Nasveti in napotki ter povpraševanja...

iztok85
Nov uporabnik

clio II - čuden zvok

Napisal/-a iztok85 Sr mar 07, 2012 12:10 pm

Pozdravljeni
Iskal sem že po forumu vendar nisem našel ustreznega odgovora. in sicer stvar je taka. Clio II, 1.2, 43 kW letnik 99. Lani opravljen velik servis, menjani filtri, jermeni, svečke.
Težava pa je naslednja, ko je motor segret je na izpušni cevi čuden zvok, tisti puf-puf, še posebej če mu dodaš nekoliko plina in ko ga spustiš takrat pride še do posebej izrazitega pufkanja. Vendar tega nisem opazil pri hladnem motorju. Kje mislite da bi lahko bila težava oziroma vzrok tega.

Drug problem pa je pri smerokazih. Če avto stoji nekaj časa se včasih zgodi da se ob vklopu smerokazov levih ali desnih ti ne odzovejo. Potem moram prižgati vse štiri da enkrat utripnejo in potem zadeva dela brez problema. Včasih se to zgodi tudi med vožnjo vendar bolj poredko. Ima kdo kakšno idejo?

hvala za pomoč

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: clio II - čuden zvok

Napisal/-a zlica22 Sr mar 07, 2012 12:22 pm

Dobro bi bilo pogledati stanje vžigalnega sistema... Tuljava, razdelilnik, kabli, svečke... in senzor vžiga... (zaostajanje vžigov)
Glede smernikov... poizkusi iztakniti stikalo za "vse štiri" in očistiti kontakte, ponavadi je vzrok tega kar opisuješ v tem stikalu.

iztok85
Nov uporabnik

Napisal/-a iztok85 Sr mar 07, 2012 12:27 pm

a super. svečke so sicer bile menjane pred približno 15 000 km, za ostalo bom pogledal ozirom se bo mehanik mogel ukvarjat s tem.

kar se tiče stikala pa bom pogledal. torej je težava v stikalu za vse štiri smernike in ne v kakšnih relejih.

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Sr mar 07, 2012 1:35 pm

Za pokanje v izpuhu je lahko kriva kaka luknja v ceveh ali loncih.
Za stikalo za vklop vseh 4ih smernikov pa x2, ni redko da to crkne.

iztok85
Nov uporabnik

Napisal/-a iztok85 Sr mar 07, 2012 2:03 pm

stikalo sem sedaj spucal tako da bomo vidli če bo akcija-reakcija delovala :)

zadnji del izpuha je sicer nov menjan pred slabim letom, vendare ne trdim da ni kaj drugega luknjastega. to bo potrebno še preverit vendar še enkrat povdarjam, da postane stavr izrazita šele pri segretem avtomobilu. kolikor sem opazil pa se mi zdi da sam motor razmeroma gladko teče.

rad bi kar v tej temi postavil še eno vprašanje da ne bom odpiral nove teme. In sicer gre za renault scenic 1.6 16V letnik 2003. V zadnjem delu se mi na bolj razrukani cesti pojavla zvok kot bi v prtljažniku vozil deske. mislil sem da je bila težava v polici ali čem podobnem zato sem vse odstranil vendar se je izkazalo da to ni to. izpušna cev ne udarja nikamor, tudi avto sem poskušal zibat če bi se pokazalo da poka v kakšnem amortizerju vendar tudi to ni. sedaj pa mi je zmankalo idej. če ima kdo kakšen predlog potem prosim če mi ga zaupa.

iztok85
Nov uporabnik

Napisal/-a iztok85 Pe mar 09, 2012 10:02 am

živjo!
tale stvar s stikalom ni delovala. včeraj smerniki spet niso delovali, šele potem ko sem vklopil vse štiri. ima mogoče še kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo narobe.
kako pa je izvedeno pri teh kliotih utripanje oziroma žmikanje, ali je izvedba že elektronska ali gre še za bimetal?

hvala

iztok85
Nov uporabnik

Napisal/-a iztok85 Po maj 07, 2012 6:53 pm

hej!
spet se oglasam ampak tokrat z rešitvijo ki bi utegnila komu pomagati z podobnim problemov kar se tiče smernikov. in sicer stvar so mi rešili na servisu. šlo je na za slab stik nekje na relaciji stikala in računalnik. ta model cliota namreč nima avtomata ampak ima računalnik, ki kontrolira celotno dogajanje v kabini kar se tiče elektrike in stikal. ta računalnik potem tudi vklaplja smernike. tako da sta bili možni samo dve napaki, slab stik ali računalnik. V mojem primeru je bil hvala bogu slab stik. v primeru okvare računalnika pa je ta strošek okrog 300€
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov