Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Svizec:)
Novinec

Audi A4 TDI cuka

Napisal/-a Svizec:) So nov 26, 2011 10:17 pm

Pozdravljeni!
že zgoraj omenjeni avto letnik 2004 AVB-74 KW
Torej pri pospeševanju po avtocesti med 120 in 130 avto pocuka drugače se pelje normalno,ne kadi lepo vžiga...
Avto je bil priklopljen na tester,ki pa ni pokazal nobene napake,bil je blindiran EGR ventil vendar nuspešno-(z blendo cuka še bolj intenzivno)
Zato sumim dize.... Tukaj vas pa prosim za pomoč,kako lahko ugotovim katera diza se poslavlja? Ali pa je kašna druga napaka?

Prosim za pomoč

LP

uros11
Poznavalec foruma

Re: Audi A4 TDI cuka

Napisal/-a uros11 So nov 26, 2011 10:19 pm

Senzor tlaka motorja - ena izmed možnosti. Meni je pri passatu delalo podobno na AC.

Uporabniški avatar
Novinec

Napisal/-a Svizec:) So nov 26, 2011 10:45 pm

Pozdrav!

Senzor tlaka motorja? To misliš MAP senzor na sesalnem kolektorju?

LP

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 So nov 26, 2011 10:54 pm

Ne vem, mi ga je sicer serviser pokazal, vendar kaj več, kot da meri tlak, ne vem.

Uporabniški avatar
Novinec

Re: Audi A4 TDI

Napisal/-a Svizec:) Ne nov 27, 2011 7:16 pm

Pozdravljeni!

Vidim da tema ni ravno zanimiva :DDD

Nekje sem prebral,da so kabli ki vodijo do diz problematični-nimajo kontakta in posledično naj bi avto cukal,ali to drži?
In kako se da to preverit?

LP

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne nov 27, 2011 10:06 pm

Svizec:) je napisal/-a:
Tukaj vas pa prosim za pomoč,kako lahko ugotovim katera diza se poslavlja? Ali pa je kašna druga napaka?

zmeriš kompresijo...

Na kakem testerju si bil? "kikiriki verzija"...........naj fantje napišejo, kajti le par strokovnjakov je za dize obnavljat, katerega priporočajo, tukaj z našega konca, hodijo v Samobor(ti nisi napisal s kje si, da bi te do tebi najbližjega poslali)

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Ne nov 27, 2011 10:12 pm

a zdej so že kikiriki verzije ? jaz poznam samo čunga lunga :D
sorry za off topic
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne nov 27, 2011 10:14 pm

sašo5 je napisal/-a:
Svizec:) je napisal/-a:
Tukaj vas pa prosim za pomoč,kako lahko ugotovim katera diza se poslavlja? Ali pa je kašna druga napaka?

zmeriš kompresijo...

Na kakem testerju si bil? "kikiriki verzija"...........naj fantje napišejo, kajti le par strokovnjakov je za dize obnavljat, katerega priporočajo, tukaj z našega konca, hodijo v Samobor(ti nisi napisal s kje si, da bi te do tebi najbližjega poslali)

kaj bos s kompresijo pomeru?ce sobe scijejo.ti pa si ekspert.

z dobrim testerjem se da vidt a soba preliva al ne,sam so te pd sobe tko neproblematicne da dvomim da mas problem v sobah.
tresenje katrega opisujes je dejansko lahko povezano s kabli za napjanje sob.cena kablu je 68 eur..
pd sobe obnovit je itak brezveze ker lahko zamenjas samo vlozek tm pa ponavad ni tezavad v navitje(ce je kje tezava ker so res neproblematicne) tezava je ponavaje pa sam en mojstr v slo k ma napravo za preizkusanje pd sob to potankosti.mercedes servis v kamniku.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne nov 27, 2011 10:19 pm

abbe je napisal/-a:kaj bos s kompresijo pomeru?ce sobe scijejo.ti pa si ekspert.

seveda, a še ne veš?
DEFINITIVNO, ČE DIZA "ŠČIJE" SPIRA CILINDER, POSLEDIČNO TEMU JE NA TISTEM VALJU KOMPRESIJA ORNG MANJŠA - ČE JE NORMALNO 23/24 BO NA TISTEM, KI GA DIZA SPIRA NAJVEČ 18

Sorry ker kričim, ampak ne gre drugače.....

abbe je napisal/-a:z dobrim testerjem........

tudi to sem omenil....

mrtwelvetrees je napisal/-a:a zdej so že kikiriki verzije ? jaz poznam samo čunga lunga :D

to je to :lol:

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne nov 27, 2011 10:24 pm

ma dj saso nehaj spral bo cilinder k je na nafto k je mastna..lepo prosm,pa kr tko bo manjsa kompresija an da jo bos obcutu,ce bi to blo poj bi on spraseval zakaj avto nima moci.
spral cilinder,luknjo bi v batu naredu ne pa spral cilinder..
p.s. ti lah kricis ce se bos bl pocutu mene to nc ne mot.
asvtorju teme:naredi log pritiska in log pretoka zraka,da vids kako se odziva turbo...da vidis a je tm ok al ne.poj bos naprej iskal tezave.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Novinec

Napisal/-a Svizec:) Ne nov 27, 2011 10:55 pm

Pozdravljeni!

Najprej testiranje so opravili na porsche v mariborju-(ni kikiriki in ni čunga lunga =P )
Bomo pa pomerili tlak in pretok zraka turbine.

Hvala za odgovore

P.S. Kateri dizel servis v okolici maribor priporačate?

LP

Uporabniški avatar
Novinec

Napisal/-a Svizec:) To nov 29, 2011 7:13 pm

Pozdravljeni!

Danes se je prižgala lučka - motor šel na tester in tester je izpisal napako 19586 EGR SYSTEM :roll: -po blindiranju le tega...

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sasqa To nov 29, 2011 9:49 pm

Pozdravljeni

Ker ste predhodno že omenili kable na šobah. Za slednje Vam lahko iz prve roke povem, da bi se to takoj videlo na testerju, prav tako bi 'priletel' missfire, ko so kabli že pri koncu (sicer pa menjava te inštalacije ni pretiran strošek, kot je omenil @abbe). Za šobe se prav tako na testerju lepo vidi odstopanje od reference. Vse ostale stvari, kot sta EGR, LMM se da z logiranjem prav tako lepo spremljati preko analize 'log' datoteke in kasnejše primerjave z referenčno vrednostjo, vendar takšno početje nekaterim serviserjem sploh ni po godu, ker se 'morajo' z vozilom peljati. Marsikdo pa testerja tudi ne obvlada. Te stvari sem napisal z razlogom, da ste lahko tudi sami pozorni na njih, in da ne bi postali še ena 'žrtev' vsesplošne menjave komponent po scenariju 'lahko je to', 'lahko je ono', ... (tako kot sem bil pred časom sam, na koncu pa ena banalna stvar).

Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

igorkotnik
Nov uporabnik

Napisal/-a igorkotnik To maj 15, 2012 7:12 pm

Nekaj me zanima; če je problem v kablih med dizami, kako se potem obnašajo dize????

Ker jaz imam problem, da mi vrednost prve in druge dize skače od vrednosti 0 n potem po minutri pride tudi do 2, pa čez nekaj sekund ponovno pade,....

so lahko za to krivi kabli????? vrednosti se ne pojavljajo ciklično ampak naključno. - takrat se pojavi cukanje

- cukanje se čuti tudi ko stojim na križišču in med 1800-2000 obrati
- zjutraj (občasno) tudi dvakrat zavrti predno vžge (vžge vedno v prvo) potem dala par sekund malo "čudno" potem pa se umiri.

So lahko krivi kabli???? Prosim za pomoč.

Audi A4 2.0TDI

Lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov