Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Re: P307 bencinar, ne vžge

Napisal/-a ESX Sr maj 02, 2012 4:16 pm

Kot sem ti že napisal je to varovalka za potisni avtomat štarterja, sam štarter je zvezan direkt na akku. Notri imaš 25A ker je to znana napaka pri PSA in so to tovarniska priporocila, da se jo zamenja za 25A.

Če si spreten lahko sam demontiras starter in ga neses enmu avtoelektricarju na obnovo

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr maj 02, 2012 8:11 pm

ESX je napisal/-a:Kot sem ti že napisal je to varovalka za potisni avtomat štarterja, sam štarter je zvezan direkt na akku. Notri imaš 25A ker je to znana napaka pri PSA in so to tovarniska priporocila, da se jo zamenja za 25A.

Če si spreten lahko sam demontiras starter in ga neses enmu avtoelektricarju na obnovo

Tist štarter je taka j**a, je na zadnjem delu motorja še blizu ne prideš brez kanala.
Kaj pa obsega taka obnova? Menjava avtomata? Ali še kaj druga? Zanima me ali imajo te dele ponavadi na zalogi, ali mi še lahko reče, da bo treba čakat?
Jepa to potem sigurno, da je štarter kriv za kurjenje te varovalke, da ni še kaka postranska stvar kje?
Jutri bom poklical na peugeot servis, da mi pove koliko bi prišlo to, pa enga avtoelektričarja, potem bom pa videl.
Itak mi je problem, če vzamem štarter sam dol potem nimam drugega avta da bi peljal, popovdn bi mogoč kak avto naprosil. Moral bi ga na kake fosne zapeljat, da bi bil spredaj dvignjen, če mi ga pa on dol vzame pa ob enem še akumulator pa to pogleda pa neb smel nič kaj več računat. Hec je,da ne bi bilo potem slučajno kaj druga krivo.Jaz bi pa štarter okrog nosil.

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Sr maj 02, 2012 8:30 pm

Štarter je skrit za sesalnim kolektorjem in je res zaj. dostop

Potisni avtomat je OK, verjetno nagajajo krtačke, kolektor rotorja, preklopni kolektor ali kaj podobnega.

Slabo leto nazaj mi je Zalaznik računal okoli 100e, z demontažo, obnova ter nazaj montaža štarterja, popravilo pa je trajala par dni se ne spomnem več točno

Na pooblaščenem servisu bodo samo menjali štarter z novim ali pa ga bodo oni odnesni do nekega avtoelektričarja sami ga zagotovo ne bodo rihtal

Ti bo pa avtoelektričar težko povedal strošek popravila dokler ne odpre samega štarterja...

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če maj 03, 2012 10:10 pm

Bil danes pri enmu, ki drugače dela na avtoelektriki, pravi da je sigurno avtomat, da so že imeli take primere, ko je varovalke žgalo. Si je popisal številke, bo jutri prinesel iz šihta. Imajo pa baje samo orginalne, da včasih so imeli tudi kopije pa so štekali. Orginal pride okrog 70 eur.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če maj 03, 2012 11:24 pm

Pozdravljeni

Ob tem menjajte tudi ščetke - te so namreč krivec za odpoved avtomata

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne maj 06, 2012 12:38 pm

Avtomat zamenjan, krtacke je reko, da so kot nove, brezveze menjavat. Je pa celega spihal, podmazal.
Racun, 70 avtomat, 10 delo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov