Se lahko že pri tem kaj opazi poraba?

Še nisi :D S kod pa si....

Jah hotu sm enkat pač da bi se use na enkrat zrihtal :D LJ

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe apr 27, 2012 2:56 pm

Tak avto mora porabiti okoli 5-6l in ne več. Ima Zenith ali Solex, se zaug zajla do konca nazja sede in ali je takrat odprt difuzo ali priprt? To so osnove za začetek. Sveče težko toliko crknejo.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So apr 28, 2012 12:04 am

Koral65 je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:
Koral65 je napisal/-a:Jutri bom za zacetek menjal svečke. Se lahko že pri tem kaj opazi poraba?

Še nisi :D S kod pa si....

Jah hotu sm enkat pač da bi se use na enkrat zrihtal :D LJ

Škoda....sem mislu , da si kje iz štajerskega konca...Bi vzel ta motor v roke :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan So apr 28, 2012 12:09 pm

Pozdravljeni

@Koral65
V koliko ne boste uredili.......................se pripeljite okoli do mene

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Koral65
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana -Tacen

Napisal/-a Koral65 So apr 28, 2012 1:00 pm

LP
Zamenjal sem svečke in zračni filter in se glede delovanja motorja kar pozna (lepše teče). @joztom, če sem te prav razumel. Zaug sem čisto ugasnil in sem pogledal in je difuzor postavljen pravokotno na fergazer. Pospeševalna diza pa tudi ni odlomljena. Kako pogledam če zaliva?
LP, Jure

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So apr 28, 2012 5:12 pm

Koral65 je napisal/-a:LP
Zamenjal sem svečke in zračni filter in se glede delovanja motorja kar pozna (lepše teče). @joztom, če sem te prav razumel. Zaug sem čisto ugasnil in sem pogledal in je difuzor postavljen pravokotno na fergazer. Pospeševalna diza pa tudi ni odlomljena. Kako pogledam če zaliva?
LP, Jure

Ne moreš kr pogledat.....frgazer moraš rastavit in s plovčkom določit max. gladino bencina v frgazerju. To je delo za izkušene in z znanjem podkovane. Topel nasvet: Pelji k uporabniku Fan.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Ne apr 29, 2012 7:35 pm

Kot je rekel Lisko je treba fergazer razstaviti, očistiti in pravilno zategniti dize, ne na silo. Pri zjahanem ležaju plavača, se ta nekoliko stisne na os z občutkom, da ne opleta, nato nastavi, na kateri meri pod vrhom zapre ventil, ki mora tesniti (6,5-8,5mm od dotika kuglce koničnega ventila s fedrom do pokrova odvisno od tipa). To je okoli nivoja, ki se ga da preveriti s poskusi. Ko ob pospeševanju ne cukne več, je O.K. Cukne, kadar porabi količino dodatnega mehanskega vbrizga, iz glavnega difuzorja pa še ne vleče bencina zaradi prenizkega nivoja. Če ne cuka, je velika verjetnost previsok nivo in višja poraba. Potem, ko je nivo v redu, vsi sistemi delujejo korektno, avto pol bolj leti in pol manj žre. Predpostavka da so urejeni ventili in vžig, s preverjanjem centrifuge v fertajlerju itd. Zadnji poseg pri varianti Zenith je bolj znanstven, izbija se prečna 5cm dolga diza iz korita plavača v difuzor skozi izpustni vijak in se očisti. Fergazerje so čistili z mravljinčno kislino in z ultrazvokom, razen servisa Solex v Trstu sta bila nekdaj majstra Grden&Medja v Domžalah, zdaj pa sam Medja še nekaj v trzinski coni popravlja einspritz sisteme.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov