Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Amortizerji za astro G.

Napisal/-a King1 Po jul 19, 2010 2:15 pm

Lep pozdrav vsem.

Ker se sam totalno nič ne razumem v te zadeve bi vas prosil, če mi lahko pomagate pri sledečem problemu. Imam astro g 1.7 dti in glede na njeno kilometrino in obrabljenost ( po občutku in načinu obnašanja avta in predvsem zaradi varnosti, ker se v avtu vozi moja štirimesečna hčerka ) sem se odločil, da zamenjam vse štiri amortizerje.
Pozimi sem zadaj menjal fedre in me tudi zanima, če jih je potrebno menjati tudi spredaj. Zadaj sem menjal zaradi počenega fedra.
Seveda želim, da je stvar stvar standardna in ne nekaj posebnega za mnogo denarja.
Se pravi: kaj predlagate, da storim in kam naj se obrnem?

Ali naj samo pokličem v trgovino z avto deli in povprašam po ceni in povem točen model ali kaj? Pač še nikoli nisem tega kupoval in zato tudi mogoče tako " butasto " vprašanje.

V naprej hvala za kakršnokoli pomoč.

lp

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po jul 19, 2010 2:40 pm

vrž na odpad :D .

drgč pa poklič kam ane... :lol:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Po jul 19, 2010 3:17 pm

o, ker veleumen nasvet, vsaka čast speedfreak!

drugače pa pri nas imamo TURBO SHOP, kjer se deli dajo dobit precej cenejše ali pa EUROTON. Original deli znajo bit predragi.

Obrni se na mehanika, ki ti sicer rihta avto, malo prečekiraj cene, tudi na herkules.si, in naredi, kar se ti zdi najbolj finančno sprejemljivo. Sicer pa fedrov, če so v redu ni treba menjat, tudi to ti preveri mehanik.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Po jul 19, 2010 5:28 pm

C4V4L13R je napisal/-a:o, ker veleumen nasvet, vsaka čast speedfreak!

drugače pa pri nas imamo TURBO SHOP, kjer se deli dajo dobit precej cenejše ali pa EUROTON. Original deli znajo bit predragi.

Obrni se na mehanika, ki ti sicer rihta avto, malo prečekiraj cene, tudi na herkules.si, in naredi, kar se ti zdi najbolj finančno sprejemljivo. Sicer pa fedrov, če so v redu ni treba menjat, tudi to ti preveri mehanik.

To je bilo rečeno v šali tako, da vem, da ni mislil resno. :lol:

Drugače pa hvala za koristen nasvet bom malo prečekiral. Original pa niti podrazno ne mislim kupovati.

Hvala.

lp

p.s. tudi Speedfreak se vozi z rjico. :twisted:

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po jul 19, 2010 5:32 pm

Pejt do amortizerja ( http://www.amortizer.si/ ) se zmeni za ceno z gotovino in ti jih bo obnovil, brezveze nekaj novega kupovat, razen če so zviti

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 To jul 20, 2010 3:01 pm

pskoda je napisal/-a:Pejt do amortizerja ( http://www.amortizer.si/ ) se zmeni za ceno z gotovino in ti jih bo obnovil, brezveze nekaj novega kupovat, razen če so zviti

Hvala ampak sem danes preveril in me obnova z montažo pride cca 70-80 evrov dražje kot pa da kupim nove in jih dam zmontirat mojemu mehaniku. Po vsej verjetnosti se bom kar za nove odločil.

Hvala za pomoč. ;)

lp

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To jul 20, 2010 3:10 pm

King1 je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Pejt do amortizerja ( http://www.amortizer.si/ ) se zmeni za ceno z gotovino in ti jih bo obnovil, brezveze nekaj novega kupovat, razen če so zviti

Hvala ampak sem danes preveril in me obnova z montažo pride cca 70-80 evrov dražje kot pa da kupim nove in jih dam zmontirat mojemu mehaniku. Po vsej verjetnosti se bom kar za nove odločil.

Hvala za pomoč. ;)

lp

Hvala Igor se reče :lol:

Tist o odpadu je bil hec btw..eni res ne štekate zadev a ne :?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 To jul 20, 2010 3:14 pm

speedfreak je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

Hvala za pomoč. ;)

lp

Hvala Igor se reče :lol:

Tist o odpadu je bil hec btw..eni res ne štekate zadev a ne :?

Hvala. oops oops

lp

Uporabniški avatar
WiiiD
Nov uporabnik

Kraj: Poetovio

Re: Amortizerji za astro G.

Napisal/-a WiiiD Če maj 03, 2012 10:15 am

Da si sposodim kar tole temo.

Pred dobrim letom dni sem zmontiral na Astro AP športne amortizerje (vzmeti so H&R- avto je znižan za cca. 40mm). Po pol leta so mi amortizerji spustli dušo, vendar se lahko za garancijo obrišem pod nosom zaradi zakasnele montaže. Kaj mi vi priporočate za naslednji nakup? Plinske Kayaba excel-G, org. obnovit in ustrezno tršat ali kaj druga? Cenovni rang tam okrog 250€.

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Napisal/-a opelboy Če maj 03, 2012 2:39 pm

Za 250€ jst ne bi glih razmišljal - Bilstein :)
B6 ali B8, odvisno kakšno vožnjo preferiraš.. Drugače pa Koni, KW, itd. poštena roba, za stock performance pa Sachs :)
Moje skomno mnenje 8)

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr maj 09, 2012 8:45 pm

WiiiD je napisal/-a:Da si sposodim kar tole temo.

Pred dobrim letom dni sem zmontiral na Astro AP športne amortizerje (vzmeti so H&R- avto je znižan za cca. 40mm). Po pol leta so mi amortizerji spustli dušo, vendar se lahko za garancijo obrišem pod nosom zaradi zakasnele montaže. Kaj mi vi priporočate za naslednji nakup? Plinske Kayaba excel-G, org. obnovit in ustrezno tršat ali kaj druga? Cenovni rang tam okrog 250€.

Pozabi, ker rabiš predvsem krajše amortizerje. Gre za to, da stock amortizerji ne delajo optimalno in jih vedno nabija zaradi nižjih fedrov. Meja stock amortizerjev je tam 25 do 30 mm, vse kar je več kliče po drugih amortizerjih.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov