Nasveti in napotki ter povpraševanja...

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Če jul 31, 2008 9:26 am

Grem na servis dons, da ga prklopjo... 8) Pa bomo vidl. Vam javim.

Trokiral je samo enkrat (oz dvakrat zaporedoma). Tko mal mu je sape zmanjkalo. Potem pa nc vec, se normalno vozim.

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Pe avg 01, 2008 2:50 pm

Stikalo za STOP luci. Zaenkrat lucka ne sveti vec, avto normalno gre. 8)

boumzie
Nov uporabnik

Re: SEAT IBIZA IN LUCKA EPC

Napisal/-a boumzie Po maj 28, 2012 10:19 am

Da malo obudim to staro temo:)Imam ibizo 1.4 16v, letnik 2003, avto ima prevoženih 85000 km.Pred kakšnim letom, se mi je prižgala lučka za motor, nekaj časa se je vklopila le tu in tam, sedaj pa konstantno gori.Začelo se mi je dogajat, da avtomobil, recimo pri vsakem 20 vžigu, ne vžge in ga je treba verglat v neskončnost, da vžge.Zdi se mi, da ima avto večje probleme pri vžigu takrat, ko je nagnjen nazaj alli naprej, morda pa je to samo naključje.V glavnem, sedaj sem opravil velik servis, zamenjal vse jermene, filtre, svečke itd, računalnik mi je mojster resetiral, a se je lučka po cirka 20 km ponovno vklopila.Saj mi je mehanik to tudi rekel, rekel je, da je spucal loputo in da nagaja lambda sonda in da ne ve, če jo je pametno menjavat, da se bo pri mojem mestnem načinu vožnje na kratke relacije in posledično bolj zaspani mašini, napaka kmalu spet ponovila, četudi zamenja sondo.Se mi je pa po cirka 200 kilometrih po opravljenem servisu prižgala še lučka za epc, tako da glede na to, da mi gorita obe lučki, bi skoraj morala biti sonda, ali? Ali je res, da zna bit problem s ponaredki in njihovo funkcionalnostjo?
Problem je v tem, da bi avto rad prodal, a ga v takšnem stanju, z light showom na armaturki ne morem :) Za velik servis sem dal 400 eurov, če kupim še original sondo za cca 250 eurov in še delo, recimo skupaj 300 eurov se mi skoraj ne splača prodajat avta, saj bom ravno morda 2000 eurov v plusu, tak da ni ravno neke računice:)Zanima me, kakšno je vaše mnenje, ali tudi vi mislite, da je šla sonda in kakšne so vaše izkušnje z ponaredki? Hvala za vaše morebitne odgovore in namige.
LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: kiki13 in 3 gostov