Nasveti in napotki ter povpraševanja...

rocktime
Nov uporabnik

Ibiza TDI crkuje med voznjo

Napisal/-a rocktime To maj 15, 2012 12:58 pm

Lep pozdrav,zanima me če ima kdo kakšno idejo kje lahko iščem rešitev na sledeči problem. Avto je 99 letnik,tdi 90hp agr motor. Kdaj se zgodi da avto med vožnjo preprosto crkne,nič ne cuka,nič ne zgubi na moči prperosto zmanka ga kt bi uzeu kontakt. Čez 10-15 minut vžge normalno. Sicer avto normalno vžiga in vozi. Naftni filter je biu menjan druga pa še zaenkrat ne.

lp

triper15
Nov uporabnik

Re: Ibiza TDI crkuje med voznjo

Napisal/-a triper15 To maj 15, 2012 4:39 pm

Bi mogoče znala bit kaka napaka na dizah ali pumpi...pa še to bi verjetno bolj očitno kazal znake. Ste ga že priklopili na kak tester?
yeah lives way too fast

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 To maj 15, 2012 6:23 pm

Isti primer oz okvaro sem jaz imel prejšni teden na mojemu GEspace-u. Ko se je avto ogrel, je enostavno ugasnil, kot da bi mu zmanjkalo goriva. A se ti prižge kakšna lučka? Meni sta se lučki za motor in STOP. Ko se je avto ohladil je spet normalno kresnil. V glavnem, menjal se je (upam da sem prav napisal) senzor pritiska goriva.
lp

rocktime
Nov uporabnik

Napisal/-a rocktime To maj 15, 2012 10:24 pm

stvar se ne dogaja ko se motor segreje oz. čist odvisno,ni pogojeno z tem da se ravno tedaj ko se motor segreje. Ne prižiga se nobena lučka in nič. Na tester sicer še ni šlo,me pa skrbi da nebi pokazal nobene napake,glede na to da avto čez 10 minut normalno užge?

lp

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr maj 16, 2012 6:49 pm

Pozdravljeni

V koliko bo mehanik/mojster/popoldanec znal uporabljati tester, je skrb odveč

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Če maj 17, 2012 10:30 am

Nagaja rele 109 za napajanje ecu in grelnih sveck. Majo ga vs vagovci sdi in tdi l.95-2003 vw,seat,audi,skoda itn.
Pri nekaterih modelih ko das kontakt zacne lucka za grelne svecke(rumena spiralca) utripat ko das kontakt,ce se ti to dogaja je 100% rele kaput,oz takrat ne deluje in avto ne bo vzgal.
P tastarih cordobah in ibicah rele 109 se nahaja nekje okrog varovalk,tm spodaj pod volanom ko dol snames un predalcek.

rocktime
Nov uporabnik

Napisal/-a rocktime Če maj 17, 2012 12:55 pm

no tudi sam mehanik je omenjal da je zelo verjetna okvara nekih relejev. Meni sicer ne utripa lučka za svečke ampak normalno pogreje. Se napaka tega releja vidi na testerju? na kakšen način preverim če je res napaka na releju?

lp

rocktime
Nov uporabnik

Napisal/-a rocktime So maj 19, 2012 10:58 pm

no zgleda je napaka odpravljena. Glede na to da je biu rele 109 samo 10€ sem ga kupil če bi bilo mogoče to. Od takrat se napaka še ni ponovila tako da vsem hvala za pomoč še posebaj uporabniku valvoline.

lp

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline To maj 22, 2012 10:23 am

rocktime je napisal/-a:no zgleda je napaka odpravljena. Glede na to da je biu rele 109 samo 10€ sem ga kupil če bi bilo mogoče to. Od takrat se napaka še ni ponovila tako da vsem hvala za pomoč še posebaj uporabniku valvoline.

lp

A si to nouga dobu za 10e ali rabljenega? Ce je novi povej kje ga majo za tako ceno,da si še jaz enga nabavim in mam v rezervo za vsak primer. Originalni novi je 60e.

rocktime
Nov uporabnik

Napisal/-a rocktime Če maj 24, 2012 9:05 pm

novga,ni pa original glede na to da nikjer ne piše kataloške ali kakšnega seat/vw znakca. Kupil sem ga pri http://www.avtoshop-podgorsek.si/

lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: kiki13 in 3 gostov