Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Re: Izkušnje s filtri trdih delcev (saj) DPF - FAP

Napisal/-a MBtouran So maj 05, 2012 8:36 pm

Govoril sem za znamke, ki nimajo turbo bencinarjev, zato sem dal primer hyundaja. Sistemi stop and go v dizlih potem tudi nimajo velikega pomena ce se v mestu vozis 10%. Sprasujem zgol iz radovednosti

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Ne maj 06, 2012 8:38 pm

Ravno v mestih potrebuješ navor in če bi ga ljudje imeli, sem prepričan da bi bilo manj mečkanja. Moč nad 3000 obrati rabiš na relacijah ali AC, v mestu (z normalno vožnjo) tok obratov ne dosežeš.

In ja Za FAP/DPF/filter trdih delcev je mestna vožnja enostavno smrt. Moral bi vsaj občasno (na vsake cca 500-100km) na avtocesto ga prepihat in mu s tem malce podaljšaš življensko dobo.

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Ne maj 06, 2012 9:04 pm

agree, se pozna, ko se kak mesec furaš vsepovsod razn po avtocesti in avto kr ne gre več kot bi moral, potem grem do kopra in nazaj in spet leti en cajt ko da bi blo več konjev

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Ne maj 06, 2012 9:20 pm

gogocak je napisal/-a:Pozdravljeni, zanima me kateri novejši dizelski motor nima vgrajenega tega dpf filtra. V mislih imam letnik 2008-2010? Velikost avta polo-golf, najraje majhna kubikaža in okrog 100 ps. Hvala

Uf, nevem če je sploh še kak, ker imamo EU in ta forsira raznorazne zadevščine, med njimi tudi DPF/FAP. Sicer pa, lahko ga daš odstraniti ;)

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Ne maj 06, 2012 9:28 pm

Ford fiesta se mi zdi da nima si mel možnost z ali pa brez pa še pri parih avtih sem videl ,da je partiklfilter kot opcija samo se ne spomnem katera.

Če koga moti si ga lahko tud ven vzame za par sto evrov zrihtajo vse še čipajo zraun za to ceno vse komplet.

ps:še malo pa bojo začeli AdBlue tiščat dodatno zraven :lol:

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po maj 07, 2012 9:19 am

106 je napisal/-a:Ford fiesta se mi zdi da nima si mel možnost z ali pa brez pa še pri parih avtih sem videl ,da je partiklfilter kot opcija samo se ne spomnem katera.

Če koga moti si ga lahko tud ven vzame za par sto evrov zrihtajo vse še čipajo zraun za to ceno vse komplet.

to ze delajo.novi vw sharan ze ma to kot opcijo,tut un tagrd vw pick up ma to...tko da..obup vglavnem
Ni vse res kar napišem

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo Po maj 07, 2012 9:51 am

AdBlue ni nič drugega kot 32,5% raztopina sečnine :)
Se pravi ko bo kriza preprosto opraviš malo potrebo v adblue rezevoar :D
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Po maj 07, 2012 10:37 am

abbe je napisal/-a:
106 je napisal/-a:Ford fiesta se mi zdi da nima si mel možnost z ali pa brez pa še pri parih avtih sem videl ,da je partiklfilter kot opcija samo se ne spomnem katera.

to ze delajo.novi vw sharan ze ma to kot opcijo,tut un tagrd vw pick up ma to...tko da..obup vglavnem

Se mi je zdelo da sem enkrat nekaj slišal o tem samo nisem bil 100% prepričan tud nekteri Mercedezi naj bi to že imeli ........kratkomalo srednjeveška žalost ja.

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo Po maj 07, 2012 11:02 am

Trenutno zgleda d ni boljše metode odstranjevanja NOx plinov iz dizelskih motorjev. S tem da z downsizing se ti plini ponavadi še povečujejo.
In sečnina lepo to pretvori v dušik. In iz ekološkega vidika je NOx najbolj problematičen ( ne pa CO2 kot vsi nabijajo).
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov